Forum » Loža » Miza, ki napove prihodnost
Miza, ki napove prihodnost
stalker ::
Mene pa pri naslovu in temi nekaj moti: Miza, ki napove prihodnost. Kaj zdaj? Lahko napove prihodnost? Ali lahko pove skoraj samo dogodke, ki so se zgodili? Ko se bral tisto novico v prvem postu se mi je zdelo čudno, da je šel tisti parček k mizi, ki napoveduje prihodnost, potem pa jo sprašujeta samo o preteklih dogodkih oz stvareh ki trenutno so.
Sam bi jo vprašal tole: Katero številko bom čez 5 minut napisal na list. Pa bi videl koliko lahko napove prihodnost. 100% fail zagotovljen
Sam bi jo vprašal tole: Katero številko bom čez 5 minut napisal na list. Pa bi videl koliko lahko napove prihodnost. 100% fail zagotovljen
Matev ::
vip
mešaš vzrok in posledico
miza sama nič ne ve in nič ne ugane
je zgol jemdij preko katerega deluje tvoja podzavest
kot neke vrste preroške sanje - ko sanjaš nekaj kar se zgodi - a le zato ker imaš zadevo nekje v podzavesti
miza je tu poponoma nepomembna
to je vse čudeš človekovih možganov in spomina ter samega ustroja mišljenja
mešaš vzrok in posledico
miza sama nič ne ve in nič ne ugane
je zgol jemdij preko katerega deluje tvoja podzavest
kot neke vrste preroške sanje - ko sanjaš nekaj kar se zgodi - a le zato ker imaš zadevo nekje v podzavesti
miza je tu poponoma nepomembna
to je vse čudeš človekovih možganov in spomina ter samega ustroja mišljenja
V-i-p ::
Ja Matev, bi ti dal popolnoma prav... ker sem tudi sam bil 100% prepričan v to, kar praviš ti... vnedar sta mi nejasni še dve stvari.
1. Vprašal sem mizo, koliko avtomobilov je stric iz Švice zamenjal v svojem življenju. Verjemi, še sam ni vedel tega, dokler ni začel gruntat in tuhtat, kako bi potem vedel jaz, ko jih je najbrž pet imel še predno sem se rodil, pa je ugotovila pravilno.
2. Najbolj pomembno, kar mi še ni jasno je pa, kaj dviguje mizo? Verjemi, tega občutka se ne da opisat, moraš ga doživet. Pri polni zavesti sem pa toliko normalen, da razlikujem ali si sam dvigujem mizo ali pa jo nekaj drugega, ampak ok, pravim da tega občutka ne morem opisat pač moraš doživet, da ti potem ni jasno :).
Kar se pa tiče prihodnosti, pa mirne duše priznam, da mi ni pravilno napovedala še nič, kar sem jo vprašal... Za nazaj je pa res vse blo prav, to pa.
1. Vprašal sem mizo, koliko avtomobilov je stric iz Švice zamenjal v svojem življenju. Verjemi, še sam ni vedel tega, dokler ni začel gruntat in tuhtat, kako bi potem vedel jaz, ko jih je najbrž pet imel še predno sem se rodil, pa je ugotovila pravilno.
2. Najbolj pomembno, kar mi še ni jasno je pa, kaj dviguje mizo? Verjemi, tega občutka se ne da opisat, moraš ga doživet. Pri polni zavesti sem pa toliko normalen, da razlikujem ali si sam dvigujem mizo ali pa jo nekaj drugega, ampak ok, pravim da tega občutka ne morem opisat pač moraš doživet, da ti potem ni jasno :).
Kar se pa tiče prihodnosti, pa mirne duše priznam, da mi ni pravilno napovedala še nič, kar sem jo vprašal... Za nazaj je pa res vse blo prav, to pa.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
BigWhale ::
Po mojem bi lahko miza rekla neko precej drugo stevilko avtomobilov, pa bi jih tvoj stric spet popolnoma isto nastel. ;)
delfinus ::
No dejmo, kdor je tam bliz doma naj ze gre tja gor, pa naj miza odkrije stevilke, ki so v tisti zip datoteki zasciteni z geslom, pa bo misterija konec. Go miza go, navijam zate ;).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
BW, ne, ne in še enkrat ne. Lej kako je blo, še enkrat bom napisal...
Sredi obiska tam gori sem prav premišljeval, katero zajebano vprašanje naj postavim... Pa sem se spomnil na tega strica iz Švice. Itak, da smo komej kdaj mel stike, ne da bi za avte jaz vedel in sem šel ter PRED VSEMI vprašal mizo, koliko avtov je zamenjal ta stric v življenju... dvignila se je 10x... potem, ko smo pa šli, sem jst govoril z stricem in ga prosil, da naj se proba točno število avtov spomnit... itak da ga je zanimalo, zakaj mi zdaj tako vprašnje, ampak nima veze, sem rekel, probaj prosim... no, ko je mozgal in tuhtal, je čez kake pol ure javil... jah, sem preštel stokrat, sigurno jih je blo deset... tko da...
Sredi obiska tam gori sem prav premišljeval, katero zajebano vprašanje naj postavim... Pa sem se spomnil na tega strica iz Švice. Itak, da smo komej kdaj mel stike, ne da bi za avte jaz vedel in sem šel ter PRED VSEMI vprašal mizo, koliko avtov je zamenjal ta stric v življenju... dvignila se je 10x... potem, ko smo pa šli, sem jst govoril z stricem in ga prosil, da naj se proba točno število avtov spomnit... itak da ga je zanimalo, zakaj mi zdaj tako vprašnje, ampak nima veze, sem rekel, probaj prosim... no, ko je mozgal in tuhtal, je čez kake pol ure javil... jah, sem preštel stokrat, sigurno jih je blo deset... tko da...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
nodrim ::
ma ja, dej .. ni dost natančen poskus in to je to ...
tale z datoteko zip je kokr tok kontroliran, če verjamemo avtorju datoteke zip in temu, ki bo šel mizo spraševat, da nista zmenjena ...
je pač treba vse dvoumnosti skenslat ... in tale s stričevim spominom že ni zanesljiva ...
tale z datoteko zip je kokr tok kontroliran, če verjamemo avtorju datoteke zip in temu, ki bo šel mizo spraševat, da nista zmenjena ...
je pač treba vse dvoumnosti skenslat ... in tale s stričevim spominom že ni zanesljiva ...
imagodei ::
@V-i-p:
Za božjo voljo... Vsa nadaljna debata je prdenje v veter. Pot pod noge, vprašaj za 10 števil, ki so objavljena v rar datoteki na slo-techu. Če bo miza zadela vsaj 60%, bom priznal, da je nekaj na njej. Za vse ostalo pa si v roke vzemi kakšno knjigo o psihologiji, delovanju podzavesti in si oglej nekaj delov Derrena Browna.
Za božjo voljo... Vsa nadaljna debata je prdenje v veter. Pot pod noge, vprašaj za 10 števil, ki so objavljena v rar datoteki na slo-techu. Če bo miza zadela vsaj 60%, bom priznal, da je nekaj na njej. Za vse ostalo pa si v roke vzemi kakšno knjigo o psihologiji, delovanju podzavesti in si oglej nekaj delov Derrena Browna.
- Hoc est qui sumus -
1024 ::
Če bo miza zadela vsaj 60%, bom priznal, da je nekaj na njej.
A če jaz zadanem vsaj 60%, je tudi nekaj na meni? Grda frizura mogoče?
Fish knows everything.
Double_J ::
No ker bo VIP pozabil jit vprašat za ZIP datoteko, ga povabim če greva skupaj.
Mi bo pokazal pot med drugim... no torej?
Aha aja...ja.
Mi bo pokazal pot med drugim... no torej?
Aha aja...ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Matev ::
>Ja Matev, bi ti dal popolnoma prav... ker sem tudi sam bil 100% prepričan v to, kar praviš ti... <
in kaj jaz pravim
da miza sama zase nič ne ve
veš edino ti in tvoja podzavest
presenečen bi bil kaj vse se skriva v tvojih spominih - tebi prav neverjetne stvari...
in kaj jaz pravim
da miza sama zase nič ne ve
veš edino ti in tvoja podzavest
presenečen bi bil kaj vse se skriva v tvojih spominih - tebi prav neverjetne stvari...
Double_J: Iz kod si? Jaz sem iz Lj, od pon do pet delam od 08h do 16h, nekako med tednom ne bi mogel it, ker je tud poti nekaj, vse vikende sem pa fraj... Torej, kdaj greva? Pa da vidim potem junake v tej temi...
Double_J ::
Tud LJ.
Jah vikend... 26. april bi recimo šlo. Pa če hoče še kdo jit nej reče, da nas
bo več, bo bolj zabavno. Še 2 lahk vzamemo vsaj.
Jah vikend... 26. april bi recimo šlo. Pa če hoče še kdo jit nej reče, da nas
bo več, bo bolj zabavno. Še 2 lahk vzamemo vsaj.
Jah, 26.ga bi meni načeloma blo ful vredu. Sva potem (skoraj) dogovorjena? Ful rad bi še BWja zraven videl in potem njegov bled pogled, kot ni bil še nikoli...
perci ::
Jst sem mislu, da gre pri naslovu te teme za kako prispodobo, zdaj pa vidim, da gre dejansko za mizo (tako tapravo na katero lahko postavis stvari), ki naj bi napovedovala prihodnost?
To niti smešno ni več.
To niti smešno ni več.
Prav Perci, ti boš že vedel .
Looney ::
Nope, iz NM ampak pač pridem v LJ, če bo treba.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Ja Žiga, zakaj?
Dejmo jih še prej probat uganit. Mogoče je na kakšnemu od nas 'nekaj'.
Fish knows everything.
hamax ::
Bom js v imenu mize probu uganit.
dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig,
dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig,
dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig.
Sm uganu? :P
dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig, dvig.
Sm uganu? :P
SleepLess ::
Tudi jaz sem zbral pogum in se prebil čez celotne temo "The Miza". Pravzaprav me v vsej temi najbolj zabava to, da vsi ki pravijo da the Miza deluje, trdijo, da so bili prej hudo skeptični do vseh takšnih in podobnih para-normalnih stvari. Da v to niso verjeli, ampak the miza pa spremeni vse. Potem pa že mora biti kaj na tem :)
Me pa zanima kaj si mislite o tem: Link
Ja vem da je to objavljeno da 24ur, ampak je bilo tudi v drugih časopisih napisano, kako jasnovidka "pomaga" arheologom pri njihovih najdbah. WTF?
Me pa zanima kaj si mislite o tem: Link
Ja vem da je to objavljeno da 24ur, ampak je bilo tudi v drugih časopisih napisano, kako jasnovidka "pomaga" arheologom pri njihovih najdbah. WTF?
1024@ A če jaz zadanem vsaj 60%, je tudi nekaj na meni? Grda frizura mogoče?
No, dejansko ne vemo, v katerem obsegu so števila. Če bi šlo recimo za zaporedje ničel in enic (deset bitov), so zadetki okoli 50% (pravi znak na pravem mestu) še nekako v meji dovoljenega. Kar je več, je lahko zgolj sreča. Če bi se pa povzpelo tja na 75, 80% je pa že mali čudež.
Širši je interval in manj poskusov, kot imaš, slabše boš na "golo srečo" opravil nalogo, se strinjaš? Mi pri jypetovi datoteki ne vemo niti intervala. Morda so to števila med 0 in 1000, med 1000 in 10000, med 20 in 30... Mogoče je pa iz same zlobe vključil še kakšno negativno število.
Če na intervalu med 1 in 10000 v enem samem poskusu od 10 številk zadanem eno samo številko, sem kar dober. Če bi pogruntal 3, bi se vas večina že spraševala, kako sem to naredil. Če pa jih pogruntam 6, imam pa malo preveliko srečo, da bi bilo to naključje, ka-li?
No, dejansko ne vemo, v katerem obsegu so števila. Če bi šlo recimo za zaporedje ničel in enic (deset bitov), so zadetki okoli 50% (pravi znak na pravem mestu) še nekako v meji dovoljenega. Kar je več, je lahko zgolj sreča. Če bi se pa povzpelo tja na 75, 80% je pa že mali čudež.
Širši je interval in manj poskusov, kot imaš, slabše boš na "golo srečo" opravil nalogo, se strinjaš? Mi pri jypetovi datoteki ne vemo niti intervala. Morda so to števila med 0 in 1000, med 1000 in 10000, med 20 in 30... Mogoče je pa iz same zlobe vključil še kakšno negativno število.
Če na intervalu med 1 in 10000 v enem samem poskusu od 10 številk zadanem eno samo številko, sem kar dober. Če bi pogruntal 3, bi se vas večina že spraševala, kako sem to naredil. Če pa jih pogruntam 6, imam pa malo preveliko srečo, da bi bilo to naključje, ka-li?
- Hoc est qui sumus -
Arto ::
Kakšen interval od 0 do 10000 :D Kdo bo pa čaku Mizo da 4566x poskoč :D
P.S.: Pazite, da se ne bo kdo uščipnu, ko se bo premikala
P.S.: Pazite, da se ne bo kdo uščipnu, ko se bo premikala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arto ()
1024@ A če jaz zadanem vsaj 60%, je tudi nekaj na meni? Grda frizura mogoče?
Tule je miza.rar (navaden base64 zapis):
Notri je 10 praznih datotek, imena katerih so cifre, ki jih iščemo.
Geslo bom povedal po prvem poročilu o tem, kaj je miza povedala o vsebini datoteke.
SSKJ; cifra -e ž (i)
* mat. posamezen znak v številki
Torej moj ilustrativni lame poizkus;
6 0 1 4 7 9 2 3 3 5
Glede 60%. Če ima vsak le en poizkus je potrebno končno število ugibalcev in že imaš nekoga z nečem na sebi. To je menda vsem jasno. Če fali eno neham brat to temo. Če zadane vse, ji nesem gor 100 usb ključkov s 100 nalogami.
Fish knows everything.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1024 ()
WarpedGone ::
Sodelujoče pozivam k vsaj malo resnosti. Za prazno nabijanje mate nakladalnico.
Zbogom in hvala za vse ribe
jype ::
imagodei> No, dejansko ne vemo, v katerem obsegu so števila.
Naravna so, brez ničle.
Se opravičujem, ker niso cifre. Ugibamo števila, ne zaporedja, čeprav bi bilo zaporedje boljše.
Z istim geslom zaščiteno in spakirano v stevila.rar je tule zaporedje 10 cifer v datoteki stevila.txt - če miza ugane katerikoli del vsaj treh števil zaporedja, je kar dobra.
UmFyIRoHAM6Zc4AADQAAAAAAAABqh/tnpVMCEHXaWD2jFJJWOT46oLSQH5snd5V9MFD9B5bWylaX3xLzPl3yn+40NTCJK+Lq6GKm
MZblTpumTQqKywaAPEkA9Xtv0Np8CGOTbEZQE5rt21HrPJGfTlMjg0Vnpm6G+HJSfGqH+2elUwIQl+6dK7whDSJB8jU4Jvddxw==
Tu ima miza precej manj dela z ropotanjem, tako da tistemu, ki bi rad testiral, priporočam to metodo.
Naravna so, brez ničle.
Se opravičujem, ker niso cifre. Ugibamo števila, ne zaporedja, čeprav bi bilo zaporedje boljše.
Z istim geslom zaščiteno in spakirano v stevila.rar je tule zaporedje 10 cifer v datoteki stevila.txt - če miza ugane katerikoli del vsaj treh števil zaporedja, je kar dobra.
UmFyIRoHAM6Zc4AADQAAAAAAAABqh/tnpVMCEHXaWD2jFJJWOT46oLSQH5snd5V9MFD9B5bWylaX3xLzPl3yn+40NTCJK+Lq6GKm
MZblTpumTQqKywaAPEkA9Xtv0Np8CGOTbEZQE5rt21HrPJGfTlMjg0Vnpm6G+HJSfGqH+2elUwIQl+6dK7whDSJB8jU4Jvddxw==
Tu ima miza precej manj dela z ropotanjem, tako da tistemu, ki bi rad testiral, priporočam to metodo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
nurmaln ::
@Warped
a ti res v TEJ temi pozivaš k resnosti?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Keyser Soze ::
@Warped
Zakaj pa ne? Navsezadnje je treba zadevo resno preverit, da se dokaže nasprotni strani, da nima prav. Al bi ti to kar tko mal. Po domače. Hoax ali ne hoax. Glede na popularnost si zadeva zasluži resen pristop.
P.S.: Ampak enim resnost preprosto ni v naravi. Težko shajajo z njo.
OM, F, G!
BigWhale ::
Ja 26 bi mogoce res slo... si bom dal en bookmark... samo me morte se prej spomnit, ker bom tko al tko pozabil. Nekdo naj prinese eno skatlo. Vanj bom jaz randomly nekaj kamnov vrgel preden se odpravite k Mizi. Pa jaz pri Mizi ne bom sedel. Ker mi bo slo na smeh... :))
@1024
No, to sem pa res spregledal, da je napisal cifre. Žal pa tudi mnogo ljudji meša termina število in cifra, tako da... Jypetov zadnji odgovor je tudi: "Naravna so, brez ničle."
Pri desetih cifrah in enem samem poskusu na človeka... Koliko je že to (cifre se gotovo ponavljajo, ker glede na jypetovo zahtevo ne moreš zapisat 10 cifer) kombinacij? 3486784401? Če nas na koncu ne zanima niti vrstni red cifer, potem jaz napišem
1 2 3 4 5 6 7 8 9 1
in sem verjetno zadel vsaj kakih 30%. Če zahtevamo vrstni red, potem je možnost, da sem zadel vsaj eno cifro bistveno bistveno nižja.
Pri nekaj 10 bralcih te teme (ok, nekaj 100, če smo ful optimistični) bomo pa dolgo časa čakali na nekoga, ki bo 60% cifer zadel na pravih mestih.
Če pa daš desetim opicam tipkalne stroje in zadosti papirja, bo pa v zadosti velikem časovnem intervalu (proti neskončnosti) gotovo ena izmed opic povsem naključno do zadnje pike natančno napisala celoten opus Shakespeareovih del. (Če ne bo prej umrla od starosti, neskončnost je pač zelo daleč proč...)
No, to sem pa res spregledal, da je napisal cifre. Žal pa tudi mnogo ljudji meša termina število in cifra, tako da... Jypetov zadnji odgovor je tudi: "Naravna so, brez ničle."
Pri desetih cifrah in enem samem poskusu na človeka... Koliko je že to (cifre se gotovo ponavljajo, ker glede na jypetovo zahtevo ne moreš zapisat 10 cifer) kombinacij? 3486784401? Če nas na koncu ne zanima niti vrstni red cifer, potem jaz napišem
1 2 3 4 5 6 7 8 9 1
in sem verjetno zadel vsaj kakih 30%. Če zahtevamo vrstni red, potem je možnost, da sem zadel vsaj eno cifro bistveno bistveno nižja.
Pri nekaj 10 bralcih te teme (ok, nekaj 100, če smo ful optimistični) bomo pa dolgo časa čakali na nekoga, ki bo 60% cifer zadel na pravih mestih.
Če pa daš desetim opicam tipkalne stroje in zadosti papirja, bo pa v zadosti velikem časovnem intervalu (proti neskončnosti) gotovo ena izmed opic povsem naključno do zadnje pike natančno napisala celoten opus Shakespeareovih del. (Če ne bo prej umrla od starosti, neskončnost je pač zelo daleč proč...)
- Hoc est qui sumus -
Zaporedje je treba uganit. Ker so cifre, je itak 10% možnosti, da vsako posebej zadaneš, tut če same nule ugibaš.
Ja 26 bi mogoce res slo... si bom dal en bookmark... samo me morte se prej spomnit, ker bom tko al tko pozabil. Nekdo naj prinese eno skatlo. Vanj bom jaz randomly nekaj kamnov vrgel preden se odpravite k Mizi. Pa jaz pri Mizi ne bom sedel. Ker mi bo slo na smeh... :))
BW, veš kaj je najbolj žalostno? Predno sem šel sam preverit, ko sem isto poslušal samo govorice, sem se delal norca še trikrat bolj kot ti...
P.s.: moderatorji, zakaj je tema tako raztegnjena? Se da popravit prosim, ker je zelo moteče. Hvala.
Sem popravil svoj post, da je tisti dolg niz v dveh vrsticah. Če še vedno ni OK naj popravi moderator, tole pa pobriše. Hvala.
nurmaln ::
@VIP
mal si že dolgočasen
odpravi se že enkrat k mizi pa objavi cifre katere ti bo miza dala
mal si že dolgočasen
odpravi se že enkrat k mizi pa objavi cifre katere ti bo miza dala
"I will be quoted in someone's signature,
To pa ni fino BW, upam da ni blo poškodb... sicer pa ja, smo zmenjeni, bomo potem naprej debatirali, ko pridemo nazaj...
gzibret ::
Naj eden mizo povpraša po dokončnem vprašanju o življenju vesolju ipd.. (odgovor namreč že imamo ;) ).
Vse je za neki dobr!
Arto ::
Meni se pa zdi, da bo imela Miza en izgovor v stilu "Lahko pove samo stvari, ki jih ve spraševalec, ker se z njim kozmično poveže).
hamax ::
Mogoce bi moc mize lahko povecal z orgonskimi pripomocki.
Tako bi po vsej verjetnosti dejansko znala napovedovati prihodnost.
Tako bi po vsej verjetnosti dejansko znala napovedovati prihodnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najboljše dvižne pisarniške mize? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 96615 (1963) | Comandante |
» | Miza, ki napove prihodnost - The Movie! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 20175 (13583) | BigWhale |
» | Kako najti vodo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29640 (22563) | Vajenc |
» | Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28441 (25930) | root987 |
⊘ | iščem vedeževalcaOddelek: Loža | 7196 (5885) | Gandalfar |