Forum » Zvok in slika » navpicne crte pri grafiki
navpicne crte pri grafiki
piek ::
Po doooolgem casu sem v omari nasel starega Radeona X300 SE (128 MB DDR). In ga zadegam v racunalo, nakar me preseneti z belimi navpicnimi crtami (BIOS) ozr. rumenimi navpicnimi crtami (namizje polken). Sumim, da ga moti kaksna "malenkost", saj se sicer da normalno delati z njim, le barvne navpicne crte na vsak centimeter so presneto motece. Kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe?
1. check: kondenzatorji niso napihnjeni
2. check: na grafiki (PCB, RAMi) ni vidnih poskodb (vse nozice RAM-ov so na svojih mestih)
3. check: noben element ne manjka?!
4. check: grafiko sem testiral se v drugi masini, simptomi so enaki
Ce ima kdo kako idejo, se tako bizarno, kar na dan z njo. Grafika je namenjena masini s strogo pisarnisko rabo, torej je dovolj da kaze cisto 2D grafiko ...
1. check: kondenzatorji niso napihnjeni
2. check: na grafiki (PCB, RAMi) ni vidnih poskodb (vse nozice RAM-ov so na svojih mestih)
3. check: noben element ne manjka?!
4. check: grafiko sem testiral se v drugi masini, simptomi so enaki
Ce ima kdo kako idejo, se tako bizarno, kar na dan z njo. Grafika je namenjena masini s strogo pisarnisko rabo, torej je dovolj da kaze cisto 2D grafiko ...
---
Finish it off if you started it!
---
karafeka ::
Sem imel podoben primer.
http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=278416#neprebrano
Pa mi je verjetno šel kak čip za 2d grafiko ali pa ram na grafični. Težko, da bi se dalo to popraviti.
http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=278416#neprebrano
Pa mi je verjetno šel kak čip za 2d grafiko ali pa ram na grafični. Težko, da bi se dalo to popraviti.
Senitel ::
V obeh priemrih bo pomojem kriva povezava na monitor, verjetno še v delu na kartici. To je v obeh primerih analogen priklop na monitor?
Jap, moja grafika ima samo analogen del za priklop na monitor pa TV-Out.
Se da to "razdreti" pa kaj pociniti ali lahko samo pozabim na kak poseg?
Se da to "razdreti" pa kaj pociniti ali lahko samo pozabim na kak poseg?
---
---
@karafeka:
Moja rise navpicne crte tudi v BIOSu. In so na istih mestih, le barva se spremeni glede na ozadje ...
Moja rise navpicne crte tudi v BIOSu. In so na istih mestih, le barva se spremeni glede na ozadje ...
---
---
Ce bi bil pomnilnik kriv, je mogoce, da bi se z nje pobral BIOS in tako predelal, da bi uporabljala le 64 in ne 128 MB - bi mogoce potem tezava izginila (ce ni napaka v prvih 64 MB)?
---
---
Senitel ::
Pomnilnik sam po sebi ne odpove kar tako, običajno pride do tega, da zaradi pregrevanja ali popusti lepilo, ki drži PCB skupaj ali pa se kar samo pakiranje čipa deformira in zgubi kakšen kontakt. Zato imaš fenomen ko kartica 10 minut dela normalno, potem se ji pa odpelje, ali pa deluje vredu v 2D, ko pa pride v 3D se ji pa odpelje in ostane tako potem tudi v 2D.
Ker se stvar pojavi že v tekstovnem načinu bi se napake v ramu pokazale kot napačne črke (namesto recimo "Award" bi dobil nekaj ala "A╚Ürd").
Sam bi svoj denar postavil na prvih nekaj komponent na skrajnem levem delu kartice, pri DSUB (VGA) konektorju. Če se da popravit bo treba pa kakšnega elektronika vprašat.
Ker se stvar pojavi že v tekstovnem načinu bi se napake v ramu pokazale kot napačne črke (namesto recimo "Award" bi dobil nekaj ala "A╚Ürd").
Sam bi svoj denar postavil na prvih nekaj komponent na skrajnem levem delu kartice, pri DSUB (VGA) konektorju. Če se da popravit bo treba pa kakšnega elektronika vprašat.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Senitel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matrox grafična kartica.Oddelek: Strojna oprema | 2696 (2296) | opeter |
» | Rabim nov comp. in maximalna vrednost je 1000€Oddelek: Kaj kupiti | 2229 (1571) | Cassidy |
» | Odklenjeni P4 procesorjiOddelek: Novice / Procesorji | 2632 (2632) | Bistri007 |
» | nakup računalnika za igreOddelek: Kaj kupiti | 3681 (3340) | r98 |
» | KAko usposobit panel od laptopa? Hitachi LMG9300XUCCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1056 (961) | Keyser Soze |