» »

Zajem videa in pogoji za to?

Zajem videa in pogoji za to?

BlackHole ::

Zanima me, katere kartice so dobre za zajemanje videa (kakšen je cenovni razred)? Koliko prostora je potrebno za solidno kvaliteto eno urnega videa. Npr. dobil sem neko željo, da bi snemal določene dokumentarce iz TV-ja in jih potem v npr. divx obliki shranil na cd-je. Kakšen je postopek, kakšen računalnik rabim (disk, procesor, grafična, ram) za tako delo?

tom42 ::

O karticah je bilo tu že dosti govora. Sam uporabljam Zoltrix Genie TV. Za 1 urni video dokaj dobre kvalitete zadostuje okrog 1GB prostora - zajetega videa. Tako datoteko pa lahko kasneje stisneš nekako od 300 do 350 (400) MB iste kvalitete. To velja za kodek DivX5. Kakšne so minimalne zahteve tega kodeka za livecapture nevem, verjetno pa bi 500 MHz procesor že moral zadostovati. Če lahko gledaš divx filme na tvojem računalniku, potem po mojem ne bi smelo biti nobenega problema.
Postopek zajema videa:
Sam zajemem video z VirtualDubom. Za zvok uporabljam Frauhoferjev codec (64 kbps), za video pa divx5 (zajem: 1-pass: 1500kbps ali 2000kbps). Kasneja pa dobljeni datoteki šeenkrat komprimiram video s postopkom 2-pass tako, da pride na eno CD ploščo (700MB) okrog 2 uri programa, ali dva dokumentarca (običajno manj kot 2 uri).

HUDiR ::

Tom42 v kakšni ločlivosti zajemas?
VHS v Divx čez cel monitor ne gre, ker je kvaliteta samega videa preslaba.Iz Hi8, DV lahko že narediš lep divx v ločlivosti 756x520 1h na Cd. Pentium 1000, 10Gb prostega HD, 256Mb RAM, firewire ali video kartica, dober je Zoran cip za analogen IN.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HUDiR ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815133 (8539) Revenant
»

Snemanje avi filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
373312 (2708) gruntfürmich
»

Zajem optimalne slike

91363 (1253) ReBi
»

Pretvorba DV v DivX

323460 (2363) teoo
»

Kateri program za Mixanje videa na računalniku?

161946 (1618) borut1

Več podobnih tem