» »

GPU pregrevanje

GPU pregrevanje

PugPlug ::

Pozdravljeni
Imam ATI 4770, ki se mi pregreva. V idle ima temperaturo med 65¤c in 74¤c. Ko igram Skyrim pa je temperatura med 94¤c in 100¤c. Grafično kartico sem že spihal s kompresorjem (zgoraj so navedene temperature po pihanju, prej so bile cc 5¤c višje. Ko sem zagnal Furmark je temperatura v trenutku dosegla 105¤c, zato sem preizkus prekinil. Grafična ni navita, stranica na ohišju je odprta. Računalnik drugače deluje normalno (se ne resetira). Do sedaj je še nisem razstavil, vendar ker mi očitno več ne preostane karkoli drugega sem danes naročil AC MX-4 termalno pasto.
Zanima me tudi kako se vam zdi temperatura procesorja q6600. I idle (pri stock ferkvenci- 2,4ghz) je okoli 40¤c (hladilnik je ZALMAN 9300 AT), pri testu z Prime 95 pa je po 30 min dosegel max 58¤c.

hvala vsem za odgovore. LP
  • spremenilo: PugPlug ()

dottor ::

Procesor je uredu. Kateri model HD4770 imaš? Če imaš kakšno pasivno varjanto dej en ventilator z vezicami gor pa bo sigurno pomagalo.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Jaz osebno bi zamenjal hlajenje z nečim večjim. Ta hladilniček je lih da je gor...

http://www.mimovrste.com/artikel/218000...

Z vezicami daš gor še en ventilator in nebo več pregrevanja.

hojnikb ::

zamenjaj termalno pasto in se prepričaj, če se v polnem loadu sploh začne ventilator hitrej sukat...
#brezpodpisa

Še vedno tisti ventilator ni bohve kaj, pa tudi sama površina hlajenja je bolj boga...

tut grafična ni nwm kaj, da bi rabla nek extra hladilnik...
#brezpodpisa

Tistih 28€ pa tudi ni nek stroške... Še vedno ko menja grafično lahko hlajenje da na naslednjo...

Hvala za hiter odziv :).
Ventilator se začne vrteti hitreje, tako, da to deluje. Jutri, ko dobim termalno, bom vzel hladilnik dol, pa javim kako bo.
Se strinjam, da je ta hladilnik bolj kot ne za okras ampak ne vem če se mi splača nabavit nov hladilnik zanjo, ker je grafično že povozil čas, sam si pa v kratkem nameravam omisliti gtx 660 ali pa 7870.

Aha pa še tole sem mislil vprašat, temperaturne razlike med jedri 1,2 in 3,4 so tudi do 7¤c. A je to normalno?
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PugPlug ()

ne splača se ti kupit hladilnika...
Lepo menjaj pasto in je to to..
#brezpodpisa

enpac ::

Pri procesorju 4 jedernem je vedno ponavadi tak ja, da sta eno ali dve jedri bol obremenjeni in posledicno visje temparature.

filip007 ::

Rešitev je samo sobni ventilator, če je sobna temperatura recimo 28°C (poletna).
Trevor Philips Industries

amacar ::

dottor je izjavil:

Tistih 28€ pa tudi ni nek stroške... Še vedno ko menja grafično lahko hlajenje da na naslednjo...

28€ celotna grafična ni vredna.

Par let nazaj sem za pasivno 7600GS kupu Zalmana VF900, ki ga zdej uporabljam na eni od mojih 4870, ker sem 7600GS prodal in sem dobil 4870 brez hlajenja pa hladi super. Tako da tudi če zdej kupi to hlajenje za 4770 ga lahko ima za naslednjo grafično ali pa proda... 15€ bo ja dobil.

zakaj bi menju hladilnik, če sploh ni problem v tem ?
#brezpodpisa

enpac ::

Edina korist je mogoce na koncu v tem, da ce das vecji vent gor je zadeva tisja ob polni obremenitvi :D in pa seveda lahko istisnes vec iz graficne OC:D.

Evo danes sem vzel stvar narazen, pa je bila stara pasta zapečena na GPU :D. Staro termalno sem z čistim alkoholom počistil iz GPU-ja in hladilnika ter nanesel AC MX-4. Sedaj je temperatura v idle okoli 48-50 :), napram prejšnjih 65-73. To je najbrž že kar ok temperatura?
Še enkrat hvala vsem za vašo pomoč.

Lep pozdrav

kaj pa load temparatura..
#brezpodpisa

Load je tam nekje okoli 68-74

potem je kul....
See, no need for a new cooler 8-)
#brezpodpisa

draciel ::

Zdravo,

Prijatelju sem nadgradil RAM iz 2gb na 4gb DDR2 RAM-a. Zamenjal sem mu tudi IDE disk s SATA diskom. Nato mu lepo inštaliram windowse in skoraj pred koncem je računalnik zmrznil in na ekranu so nastali čudni artifakti. Računalnik resetiram in spet artifakti. Vedel sem da za tole je edino grafična lahko kriva. Računalnik ustavim, in dam grafično ven da se malo ohladi. Bila je praktično tako vroča da jo nisem upal držati v roki.

Nato po parih minutah sem naredil še enkrat clean install windowsov in je šlo lepo skozi, brez kakih artifaktov. Nato sem potegnil program TechPowerUp GPU-Z, ki mi javi 70 stopinj kadar praktično ne dela nič. Sedaj ubistvu downloada nek file z neta in ima 70 stopinj.

Čudno se mi zdi naslednje ker ta računalnik se uporablja veliko za igranje WoW-a ali pa Dote 2 in nikoli ni naredilo kaj takega. Nikoli se ni navijalo grafične ali kaj podobnega. Sedaj sicer deluje kot mora ampak zanima me kakšne bi morale biti temperature. Torej trenutno v idle je 70 stopinj. Če vklopim FunMark gre temperatura na 91 stopinj(takrat sem izklopil). Ventilator se zalaufa do konca. Če igramo kater koli špil se ventilator nikoli ne zavrti do konca. Nimam pojma koliko so bile temperature prej , ampak PC je vedno delal brezhibno. Torej kakšna je še sprejemljiva temperatura za to grafično?

Geforce 8800 GT
4Gb RAM
200 Gb SATA disk
E2180 Dual Core Procesor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: draciel ()

Za tvoj model bi bila normalna temperatura v idle okoli 50, v load pa tam do 75-80 max.
Poizkusi zamenjati termalno pasto ( je popolnoma preprosto), meni je po zamenjavi temperatura padla za 15-20 stopinj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
382795 (2340) ST-777
»

Grafična - 70 stoipnj

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
311625 (1172) AlienRR
»

Menjava ventilatorjev na ohišju

313862 (3466) Architect
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

717769 (5608) M-XXXX
»

(pre)vroče

342167 (1520) joza20

Več podobnih tem