» »

laserski tiskalnik

laserski tiskalnik

dexter ::

Kupu bi laserca,recimo ene 600dpi,do kakih 30k sit,rabljenega.
Zdej, a se splaca vzet tako stvar in ce imate kak nasvet,kaj vzet,na kaj pazit...

Kaka je razlika med izpisom med laserci in inkjeti?
Kako je s stroski pri lasercu?
A je boljs kak novejs inkjet vzet?
A je kaka velika razlika med stroski inkjet/laser?

ToniT ::

1. Razlika med izisom je kar velika - laser je boljši (je pa črnobel).
2. Pri laserju je strošek menjava barve (kasete s prahom).
Pri nekaterih menjaš skupaj z barvo tudi boben, pri drugih pa samo barvo. Če menjaš samo barvo, je sicer cenejša, ampak je potem boben zeloooo drag (menjat ga je treba čez določen čas). Pri HP menjaš vse - kaseta za HP lj5 stane cca 20000 SIT.
3. Če ti barve niso pomemebne, vzami laserja.
4. Velikanska - laser je veliko cenejši.

Še to:
Pri HP-jih ti izpiše število že sprintanih listov, ko izpišeš demo stran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ToniT ()

dexter ::

Vem, glede st. izpisanih dokumentov imajo baje vsi laserci vgrajeno

na neki strani,neki tip tezi da je najboljse HP in nic drugega (60% trga lasercov),po vsej verjetnosti potem HP

kaj mora clovek pazit ko kupuje kako rabljeno stvar ala laserc(dal bi najvec 30ksit,ker bo po verjetnosti treba nov toner kupit)
kaj dobis za tok dnarja?(ce je kdo pred kratkim kupil?)

kako je pri HP,boben+toner skupaj, a se da poj toner obnovit,tko da se cenejs prides skoz? (ce mogoce kdo kje tko dela,ce lahko pove kje menjat al kupovat-tko kao obnovljene inkjet kartuse)

dr.J ::

Jaz sem pred kratkim kupil Lexmark Optra 312L pri Intertradu ITS za 66 kSIT in sem zelo zadovoljen. Mislim, da posebna ponudba še traja.
Kar se tiče cene izpisa: pri tem printerju toner zdrži 6000 kopij, medtem ko z eno bolj zmogljivo (=dražjo) ČB kartušo sprintaš okoli 500 strani. Poglej cene kartuš in ti bo kmalu jasno, kaj se splača.
Pred tem sem gledal tudi za rabljenimi laserji, pa moraš pri tem računati na dokaj hiter nakup novega tonerja - pa si blizu cene novega printerja, ki je tudi zelo hiter.
Če pa ne printaš veliko, vzemi raje enega Lexmark ali še bolje HP inkjeta. Pa kak test si preberi v npr. Monitorju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.J ()

KuhaR ::

Sam sem na bolhi kupu HP Lj 5L za 5000 SIT (res 5KSIT) in mi dela kot urca samo občasno zagrabi 2-3 liste namesto enega. Uporabljam pa obnovljene tonerje za cca 8K sit in so še bolj napolnjeni kot original.

Spajky ::

Jest sem z mojim Panasonic Kx-p6500 čisto zadovoljen; tinta je manj kot 5 jurjev za 2k kopij! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

globoko grlo ::

en nasvet
mene zdej pr HP 5L jebe da več listov potegne skoz ampak samo če jih je v treyumanj kot polovica

če je ene 20 listov not jih bo zihr več potegnu, tko lahko vidš kok ma še dobr mehanizm za velko

to je pa tud use kar ti lahko iz lastnih izkušenj povem

pa velik sreče

aja, pa da slučajn ne boš kupu Minolte page pro 6, ker ga mam doma pa je bl k ne upizdi
printa sicer ureku (ko se pač odloč da bo printal) pa driverji so kr neki, tko da ne priporočam

ToniT ::

Pri HP5l je potrebno menjati podajalec listov (separator), ki stane cca. 5 kSIT in bo delal brez problema - znana napaka.

MadMax ::

Ja, pa 6L ma itak isti mehanizem.
Bolj jim zamerim (HPju) to, da je ista napaka tudi pri 1100>:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Tomi ::

Jaz pa na faksu printam že nekaj mesecev na HP 1100, pa se še ni naredila ta napaka. Samo ima pa včasih neke štose glede preklicanega tiskanja (če prekineš tiskanje, noče naslednjič tiskati, samo je potrebno samo potegniti USB ven, da dela lepo).
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

MadMax ::

Ta napaka je pogojena s starostjo (in mikroklimo prostora kjer se printer nahaja), ne pa s stevilom izpisov.
"Guma" v separatorju namrec postane trda in ne more lociti enega lista od ostalih.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458288 (6416) Jst
»

kateri laserski printer

Oddelek: Kaj kupiti
262807 (2334) mersol
»