» »

Kam naprej??

Kam naprej??

El Nino ::

No, sem osnovnošolec 9.razreda in sem v dilemi, kam iti naprej v šolo. Mikata me dve možnosti, in sicer Tehniška gimnazija (smer -> računalništvo), ali pa Splošna Gimnazija (Evropski oddelek). Sem iz Nove Gorice. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje s kakšno tako šolo, ker sem zares v veliki dilemi. Sicer vem, da sta si zelo različni po smeri, vendar me vleče tako računalništvo, kot tudi jeziki (in v končni fazi...novinarstvo?)

Malce težko vprašanje, ampak hvala ževnaprej za odgovore.

LP

kihc ::

Ker ne veš točno kaj te zanima bi jaz reku, da je boljša splošna gimnazija.

Jezikov se boš ziher bolj nauču kot na tehnični (če te bo potem še zanimalo novinarstvo), glede matematike pa tudi ne bo problemov, če boš šel na računalništvo.
x

Zimavc ::

Jest se mam vpisat na vegovo v Ljubljani. Vse leta v šoli sm bil odličen fizka, matka, ang mi grejo brez problema. Delavne navade mam zanima me kašni so profesorji, ure, kontrolne, domsko življenje(nameravam v dd vič) ...

Hvala za odgovore

lp

Pegaz ::

Odloči se, katere predmete imaš raje. Če ti bolj dišijo fizika, matematika in tehnični predmeti, pojdi na tehniško gimnazijo. Če te mikajo biologija, geografija in drugi družboslovni predmeti, pojdi na splošno gimnazijo.

KandazaR ::

@Zimavc večina (če ne kar vsi), ki hodijo na vegovo so v dd tabor (s tem mislim tiste ki so v domu). Je pa tudi odvisno kam se nameravaš vpisati. ali bo to tehnična gimnazija, elektrotehnik računalništva, elektrotehnik elektronike, elektrotehnik energetike. Tako da je potrebno več informacij iz tvoje strani.

Zimavc ::

Nameravam se upisat v program elektrotehnik računalništva.

paperdoll ::

@lukapawlinac:
pejt na Splošno, ti ne bo žal :)
Na evropskem oddelku je res dosti poudarka na jezikih; če si bolj družboslovec, potem je ql, drugače pa raje izberi splošno smer (4 ure npr. francoščine na dan zna bit ubijalsko... ). Na splošni smeri lahko potem v višjih letnikih izbiraš določene predmete (npr. informatiko&fiziko ali italijanščino ali (še nekaj) v drugem letniku), medtem ko na evropskem te predmete nadomestijo z dodatnimi urami jezika, ki ga že imaš. No, od računalništva tu ne pričakuj dosti, ti pa vsaj nekaj ostane za hobi ;)
Sicer ti tko povem, s Splošne gim. lahko še vedno greš računalništvo/programiranje študirat, medtem ko bi pa s Tehnične na novinarstvu najbrž imel nemalo težav... Sploh pa je pri enakih predmetih kvalitetnjejša Splošna gim.. Pa še (po mojih izkušnjah) je folk na Splošni ful bolj fanj, razredi bolj povezani, itd :)

;-) ::

Sam po tehniški če pač ugotoviš da ti ni več do šolanja lahk greš kam delat. Po končani splošni pa si še vedno "nič". No res da nobeden skoraj v teh časih ne pusti šole po srednji ampak...

El Nino ::

@paperdoll: ja sej ravno v tem je point. Ukvarjal bi se kot prvo z novinarstvom, računalništvo pa mi je še vedno lahko hobi. Ker obratno bi bilo bolj težko. Mislim, da sem se skoraj odločil za novinarstvo. Besedni zaklad mam, improvizirat nekoliko tudi znam,...:D :D Glede na to da je učiteljica slovenščine predvčerajšnjem po mojem prebranem komentarju rokometne tekme (domača naloga - ocena programa) ostala brez besed,>:D >:D bom verjetno res zabredel v novinarske vode... računalništvo ostane pa moj 1. hobi!!!
@EWEER: če dobro prebereš še enkrat moj prvi post, ti bo jasno, da je govora o tehniški gimnaziji. Nadaljevanje šolanja pa ni problem, ker sigurno ne bom ostal pri končani srednji šoli.

Pa hvala vsem za odgovore. Seveda vam pa s tem ne prepovedujem, da ne odgovarjate več...:D

g.e.p ::

hm ja jz sm pa tud v dilemi... ne vem sprva sm biu prepričan, da grem na tehniško gimnazijo pa da si zberem smer strojništvo. Pol sm se pa enkrat z stricem pogovarjov pa mi je reku, da bi blo bol, da bi šu na splošno gimnazijo, ker je pol za naprej bol. Sam zdej pa res nism prepričan kam nj grem... Delavne navade mam sam matematka mi ne gre najbol. Letos mam matematko bl na 4 lan sm pa nihov med 2 pa 3 no na konc sm meu zlo dobro 3. Sam zdej ne vem a bi se jo mogu bl učit, ker se je ubistvu sploh ne učim, no mogoče 3-krat v mescu al pa pred kontrolno... Aja fizka mi pa gre. Lan sm jo meu 5 letos pa tud na to računam... Mogoče kakšen nasvet?

El Nino ::

Uradno sicer ne bi moglo bit boljše na splošni, ker si potem še vedno 'gimnazijski maturant', ne glede al si končal splošno, športno al pa tehniško gimnazijo. Glede na te ocene bi bilo verjetno bolje na tehniški, odvisno od ocen in pač kolko te zanimajo družboslovni predmeti. Kar se tiče učenja pa smo na istem :D :D :D , brez učenja fizika 5, mat 4 :D :D . Bo pa verjetno treba na gimnaziji bol pljunt v roke pa rokave zavihat. Če pa maš delovne navade v tem ne vidim nikakršnega problema.

P.S.: Jaz sem se odločil in sicer za evropski oddelek, in potem -> novinarstvo. Še vedno pa z veseljem posojam temo, da smo bolj okolju prijazni in ne tolko smetimo...>:D

g.e.p ::

maš čist prov;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med Tehnično gimnazijo in Gimnazijo

Oddelek: Šola
143661 (2955) PacificBlue
»

Mnenje o Vegovi

Oddelek: Šola
304369 (3427) 33blaz33
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747789 (45271) Jan987
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

Oddelek: Šola
314505 (4058) DavidJ
»

Gim. in tehnična gim. ?

Oddelek: Loža
222249 (2066) NoUse4AName

Več podobnih tem