» »

Kje v Gradcu (Graz) kupiti LCD?

Kje v Gradcu (Graz) kupiti LCD?

barbarpapa1 ::

Kolegi pozdravljeni!

Nameravam kupiti LCD monitor (17 ali 18 colarja). Ker sem slišal, da je zadeva v tujini (Avstriji) cenejša, me zanima, če to drži? Sam nisem v Avstriji kupoval že nekaj let, računalniških komponent pa sploh ne. Ker mi je Gradec najbližje, me zanima, kje se lahko tam znebim svojega perja in seveda za to dobim spodobno stvar.

Parv tako me zanima, kateri LCD mi svetujete (čeprav je ta tema že v obdelavi). Upoštevati je potrebno naslednje:
Cena max 200K tolarjev (Brez avstrijskega DDV- Merwertseuer)
Glavno področje uporabe:
CAD (Resolucija 1240x1028), 2D grafika, Officce, Internet, občasno video,

No ja to bi bilo vse...

Dekleta, fantje in vanzemaljci, zahvaljujem se Vam za odgovore:D ...

In lep dan želim....

Jože

Dami ::

Ti poglej v Mediamarkt al pa v Birgu (www.birg.at). Sam morš vedet da boš mogu monitor prijavit na meji, kar te bo prišlo ZELO drago (carina+ddv). Kupi ga rajš pri nas. Monitor se splača gor kupit sam če ga boš prešvercal.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

zenaj ::

Če je stvar evropskega porekla (naprimer Gericom) ne plačaš DDV ampak samo carino.

KuhaR ::

A ni glih obratno, če je stvar evropskega porekla plačaš samo DDV če pa ni pa DDV+carina.

Matty ::

Ce zadevo kupis v avstriji (oz. kjerkoli v EU) in je evropskega porekla (torej ima kaksen certifkat ali podobno), bos na avstrijsko slovenski meji najprej stemplal Mwst pildek(kar pomeni, da bos nazaj dobil od 12-13% (razliko pobere kompas za provizijo)- ce dvignes v avstriji v stacuni - v medii ne vracajo mwst, pa okoli 16%). Potem prijavis blago na slovenski carini, in je vse OK (evropsko poreklo) ti bodo na avstrijsko ceno brez mwst (oz, na tvojo nabavno vrednost v avstriji, to je okoli 16% manj kot tvoja cena v trgovini) obracunali DDV. Carine ne placas za blago evropskega porekla.

Na kratko. Ce je evropskega porekla, na avstrijsko ceno (mwst) pristej ene 3%, pa bos videl koliko te bo stalo vse skupaj v sloveniji! Aja, ko gres cez mejo, OBVEZNO pofirbcaj malo pri cariniku... da bos 101% siguren...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matty ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)

Oddelek: Kaj kupiti
294069 (3604) Tarzan

Prenosnik - Avstrija

274621 (1873) flipflop
»

Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )

626726 (5744) VASkO

Kupovanje v Avstriji&davek

121372 (1188) boštjan
»

fotoaparat iz avstrije

141591 (1290) Matty

Več podobnih tem