» »

Nujno potrebujem pomoč

Nujno potrebujem pomoč

BuffaloSLO ::

Vceraj sem formatiral računalnik, na katerem sem imel instaliran Windows Vista. Naložil sem windows xp, in ko sem hotel nalozit driverje za internet, mi jih nikakor ni šlo. Zdaj ko pa sem spet naložil Visto, pa mi vse avtomatsko naloži oziroma lahko se brez problema konektam na internet.
Ali je možno, da zabava zaradi tega, ker prej sem mel na tem računalniku kabelski internet, zdaj ko pa sem računalnik preselil, pa imam Siol.

Kaj naj storim, ker nočem Viste ampak hočem XP-je!? :)

hvala vsem za pomoč

lp

Matko88 ::

Glede na to da si formatiral cel računalnik ne bi smelo biti nič narobe če si spremenil način povezave na net, saj si tako prejšne nastavitve zbrisal zraven. poskusi z novejšimi driveri, če si to že probal pa še formatiraj natančneje npr. na nizkonivojsko formatiranje. to bi moralo popravit vse morebitne težave z diskom, razen če ga je povozil tovornjak. če imaš disk razdeljen na C, D,... potem si skopiraj pomembne podatke na neki drugi disk in formatiraj cel disk še enkrat, saj lahko problem tiči na backup file-ih. pomagalo?

SkIDiver ::

Najprej definiraj katere gonilnike ne moreš namestit. Gonilnike za internet boš težko našel. Gonilnike za mrežno kartico pa boš bistveno lažje, če poznaš proizvajalca oz model tvoje mrežne kartice.

Zakaj Vista naloži gonilnike XP pa ne? Windows XP CD ne vsebuje gonilnikov za tvojo mrežno kartico. Windows Vista DVD pa vsebuje gonilnike za tvojo mrežno kartico. Torej je za enkrat (ker nisi točno definiral v čem je težava) vsa težava v tem, da potrebuješ gonilnike za tvojo mrežno kartico, ki bodo ustrezni Windows XP.

Na Windows XP klikni Start->Run(Zaženi) in vpiši notri "devmgmt.msc" (brez narekovajev) ter klikni OK oz V redu. Pa poglej, če maš kje kak klicaj ali vprašaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Driverji za DEll inspiron in sistemska particija

Oddelek: Operacijski sistemi
8736 (647) solatko
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
442055 (1709) ...:TOMI:...
»

Windows XP - datoteke

Oddelek: Operacijski sistemi
11707 (540) Riff
»

Na laptopu mi noče zagnati interneta

Oddelek: Omrežja in internet
221766 (1450) Spc
»

ADSL povezava se mi skoz resetira

Oddelek: Omrežja in internet
81458 (1277) BlueRunner

Več podobnih tem