» »

nakup hladilnika za amd 64 x2 4200+

nakup hladilnika za amd 64 x2 4200+

___ ::

pozdravljeni!

zdaj imam na procesorju amd athlon64 x2 4200+ stock cooler in temperatura v ful load tam nekje okoli 60 stopinj, v idle pa okoli 50 stopinj. Če vklopim funkcijo cool and quiet pa temperatura v idle pade na 40-45 stopinj.

uglavnem da preidem na bistvo...koliko bi stal kakšen soliden hladilnik in ali bi se mogoče poznalo že če bi le zamenjal termalno pasto?

kateri hladilnik priporočate in katero termalno pasto?

ps:da nebo do rekel da naj prevetrim ohišje...na sprednji in zadnji strani sta 14 cm ventilatorja tako da sistem je dovolj prevetren..le hladilnik je bil prvotno namenjen procesorju amd 64 3000+..ob nakupu novega procesorja zravn nism dobil hladilnika, novega pa tudi nisem kupoval, zdaj pa bi rad procesor malce navil:)
  • spremenilo: ___ ()

IVo ::

Seveda bi padla temperaura če bi nabavil kako mal bolj kakovostno pasto in z njo zapolnil "praznino" med CPUjem in matično. Sam najprej preveri če si dobro instaliral stock kuler... Drgač pa je odzun velko dobrih hladilnikov. Koliko si pa pripravljen dati zanj?

hvala za odgovor:)
jah nevem.. 40 € se mi zdi že kar precej preveč... če obstaja za kakšnih 20€ bolši hladilnik od tega, ki ga imam zdaj instaliranega ga uzamem.drugače pa ne...ker ne vidm TOLIKŠNE potrebe po bolšmu hladilniku da bi zanj odštel bivšega cankarja...bom pa imel še naprej ta hladilnik k ga imam zdej..sj mu nič ne manjka le navijat nemorm

glede paste....ko sem kupil procesor sem zraven kupiš še eno termalno pasto, ki je bila 3.5 €....je prodajalec rekel da je uredu in da se nebo bistveno poznalo če kupim kakšno dražjo.namazana je mislm da uredu. cooler sm pa mislm da dobr pritrdil na proc.

skratka kolikšna bi bla razlika naprimer če bi namesto keramične paste namazal srebrno?

kdorkol??

dela ::

Jaz bi vzel tegale, ga precej hvalijo. Sem ga že hotel vzeti, ampak je malce brezveze, ker imam le semprona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dela ()

super:)

hvala ravno nekaj takega sem iskal...cena uredu, pa baje da noro hladi:) kul.tnx

PINki ::

Poročaj o rezultatih!:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje cpuja in glasna graficna

Oddelek: Pomoč in nasveti
383009 (2441) ST-777
»

GPU pregrevanje

Oddelek: Strojna oprema
211894 (1463) PugPlug
»

Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
695968 (4408) batista
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

997502 (3907) kuglvinkl
»

(pre)vroče

342168 (1521) joza20

Več podobnih tem