» »

Monitor LCD 22-kalibracija

Monitor LCD 22-kalibracija

King Nothing ::

Lp vsem.

Nekaj dni nazaj sm kupu nov monitor (LCD LG FLATRON Wilde 22'). Monitor je ql, sam problem mam ker najverjetneje ni pravilno 'skalibriran'. Oči mi trpijo ko ga gledam (še posebej prvi dan)! Zanima me če obstaja kšn program, ki bi samodejno uredil kontrast, svetilnost in gammo? Je možn da se mormo js in moje oči navadt na monitor (še posebej zato ker sm prej uporablou CRT 17')? Je mogoče kdo, ki uporablja isti monitor kot js in je imel enake probleme?

Konfiguracija:
Intel Pentium 4 3.0 Ghz
DDR 2GB
Ati radeon X600 PRO ( z gonilniki: ATI CATALYST Radeon)

Hvala za odgovore.

MihaFirst ::

Moj fensi šmensi Samsung tega nima in ne potrebuje, ampak, a nimaš kakih unih gumbkov uspodi? Ker če je kontrast slab zarad monitorja, potem s softwareom ne boš kej dost dosegu :\

Tac20 ::

ponavadi je tko da moras na vseh LCDjih zmanjsati svetlost skoraj na minimalno in potem nastaviti še kontrast da je slika v redu. Jaz za surfanje in branje po netu imam brightnes tam nekje na 45 kontrast pa na 75 vse je odvisno od monitorja malo se igraj pa je in ne tvoji oci se nimajo kaj navajati, poskrbi pa tudi za pravilno osvetlitev prostora v katerem uporabljas racunalnik.

opeter ::

Jaz pa ima Brightness na 24,6 %, Contrast pa na 38,7%. Monitor je skalibriran s pomočjo Monaco Optix XR kalibratorjem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

King Nothing ::

Ma probavam ujet pravilne nastavitve že nekaj dni. Sam bela totalno premočno seva...če zmanšam svetlost, se pa črni odtenki porazgubijo ? :/ Aje možna okvara samga monitorja? Aja osveževanje mam samo na 60Hz...kar je pri resoluciji 1680 x 1050 max. Hm..

budili ::

pozabi tiste 85,100 Hz od crtjev...

Samsung 245b imam nastavljen na B 22 in C 54. C je pravi glede na deltaE, B (priporocen za naj barve je 74) sem pa sel dol, ker ni sans, da bi to gledal.

Ze pri B 22 se mi včasih obrača....

Men je LCD pravi balzam. Kje so tisti časi ko sem na IIyama flatu na 100Hz in bnc kablih jokal zraven...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nastavitve monitorja za manj boleče oči (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5211457 (9422) če hočem
»

Topel LCD zaslon in pekoče oči

Oddelek: Strojna oprema
403816 (2411) Hux
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565765 (4824) iso2000
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645613 (4156) Marjan
»

korekcijska ocala.

Oddelek: Loža
242423 (1974) BigWhale

Več podobnih tem