» »

Dva dni prej

Dva dni prej

Trdi ::

Tole sem hotel napisati v topicu ... o karticah se mi zdi, samo zdaj nisem ziher:
-----------------
@sid911:

Bolje pozno kot nikol :8)


Ne se opravičevati. Take bedarije piscem novic govorijo samo lenobe, ki hočejo izpasti kot neki überfrajerji, ker so kao novico zasledili dva dni prej. To je zdaj nek hud frajerizem.
-----------------

No, potem pa sem se odločil, da poskusim raje to izboljšati dolgoročno, ker se pač prevečkrat ponavlja. Poleg tega pa bi bilo enako offtopic kot sranje gospoda, ki piše podobne "kritike" zakasnelosti novic.



Predlagam, da se v pravilih prepove tudi teženje o tem, kako je novica že stara tri dni, videl sem pa celo komentarje v stilu: "Eh, pa to sem jaz že prebral na xystran.com" s celo armado rolleyesov zadaj. Zakaj? Zato ker mi gre na k***c. Ne, resno, upam, da je vsakomur jasno, zakaj je to brezveze. Da na kratko povzamem:

1. Pisanje novic je prostovoljno. Slo-tech nima sredstev in povezav, preko katerih bi lahko prišel do mastnih novic prvi na svetu.
2. Za ogled te novice vi, dragi obiskovalci, nič ne plačujete. Če vas ažurnost strani tako zelo moti, potem se držite strani, ki so super ažurne.
3. Če ste neko novico že prebrali na drugi strani, zaradi tega niste nič boljši in vaše komentarje, citiram "šimf: par dni zaostaja novica", si lahko obesite nekam v svojo sobo. Piscev to NE zanima, saj vedo, da niso prvi na svetu napisali te novice, ne boste jim s tem nič pomagali, pa tudi nam bralcem to ne poda nobene uporabne informacije. S takšnimi komentarji samo težite prostovoljnim piscem in jim zbijate moralo.

Zavedam se, da tisti, ki napišete takšen komentar, ne mislite nič slabega. Nekje globoko v sebi pač čutite, da ste zaradi tega vredni nekaj več. Enako kot nekateri čutijo, da so ful velki frajerji, če jim ati kupi 70-inčni LCD. Verjamem tudi, da se z mojim prejšnjim stavkom ne boste strinjali na glas. Ampak premislite vsaj pri sebi: če ne pišete podobnih stvari zaradi tega razloga, zakaj pa jih? Ni treba odgovoriti v tole temo "trdi, prav imaš, kesam se, zaradi tega sem težil piscem; hotel sem izpasti lep, pameten in z nadnaravnimi močmi." Namesto tega bodite lepo tiho in sprejmite odločitev, da tega v prihodnje ne boste več počeli... ker iritirate ostale bralce... ker ponižujete pisce, ki to pišejo za vas... ker iz sebe delate norca.


Upam, da se bo dejansko zgodilo. Če pa se ne bo, predlagam moderatorjem, da zaščitijo pisce novic pred tovrstnim spamom, to je vaša naloga.


Hvala.
Trdota d.o.o.

ffka ::

zelo dobro si opravil

Matek ::

Hvala za podporo, za zacetek :D .

Ce bomo res uvedli taksno pravilo, lahko povedo samo sefeti, ceprav se meni zdi tvoja reakcija malce prehuda. Ze sedaj v samih komentarjih na novice ne dovoljujemo taksnih postov, ker je zanje posebej ustvarjena tema +/- kritika novic. Sicer pa lahko verjames, da si (vsaj zase lahko to recem, verjamem pa, da tudi dosti drugih) taksnih komentarjev ne jemljemo zelo k srcu. Ce kdaj res zajebem, potem sem ze vesel, ce mi povedo, da je stvar stara kak mesec, ce pa gre za par dni, pa si ze sam napisal cisto razumne razloge za taksne zamike.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

OmegaBlue ::

No tako kot kolega nad mano, taki komentarji že zdaj niso preveč dobrodošli in za njih ni ravno potrebno novo pravilo saj jih že pokrijeta 2. in 3. člen.

Seveda je ukrepanje odvisno od moderatorja, ki stvar trenutno prebira in kakšne posledice ima tak post v debati - a prvi post (v tisti temi) ni bil tako kritičen je celo še kaj zraven prispeval.


Drugače pa hvala za prispevek ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

No, tole vse skupaj ni za nikamor! Zakaj? Vsi, ki tako govorite, češ kako je Slo-Tech prostovoljna stran, ipd, da se nič ne plačuje ipd, ste sami krivi, da je Slo-Tech danes, kjer je... Nekje zadaj. Zato, ker stran, katere vodstvo ne sprejema kritik in želja njenih bralcev, lahko zapre štacuno. Zato! Bralci so srce strani, ne sama stran, ampak to sem že v preteklosti spoznal, da tle trobim v tri dni, tako da je itak brez veze... Kdor od ustvarjalcev strani Slo-Tech bralcu napiše "Če ti kaj ne paše, napiši boljšo novico" ni zrel za v vrtec, ali če rečem drugače: Gospod, če vam kava v moji gostilni ni všeč, pojdite drugam...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Trdi ::

Ajde da te slišimo: kakšen je namen tega, da ti nekomu napišeš: "šimf: to novico sem že pred nekaj dnevi videl." Rad bi tvoj podroben odgovor na dve vprašanji:

1. Na kakšen način boš s tem izboljšal kvaliteto strani Slo-Tech?
2. Ali bi lahko morda na kakšen drugačen način bolje vplival na kvaliteto strani? (namig: khm morda bi novico sam napisal, ko si jo videl khm khkmhmhmm)


Bom opisal jokice stokice, kakršnih sem v življenju že veliko srečal. Nonstop težijo kako je treba to in ono spremeniti, štulijo se na čimvišje položaje, odgovornosti pa ne prevzemajo nobene. Ko jih po letih zafrkancije vržeš iz ekipe (ki nekaj ustvarja, pustimo detajle), se vprašaš: "Pa kaj je tip naredil v teh letih? Bil je najglasnejši, naredil je pa absolutno in brez pretiravanja najmanj" Mlatenje prazne slame.

Potem pa ga po nekaj letih vidiš in je visoko v podmladku ene izmed strank. Še bolj mlati prazno slamo. V življenju ni naredil nič.

Danes sem res raspi..., se opravičujem. Tudi nočem reči, da si ti tak, V-i-p. Je pa dejstvo da imam zelo slabe izkušnje z ljudmi, ki radi dajejo nekostruktivne kritike, ki pri tem pretiravajo, so zelo pedantni, ne vidim pa od njih nič, s čimer bi sami pripomogli k uspehu. Žal povsem napačno vidiš situacijo. Če ti hočeš nekomu popraviti kakšno slovnično napako, sam slog ali kakšno vsebinsko napako, se to lahko smatra za konstruktivno kritiko. To, da pa oči zavijaš, ker si novico že prebral prejšnji teden med nonstop 72-urnim visenjem za računalnikom, to pa ni konstruktivna kritika! In ja, za folk z nekostruktivnimi kritikami ni nobenemu nič mar. Pa ne mi zdaj tole na offtopic prepeljat, kako si ti predlagal to in tisto pa še tretje, pa se nič ni spremenilo. Govorim o točno tem problemu "zakasnelih" novic in tu prosim ostanimo.



Čisto tako kot zanimivost, če se hočete primemerjati s tistim "politikom", če hočete videti, ali spadate v isti osebnostni razred... ali tudi ti misliš, da je ideja 95% procentov uspeha in to na tak način, da si ti nekaj zmisliš, 10 ljudi na temu dela eno leto, tisti kolega pa pobere 95% zaslug, zraven pa še skritizira, kar se njemu ne zdi v redu? Je tudi vaš moto "Ideja je najpomembnejša, dela naj pa raja zame"? Ja če je tako, potem pa imate priložnost za izjemno politično kariero, samo prepričati morate ljudi, da bodo zastonj delali za vas, po vaših notah. Realnost je drugačna: dobrih idej je na svetu preveč. Premalo pa je ljudi, ki bi te ideje zmogli kvalitetno realizirati. Ljudje lastne ideje, osebne mentalne prebliske in svoje predloge preveč cenimo. Veliko preveč.

Zdaj sem pa že res zafilozofiral, verjetno me tisti, katerim je to namenjeno, itak ne bodo razumeli...
Trdota d.o.o.

opeter ::

No, tole vse skupaj ni za nikamor! Zakaj? Vsi, ki tako govorite, češ kako je Slo-Tech prostovoljna stran, ipd, da se nič ne plačuje ipd, ste sami krivi, da je Slo-Tech danes, kjer je... Nekje zadaj.


V-i-p, zakaj naj bi bil Slo-Tech "nekje zadaj"? V smislu novic? Koga briga... novice lahko prebereš na milijon drugih straneh.
Na Slo-Tech jaz osebno prihajam predvsem zaradi treh dejstev:

1.) potekajo odlične debate z odličnimi veteranskimi člani tipa Jype, Brane2, Thomas, Matek, imagodei in še nekaterimi drugimi posamezniki
2.) povečini dobiš primerno pomoč v raznoraznih oddelkih, če kaj sprašuješ na primeren način
3.) večina uporabnikov, ki rade volje ter predvsem prostovoljno pomagajo drugim uporabnikom, imajo nadpovprečno tehnično/strokovno znanje

Če pa sedaj želiš ti, dragi V-i-p brati ažurne novice, pa priporočam, da obiskuješ Računališke novice, SWPower oz. kakšno podobno stran, kjer imajo "ažurne" novice.

Samo zapomni si, da vodstvo Slo-Techa nikoli ne bo dovolilo to, kar se je zgodilo na raznih drugih forumih: nekateri drugi računalniško usmerjeni forumi so postali gnojišče za mularijo. Upam, da do tega tukaj nikoli ne bo prišlo. Zdaj kateri so ti forumi, povečini veste že vi sami.

Ker pa Slo-Tech ni namenjen samo računalniškim geekom, je toliko bolj zanimiv. Je neke vrste ŽiT na spletu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gzibret ::

> Bralci so srce strani, ne sama stran...

Tako je! Povprečna izobrazba (in morda tudi starost) uporabnikov tele strani je imo najvišja v slovenskem prostoru. Zato mi je zadeva všeč, pa morda tudi malo to, da stran ni kičasta.

Kritika novic oz. česarkoli je umestna le, če je konstruktivna. Če pa je le nabijanje (lastnega) ega, ali pa je do avtorja celo žaljiva, potem to zame konstruktivnost ni.
Vse je za neki dobr!

OmegaBlue ::

Trdi, mogoče si me malo narobe razumel.

Prvi post je bil
Ja, oboje skoraj sigurno bo tako kot je napisano (čeprav šimf: par dni zaostaja novica).

Samo še BTW, kot razvidno, GX2 ima dva, X2 pa samo en PCB.


Komentar ni bil ravno v stilu "STARO OMG!!!!!111 :)))))", takšni primeri se brišejo, a tukaj smo malo čez prste pogledali.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativa Rtvslo.si

Oddelek: Loža
429463 (7263) m4cer
»

[+/-]Kritika NOVIC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Slo-Tech
49146909 (22176) CaqKa
»

novice na slo-tech (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
514368 (3390) hruske

Več podobnih tem