Forum » Pomoč in nasveti » Težava z nastavitvijo partiticij
Težava z nastavitvijo partiticij
Snohman ::
Lep pozdrav!
Pojavila se mi je težava ob kateri se boste nekateri neverjetno smejali in upam da ne bom odgovoren za kake prezgodnje smrti.
Torej, kupil sem nov računalnik in nanj sam namestil XPje. Nekje na začetku se nastavi kako hočeš imeti razdeljen disk.Disk je velik 400GB. Za C: sem dal pač 100GB in sem mislil da računalnik sam razdeli preostali prostor v še eno partiticijo, torej recimo preostalih 300GB v D: ali karkoli pač. No, to se na mojo žalost seveda ni zgodilo
Ostalih 300GB sedaj seveda ne zaznava, rad pa bi jih kakopak izkoristil.
Sedaj me zanima kako lahko stvar rešim sam. Upam da mi ni potrebno še enkrat inštalerat XPjev, ker nočem izgubit podatkov. Bi bil vesel za kak nasvet in da ni prekompliciran.
Hvala!
Pojavila se mi je težava ob kateri se boste nekateri neverjetno smejali in upam da ne bom odgovoren za kake prezgodnje smrti.
Torej, kupil sem nov računalnik in nanj sam namestil XPje. Nekje na začetku se nastavi kako hočeš imeti razdeljen disk.Disk je velik 400GB. Za C: sem dal pač 100GB in sem mislil da računalnik sam razdeli preostali prostor v še eno partiticijo, torej recimo preostalih 300GB v D: ali karkoli pač. No, to se na mojo žalost seveda ni zgodilo
Ostalih 300GB sedaj seveda ne zaznava, rad pa bi jih kakopak izkoristil.
Sedaj me zanima kako lahko stvar rešim sam. Upam da mi ni potrebno še enkrat inštalerat XPjev, ker nočem izgubit podatkov. Bi bil vesel za kak nasvet in da ni prekompliciran.
Hvala!
Adrijan0 ::
Ja, greš v control panel --> Administrative Tools --> Computer Management in potem klikneš na disk managment. Tm pa sformatiraš tistih 300gb. Mislim da bo to to.
Snohman ::
Preizkusil in deluje, ostalih 300GB se ravnokar formatira.
Adrijan0: hvala za hitro pomoč!
Adrijan0: hvala za hitro pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znan Intelov delovni načrt za SSD-jeOddelek: Novice / Pomnilnik | 7878 (6509) | Spock83 |
» | Nakup računalnika za okoli 1000€?!Oddelek: Kaj kupiti | 1895 (1146) | White&Nerdy |
» | Kloniranje HDDOddelek: Pomoč in nasveti | 1044 (939) | Valvoline |
» | 300 GB holografski CDOddelek: Novice / Diski | 4659 (2995) | driver_x |
» | kateri 300Gb disk kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 2014 (1249) | Pyr0Beast |