Forum » Programiranje » windows program za linux programiranje
windows program za linux programiranje
forplan ::
Ali obstaja windows program za programiranje v c++ točno tako kot da bi programiral v linux(da moraš sam prevajat program in ostale detalne razlike), kajti mi moramo na fax-u programirat v linux-u ki pa ni moj primarni operacijski sistem.
Če kdo pozna tak program naj mi napie prosim ime ali pa doda link.
Če kdo pozna tak program naj mi napie prosim ime ali pa doda link.
da se strinjam
'FireSTORM' ::
Ja kako za vraga pa se potem v Linuxu razlikuje programiranju kot v windowsu?
Pišeš kodo
kompajlaš
linkaš
poženeš
Samo potem ta .exe program verjetno ne bo delal v Linuxu, edino morda z wine ali kakim drugim SW.
Lahko pa probaš z cygwin, mislim da vključuje gcc-g++.
Edit: Typo (windows->linux)
Pišeš kodo
kompajlaš
linkaš
poženeš
Samo potem ta .exe program verjetno ne bo delal v Linuxu, edino morda z wine ali kakim drugim SW.
Lahko pa probaš z cygwin, mislim da vključuje gcc-g++.
Edit: Typo (windows->linux)
Those penguins.... They sure aint normal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
Loki ::
on je mislim da hotel reci, da bi rad dobil bodisi 100% kompatibililno kodo za linux pod kaksnim windows IDE, bodisi celo s kompajlanjem.
I left my wallet in El Segundo
SeTAr ::
v vm si inštaliraš recimo serverski ubuntu, mu dodeliš 32mb rama, in inštaliraš openssh-server in build-essentials potem samo s puttyem in winscp editiraš in kompajlaš
forplan ::
mislil sem da bi lahko v windows-ih pisal linux kodo programa in da bi pač pol bila izvedliva v windowsih.
da se strinjam
'FireSTORM' ::
Ja če program nima kakih specifičnih knjižnic uporabljenih ki jih windows nima potem ni problema vzet kodo in jo prevest še v windowsih. Ko se pa pojavijo kake take knjižnice pa nastajajo problemi.
Those penguins.... They sure aint normal....
ender ::
Še bolje pa verjetno cygwin, ki je POSIX okolje za Windows (in vsebuje tudi MinGW, tako da lahko prevaja ali v običajne Windows programe, ali pa v programe, ki delujejo v cygwinovi POSIX emulaciji).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Windows]Qt 4.3.0 Open SourceOddelek: Programska oprema | 1462 (1175) | BigWhale |
» | [C++] Kateri C++ IDE je najbolj osnoven?Oddelek: Programiranje | 2267 (1712) | sid_dabster |
» | [C++] programiranje v linux okoljuOddelek: Programiranje | 1262 (1137) | NoUse4AName |
» | [C++] novi standardi in compilerjiOddelek: Programiranje | 1606 (1199) | Ezekiel |
» | linux in gccOddelek: Operacijski sistemi | 1499 (1370) | pecorin |