Forum » Omrežja in internet » Streznik
Streznik
lol-a ::
Lep pozdrav!
Pripravljam spletno stran, za katero se nisem izbral kje gostovati.
Zanima me pa naslednje:
Ali se mi splača kupiti računanik (nek srednji cenovni razred), ter da sebi naredim server na tem racunalniku. Ocenjujem pa,da bi bila obiskanost spletne strani okrog 7000 obiskovalev na dan.
Kaksno internetno povezavo bi potreboval, da bi to delovalo tako kot mora,...In predvsem kaj je pomembno v racunalniku za taksne stvari( rami,..disk??? )?
Ali enostavno zakupim nek streznik na spletu?
Prosim vas za vase odgovore, kaj narediti.
LP
Pripravljam spletno stran, za katero se nisem izbral kje gostovati.
Zanima me pa naslednje:
Ali se mi splača kupiti računanik (nek srednji cenovni razred), ter da sebi naredim server na tem racunalniku. Ocenjujem pa,da bi bila obiskanost spletne strani okrog 7000 obiskovalev na dan.
Kaksno internetno povezavo bi potreboval, da bi to delovalo tako kot mora,...In predvsem kaj je pomembno v racunalniku za taksne stvari( rami,..disk??? )?
Ali enostavno zakupim nek streznik na spletu?
Prosim vas za vase odgovore, kaj narediti.
LP
- spremenil: Matek ()
Matek ::
Sem popravil naslov topica, da ne bodo ljudje mislili, da kupujes zenska oblacila .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
xeon ::
Danes je gostovanje tako poceni, da se vsekakor ne splača kupiti strežnik. Poleg tega, da moraš kupiti hardware, je zelo draga programska oprema. Če boš uporabljal tisto programsko opremo, ki je brezplačna, boš omejen na izvedbi Microsoftovih tehnologij. Poleg tega, da cela vrsta slovenskih podjetij ponuja gostovanje, se lahko odločiš tudi za gostovanje na strežnikih, ki ponujajo velika svetovna podjetja, kot je Yahoo!... Je pa spet odvisno, kakšne usluge boš ponujal na svoji strani..
trnvpeti ::
7000 na dan
recimo da ena stran cca 250k
to razdeli na 10h, cel dan folk ne bo gledal
tako dobis recimo 200M na uro ali 3M na minuto
kaj mislis kolk rabis linije, pa kaksen streznik, da bo to streglo
recimo da ena stran cca 250k
to razdeli na 10h, cel dan folk ne bo gledal
tako dobis recimo 200M na uro ali 3M na minuto
kaj mislis kolk rabis linije, pa kaksen streznik, da bo to streglo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 297435 (20727) | hariscorale |
» | Novo gostovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3473 (2947) | neoserv |
» | Server Doma!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1937 (1459) | DeeCoy |
» | Nakup strežnikaOddelek: Kaj kupiti | 1786 (1464) | Ice-Heki |
» | Kaj vse rabim za svoj hosting/prodajanje spletnega prostora?Oddelek: Omrežja in internet | 2319 (1920) | Brane2 |