» »

Smiselnost nakupa LCD TV

Smiselnost nakupa LCD TV

stojko28 ::

Iz vaših izkušenj me zanima ali je danes sploh smotrno kupiti LCD TV.
Po brskanju po internetu sem naletel na ogromno komentarjev nezadovoljnih uporabnikov, ki so kupili drage televizorje sedaj pa so razočarani nad tem kaj jim ta televizor ponuja.

- Na navaden analogni signal je televizijski program pravzaprav negledljiv

- Kar nekaj komentarjev je bilo da tudi digitalna TV ni ravno to kar obljubljajo (nekateri programi imajo izredno sliko, spet drugi programi pa prav tako slabo kot na navadnem analognem signalu)

- Kakovost DVD filmov je slabša kot pa na navadnem televizorju: glede tega se moram tudi sam strinjati. V trgovini sem poskusil nekaj modelov LCD televizorjev in sem bil tudi sam zelo razočaran nad kvaliteto originalnega DVD-ja (dvd je bil prikljoplen na scart kabel). Slika je bila veliko slabša kot pa na mojem 15 let starem »no name« 51cm ekranskem televizorju.

- HDTV še ne bo vsaj nekaj let

- V trgovinah ponavadi predvajajo predstavitvene filmčke ki so zares neverjetne kvalitete, ampak večina jih je na blu-ray ali hd-dvd. Vsaj večina navadnih smrtnikov pa kupuje televizijo, za gledanje tv programa, gledanje DVD in Divx filmov.

To je nekaj stvari ki sem jih zasledil na internetu. Ker sem tudi sam nameraval kupiti LCD tv moram reči da sem zaradi takih komentarjev in tudi nekaj lastnih izkušenj v trgovini zdaj postal zelo skeptičen glede nakupa.

LP

darkolord ::

Ni tako hudo.

djordjevic ::

Iz vaših izkušenj me zanima ali je danes sploh smotrno kupiti LCD TV.


Je, best buy za okoli 1k evrov.

Po brskanju po internetu sem naletel na ogromno komentarjev nezadovoljnih uporabnikov, ki so kupili drage televizorje sedaj pa so razočarani nad tem kaj jim ta televizor ponuja.


Očitno so kupili mačka v žaklju. Podatki na papirju in dejanska slika doma v dnevni sobi običajno nista najboljša prijatelja.

Na navaden analogni signal je televizijski program pravzaprav negledljiv


Daleč od tega za vse modele, čeprav za marsikaterega to drži. Običajno za tiste, ki so malček cenejši od konkurence in jih folk zato masovno kupuje.

Kakovost DVD filmov je slabša kot pa na navadnem televizorju


Res je, da imajo vsake oči svojega malarja. Jaz sem osebno zelo zadovoljen s sliko dvd-jev prek progressive scan playerja, povezanega s komponentnimi kabli.

HDTV še ne bo vsaj nekaj let


To je res. Pa tudi, ko bo, ne bodo vse postaje oddajale HD signala, ampak zgolj digitalnega, slika pa bo isti šmorn.

V trgovinah ponavadi predvajajo predstavitvene filmčke ki so zares neverjetne kvalitete, ampak večina jih je na blu-ray ali hd-dvd.


Tudi to drži. Zato se na to sliko ne gre zanašati.

Vsaj večina navadnih smrtnikov pa kupuje televizijo, za gledanje tv programa, gledanje DVD in Divx filmov.


Točno. Verjemi, da neizmerno bolj uživam pri gledanju kakega dobrega dvd-ja, divxa ali pa tudi good 'ol sd signala na lcd-ju, ki je zamenjal crt samsunga z diagonalo 55 (ki je sicer laufal spodobno). Ne menjam in ne pogrešam niti enega odštetega centa.

Smorny ::

Glede na to, da sem se pred kakim letom odpovedal televiziji v sobi zaradi neaktualnosti, mi je tudi napol zastojn LCD odveč. In ga ne bom kupoval!
Časa za tv nimam, vse kar se zgodi je večinoma dnevnik na tv tunerju nekje v kotu. Pa včasih 10-15 sekund discoverya pred spancem.
Ko bom/a/o na svojem čez leta bo verjetno kaj takega aktualno, čeprav verjamem, da samo tolko, da bom zadevo povezal in postavil. Deca radi gledajo telebajske...
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

XsenO ::

Glede analogne slike je vse odvisno od signala, če bo signal slab bo slika zgledala slabša kot na katodcu, drugače če imaš zelo dober signal ne bo večji razlik.

Sam moj LCD 32" uporabljam za gledanje HD kvalitete s direktno povezavo preko VGA na računalnik in za xbox360. Tako da vsaj meni zelo dobro služi.
1 + 1 = 1

kataklysm ::

Tut js skor usak drug dan pogledam dvd na lcd...prezadovoln sm s kvaliteto. Kvaliteta tv programov ni najbolša ampak je povsem gledljiva...poleg tega, da imam v sobi zlo slab kablski siganl( razna štukanja in razdelilci)..sicer pa tv programe gledam bol mal.

Lp
ESi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VGA na HDMI? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5928020 (15016) KTr1sk
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247873 (5800) Senitel
»

CRT TV sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
527190 (5264) Spock83
»

LCD televizija in kableski signal

Oddelek: Zvok in slika
91965 (1589) hodu63
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637920 (20363) mrheker

Več podobnih tem