» »

DHCP ne najde DNS serverja?!

DHCP ne najde DNS serverja?!

Shinobi ::

Pozdravljeni!

Imam en cuden problem, kateri se v nasi bajti pojavlja skoraj da nonstop. Menjali smo 2 routerja: ASUS WG500 in sedaj DLINK 514 pa je problem enak: ce vklopim DHCP mi ne najde DNS serverja. Zivi primer: DHCP je nastavljen na podeljevanje naslovov med x.x.x.100 in x.x.x.200 potem pa dobim x.x.x.5 ?! Druga stvar je tudi, da internet nikakor ne dela, dokler ne grem rocno nastavit LAN settingsov in roco vpisem, da je gateway .140. Vem da je cudna cifra, samo tak pac je, pri nam ni .1 . Kakor koli. To se dogaja na vsaki Windows XP PRO masini. Ko pa das LINUX gor, DHCP dela povsem normalno. Meni ni jasno v cem je stos. Linux = Ubuntu 7.10 ce ima to kaj veze. V glavnem na Ubuntu DHCP dela, pod WinXP pa ne dela. In ce DNS serverja ne vpisem, se pravi ce vpisem samo IP, Mask in Geteway ne dela internet ali lokalno omrezje dela normalno.

A ima kdo kaksno idejo zakaj ne dela DHCP in DNS server ? A zato, ker je router na x.x.x.140 namesto x.x.x.1 ? Samo pol mi se vseeno ni jasno, zakaj linux najde DNS normalno, Windows pa ne?

Hvala ze v naprej.

Mr.B ::

Če dobi x.x.x.5 špotem j to od drugega DHCP strežnika..
Vpišeš ipconfig /all, v izpisu napiše kdo je DHCPstrežnik, ki je dodelil ip x.x.x.5....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pimoz ::

motijo me teli x-i. lahko točno napišeš kakšne imaš ipje da nisi pri lokalnem ipju zaj****?

lp primoz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pinganje SWITCHa - oz.ali je ta kriv za probleme

Oddelek: Omrežja in internet
352564 (1881) crniangeo
»

Povezava prenosnik in Arduino

Oddelek: Omrežja in internet
7808 (691) Invictus