Forum » Kaj kupiti » Računalnik Athlon 2600+, Radeon 9600Pro nadgradnja DA ali NE ?
Računalnik Athlon 2600+, Radeon 9600Pro nadgradnja DA ali NE ?
Climber ::
Prijatelj bi prodal svoj računalnik:
Athlon 2600+
512Mb Rama ddrI 400Mhz
120gb
Radeon 9600Pro
DVD-RW...
Koliko je sploh vreden tak računalnik.
Jaz sem mu odsvetoval nadgradnjo, je reku da bi dal noter geforce 8600gs, več RAMA...
Kaj menite vi.
lp
Athlon 2600+
512Mb Rama ddrI 400Mhz
120gb
Radeon 9600Pro
DVD-RW...
Koliko je sploh vreden tak računalnik.
Jaz sem mu odsvetoval nadgradnjo, je reku da bi dal noter geforce 8600gs, več RAMA...
Kaj menite vi.
lp
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.
- premaknil iz Mali oglasi: OrkAA ()
g. Oden ::
Dejansko se nadgradnja ne splača. Računalnik sam po sebi ni slab za pisarniško delo ali kake starejše igre. Ampak tiščat not kako novo grafično kartico bi pa bilo potratno. Prvič, ker taka grafična kartica porabi več energije in bi bilo potrebno kupit še nov napajalnik. Drugič, ker matična podpira zgolj AGP vodilo, kar pomeni, da je bera grafičnih kartic zelooo mala (8600GT ne obstaja na AGP vodilu - kolko jaz vem). Tretjič, ker je v obstoječem računalniku vse polno bottleneckov. Če vzamem samo primer procesor, ki je prešibek, da bi 9600 izkoristiv do polnih zmogljivosti, kaj šele kakšno 8600GT. Potem je tukaj še disk, ki verjetno ni niti SATA, ampak (sklepam) ATA 133. Vse to (in še več) bi bilo potrebno zamenjat, da bi iz obstoječega kompa napravil nekaj, kar bi bilo sposobno poganjat novejše igre, kar pa pomeni stroškov do stropa. Se pravi, čas za novi računalnik. Cena takega računalnika pa je okrog 100 evrov.
jest10 ::
Tretjič, ker je v obstoječem računalniku vse polno bottleneckov. Če vzamem samo primer procesor, ki je prešibek, da bi 9600 izkoristiv do polnih zmogljivosti, kaj šele kakšno 8600GT
A prav tekmujete med sabo v tem, kdo bo napisal večjo neumnost in kdo bo bolj pretiraval?
Še nekaj let nazaj, se je v take sisteme dajalo 9800PRO, 5900XYZ, 6600GT, 6800XYZ,... Sedaj pa nekateri mečete ven neumnosti, da tak procesor ne izkoristi grafično iz serije 9600
In razlika v hitrosti med ATA in SATA diskom je? Aja saj res, danes imajo že vsi diski prenose višje od 133MB/s, tako da je ATA strašna cokla ane?
A prav tekmujete med sabo v tem, kdo bo napisal večjo neumnost in kdo bo bolj pretiraval?
Še nekaj let nazaj, se je v take sisteme dajalo 9800PRO, 5900XYZ, 6600GT, 6800XYZ,... Sedaj pa nekateri mečete ven neumnosti, da tak procesor ne izkoristi grafično iz serije 9600
In razlika v hitrosti med ATA in SATA diskom je? Aja saj res, danes imajo že vsi diski prenose višje od 133MB/s, tako da je ATA strašna cokla ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
budacki ::
popolnoma se strinjam z jest10
bedarije so pac bedarije
pa tudi g. Oden ni zgresil veliko
DEFINITIVNO je cas za nov comp....
pa tudi ce bi tega nadgrajeval se mi zdi da ena GEFORCe iz serije 7XXX pride na AGP vodilo, napajalnik je poceni, prav tako rami, tako da ce se odloci za nadgradnjo tut ni problema.
Sam vseeno je boljse da kup novega!
bedarije so pac bedarije
pa tudi g. Oden ni zgresil veliko
DEFINITIVNO je cas za nov comp....
pa tudi ce bi tega nadgrajeval se mi zdi da ena GEFORCe iz serije 7XXX pride na AGP vodilo, napajalnik je poceni, prav tako rami, tako da ce se odloci za nadgradnjo tut ni problema.
Sam vseeno je boljse da kup novega!
Veron ::
odvisno za kaj rabiš računalnik, če bi rad poganja novejše igre na visokih detajlih, potem ti ne ostane drugega kot nov komp.
če je kaj drugega vprašanje, pa se mogoče celo da razmislit v kaki nadgradnji.
če je kaj drugega vprašanje, pa se mogoče celo da razmislit v kaki nadgradnji.
g. Oden ::
No no, jaz sem samo poudaril, da bi bilo potratno nadgrajevat sistem, kakršen je ta. Dejstvo je, da bi bili stroški dokaj visoki, pri tem pa bi stran vrgel popolnoma v redu delujoče komponente (npr. 9600, ki rabljena ni dosti vredna, deluje pa še vedno ok). Morda res ni velike raazlike med ATA-133 in SATA-300, ampak procesor pa bi se izkazal za bottleneck (morda res ne pri 9600, to priznam, pri 8600gt pa zagotovo). Ker sklepam, da bi rad nadgradil računalnik za igre, lahko povem, da bi imel velike težave pri Supreme Comanderju, tudi pri Crysis... Problem je, da gre za Athlon XP in ne 64, ki so dosti naprednejši. Morda pa le nisem rekel takšne neumnosti, a ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko bi dali za sledeči PC??? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 24714 (18905) | Sergio4 |
» | Nakup grafične kartice (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5346 (4237) | Meizu |
» | Prvi GeForce 9 na valentinovoOddelek: Novice / Grafične kartice | 3888 (3532) | PrimozR |
» | nadgradna računalnikaOddelek: Strojna oprema | 962 (809) | andrej25 |
» | Se mi ga splača nadgrajevati?Oddelek: Kaj kupiti | 1894 (1133) | cpu |