» »

Neznana naprava [Windows Vista]

Neznana naprava [Windows Vista]

Galaxy ::

Lepo pozdravljeni!

Še eden od mojih nadležnih problemov je tukaj. In sicer imam 1 večjega in enega manjšega. Prvi problem je ta, da se mi ob zagonu non-stop pojavlja sporočilo, da naj namestim gonilnike za 'Neznana naprava'. Osebno se mi to zdi prizadeto - kako za vraga naj vem kaj namestiti?!. No preveril sem vse kar mam nameščeno (printer, kamera, čitalec kartic, brezžična miška in tipkovnica in modem - vse na USB) in nisem našel nobene napake. Če je se zgodilo kaj od znotraj, nevem, saj nisem nič spreminjal od znotraj.

Priložil sem tudi nekaj slik, ki so se mi zdele pomembne za informacije. Če kdo potrebuje še kaj več, ni problema, poslikam in dam sem.





Druga nadležnost pa je to, da se mi Device Manager ne zažene, kadar kliknjem na njega



Zaženem ga lahko samo ročno, s pomočjo Zagona (devmgmt.msc). O mojih težavah sem zopet prebrskal celoten internet, ampak ničesar pametnega nisem opazil. Kaj nima nikdor drug takšnih problemov? Včasih mi gre Vista res na jetra... grrr..

Vnaprej se zahvaljujem za pomoč!
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

npl ::

V Device manangerju klikni na Neznano napravo in izberi update drivers. Klikni preišči računalnik in nastavi mapo na C:/Windows.
Meni je tam za vse "Unknown device"-e našel driverje.
To pomaga tudi če ne dela kakšen USB kluček.

Galaxy ::

Ne na žalost to ne deluje pri meni. Glede device managerja pa me res jezi da ga moram ročno zagnanjat.. a je kje kakšen registry tweak?

Duhec ::

Mogoče moraš še inštalirat kak furman za Nokio za bluetooth, IR, modem ...
Do device managerja si pa naredi bližnjico z devmgmt.msc in jo daj v Quick Launch vrstico. En klik, hitreje ne gre.

IceBit ::

Lahko probaš z Driver Genius, mogoče ti najde driverje ali vsaj pove za katero napravo gre.

Galaxy ::

Vse sem preveril še enkrat, noter zdajal vse inštalacijske CDje pa nič ne pomaga. Driver Genius pa mi tudi ni povedal nič novega.. Je kje kakšen tweak da se mi to neha prikazovat, saj bom kmalu znorel...

Galaxy ::

Heelp me, plz? :(

solatko ::

Ti printer normalno dela, meni se namreč pojavlja to pri Canon PIXMI iP1500 in še do danes nisem našel driverja, ki bi delal. Tisti na Canonovi strani ne deluje, z drugih strani pa lahko dol potegnem samo tega. Če ima gdo rešitev naj pošlje link. Drugače pa ti vista, ko neha iskati gonilnik napiše za katero napravo gre.

IceBit ::

Si že probu v device managerju onemogočit ta unknown device ?

IceBit ::

Na tem naslovu www.vistahelpforum.com/showthread.php?t=990 ima nekdo isti problem in kot zgleda gre lahko tud za trojanca. Edino kar me mot je to, da je ta trojanc že precej star (2005) in dvomim da bi delu na visti.

Galaxy ::

IceBit oprosti za pozen odgovor, ampak mel sem RAMe na servisu in sem jih komaj malo prej prevzel na pošti. Ja poskusil sem odstranit Unknown device ampak se je znova in znova pojavljala. Sedaj sem skeniral sistem s CounterSpy in res je našel trojanca. Hvala ti milijonkrat za tisti post.. nikoli si ne bi mislil.. sedaj samo še full scan pol pa restart, da vidimo če deluje.

Solatko: a imaš slučajno probleme tudi z drugimi USB napravami (posebaj canonovimi), ker ti piše da non stop ne more najti driverja? Ker sem imel podoben problem in potem našel nek Hotfix na Microsoftovi strani, ga inštaliral in mi je potem vse Canonove stvarce zaznal.

Galaxy ::

No in sem našel moj vir problemov. In sicer sem okužen s Puper.d trojancem, ki mi ustvarja tiste nadležne kluče v registru. Zanimivo je, da mi ne dovoli zbrisat mape. Zanimivo je tudi, sa ga CounterSpy ni našel 8-O Sedaj mam odpr True Sword, Counter Soy, SpyBot S&D in AVG Anti-Spy. Upam, da mi bo odstranlo mojo nadlogo. Sploh pa je zanimivo, kako je prišel na moj pc...

solatko ::

Z nobeno drugo napravo nimam problema, saj mi je celo za Typhoonov USB2.0 network link kabel najdla driver in lahko sedaj vzpostavim mrežo z drugim PC-jem, kjer pa imam XP.

Galaxy ::

Zanimivo.. pogledal sem na Canon spletno stran in res da ni nobenih driverjev. Poskušaj mogoče z IP1000 al pa IP2000? :)

solatko ::

Danes mi je vista sama našla driver, vendar se printer nekaj čudno vede-ga bom še mal ponastavu, pa bomo vidl kako in kaj. Sem pa presenečen, da vista kar hitro najde gonilnike za skoraj vsak drek, ki ga priklopiš na PC, tudi za zadeve, ki na uradnih straneh, sploh niso potrjene. Verjetno je res, da bo čez kakšno leto, to kar soliden OS. Preseneča me tudi to, da večina stvari deluje na visti hitreje in bolj stabilno, kot na XP (USB naprave, diski, programi ...), sistemu se sama prilagaja in odpira pač tisto, kar z mojim mlinčkom lahko. Če prav mi je že parkrat kurlo do 97% spomina, mi tudi ena stvar ni delovala zatikajoče:

sistem - GA-8I875 Ultra, P4 3,0/800/1MB, 2GB DDR 3200 4X512 -vsak druge znamke, DVD-RW LG, DVD-RW- NEC, IDE HDD maxtor 120 GB, SATA HDD maxtor 120 GB, WD SATA 160 GB, RADEON 9800 PRO 256MB, Lifeview TV/FM, dva zunanja Maxtorja IDE 80 +120 GB, printer PIXMA iP1500, napajalnik LC 2.0 550W, VISTA ULTIMATE


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB ključ NE dela !

Oddelek: Pomoč in nasveti
123630 (3391) Lukael
»

reinštalacija programa

Oddelek: Programska oprema
222592 (2385) Blisk
»

Nekaj vprašanj glede driverjov

Oddelek: Operacijski sistemi
101888 (1768) slatka_mala
»

problem z mrežno kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
111993 (1993) marsovcek
»

kateri driverji nagajajo, kako ugotovit

Oddelek: Pomoč in nasveti
5781 (754) matrix2

Več podobnih tem