» »

ah ja=)well help me for crying out loud=)

ah ja=)well help me for crying out loud=)

LadyWrath ::

hello:)no ja, upam da je kdo ki bo vedel kaj storiti;)Že od samega začetka uporabljam win xp, kakšen teden nazaj pa me je popadla želja da bi poskusila z linuxom..kakorkoli, odločila sem se za ubuntu in formatirala računalnik..ter nato ugotovila da mi ubuntu totalno ni ušeč (da da, zakaj nisem prej poskusila z ubuntu with win, pač nisem;))..no ja, tako sem se odločila da bom na rač. naložila nazaj svoje xp..in potem se je začelo=Dvstavim notri cd od xp, normalno se mi prikaže press any key to boot from cd...storim to kot vedno, a pristanem spet v ubuntu..začnem razmišlati da bi mogoče poskusila z biosi, a ugotovim da tudi v biose nikakor ne morem priti:)del, esc, tipke f, nič ne deluje..kar naredi je samo to, da pristanem v root, pa še to ne več..vstavim notri cd ubuntu, da bi poskusila z brisanjem particij, a ko sem prišla v meni sem opazila, da tudi tu tipke več ne delujejo, torej karkoli naredim, pristanem v ubuntu.tudi sedaj, če vstavim xp cd, lahko nemoteno pritiskam katerokoli tipko, a vseeno je ubuntu spet tu...tako, da nimam pojma kaj bi bilo lahko narobe in še manj kako naj to popravim. help me=D
thanks, ladyW

BigWhale ::

Najprej se naucis odstavke pisat! ;) Potem se pa nauci, da so biosi dejansko BIOS. ;)

Ce ob bootanju s CDja pristanes spet v Ubuntu, oziroma Grub bootloaderju, potem se zelo zelo verjetno tvoj racunalnik zboota z diska.

Glede na to, da pravis, da tudi tipke ne delujejo vec, bi se mi zdelo povsem mozno, da ti je v bistvu crknila tipkovnica, zato ne mores v BIOS in ne more mores bootati s CDja. ;)

Iz racunalnika izpuli ven vse kable. Potem nazaj vstekaj napajalni kabel, kabel za monitor in tipkovnico. Splaca se ti probati tudi z drugo tipkovnico in/ali preveriti baterije v tipkovnici.

LadyWrath ::

ne, ne bo nč s tipkovnco, ampak hvala, bom vseen probala=)

LadyWrath ::

no ja, kot pričakovano, ni uspelo;)pa vseeno hvala za nasvet o pisanju odstavkov in o pravilnem zapisu besede bios..kaj bi brez takšnega znanja v življenju;)

garv ::

Zanimiv problem... Priporočam ti da poskusiš s Hiren Tools CD-jem, ker pa dvomim da ga imaš, ga boš morala downloadat z neta.
To je bootable-CD, na katerem je polno orodij za diagnozo, disk management in podobno. Tako se bo dalo brisat/ustvarjat particije.
Načeloma bi se ta CD moral avtomatsko zbootat, če se ne , pa bo treba nekako priti v bios. Sicer mi ni jasno da PC noče it v bios, ampak OK.
Povej še katero matično ploščo imaš, lahko je problem tudi tukaj.

LadyWrath ::

hello=)hvala za nasvet, downloadala hiren, zdej pa..it boots the cd...press option 1,2..use lepo in prov..ampak spet k prtisnem 1, 2 se tipkovnca ne odziva..pa zamenjala že tretjo v zadnji uri;)

jype ::

Če maš USB tipkovnice je mogoče, da je treba najprej v biosu vključiti podporo zanje.

LadyWrath ::

že...problem je, da nikakor ne pridem v bios:)!

jype ::

Kakšen/kateri računalnik pa imaš?

LadyWrath ::

scorpio..digital x2..mm 4000 se mi zdi;)

Samson ::

Ce imas moznost, priklopi PS2 tipkovnico. Potem ziher mora delat. USB tipkovnice so vrag od vraga ko zacne kaj strikat, hehe. Aja, pa upam da nimas kaksne novejse plate, ker zadnje case nekateri proizvajalci enostavno "brisejo" PS porte z platk in ostane samo USB...Upam da sem kaj pomagal.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

LadyWrath ::

bom poskusla še s tem če bom lahko:)am ja, je usaka pomoč dobrodošla, tko da...hvala:)

BigWhale ::

Mnja, USB tipkovnice so crap... ;>

Izi ::

USB tipkovnico je treba znati uporabljati, pa vedno je treba imeti eno PS/2 tipkovnico nekje v omari za vsak slučaj.

V nekaterih BIOS-ih je treba nujno nastaviti, da uporabljaš USB tipkovnico, drugače bo tipkovnica neuporabna, dokler se ne naloži OS in z njim driverji za tipkovnico. To je slabo napisan BIOS, kjer seveda nujno rabiš na začetku "pravo" (PS/2) tipkovnico, da sploh lahko v BIOS-u nastaviš uporabo USB tipkovnice.

Bolj verjetna je druga varianta, da v BIOS USB tipkovnico sicer zazna, ampak treba je seveda počakati, da se BIOS v celoti naloži, nato je treba še počakati, da BIOS zazna vse USB naprave in šele na to lahko začnemo pritiskati tipke na tipkovnici, kar v praksi pomeni, da z USB tipkovnico lahko v BIOS prideš samo zadnjo sekundo preden se začne nalagati Operacijski sistem.
To lahko spremljaš po signalnih led diodah, ki morajo nujno biti na tipkovnici in tako vidiš, kdaj tipkovnica pride v uporabo. Tipkovnice brez led diod so zanič :D

Draga LadyWrath, glede pisave odstavkov in pravilne uporabe besed kot naprimer BIOS, pa se ne gre za to, da ti ne bi mogla preživeti brez tega znanja, ampak se gre predvsem, da mi lažje preživimo, ob prebiranju tvojega pisanja :D
Odstavki so nujni, drugače se človek izgubi v taki dolgi klobasi, kot je tvoj prvi post >:D
Pa še kakšno prazno vrstico se tudi splača pustiti, tako kot jaz tukaj delam, da se lažje ločijo različne zadeve.

LadyWrath ::

u got issues indeed dude=)

Izi ::

Because I've got issues indeed, you'll get another advice from me... :D

What you're looking for is called a “Live CD” and to use one, all you need is a fast Internet connection, a CD burner and a late model computer that's able to boot from its CD ROM drive. With these tools, you will be able to download a Live CD image (called an ISO file), burn it to a CD ROM disk and then boot your computer into Linux. You can do all of this without putting your existing operating system or data in peril.

LadyWrath ::

yeah thanks for the advice:)next time can u make one..that will actually work:)?heh ya:)tc

ripmork ::

well, at least some good people like Izi,... took their precious time and are trying to help you out.
Of course, you could just wait after the holiday session is over and contact computer servisers about your problem - i am sure they would help you for free...>:D

glede pisave odstavkov in pravilne uporabe besed kot naprimer BIOS, pa se ne gre za to, da ti ne bi mogla preživeti brez tega znanja, ampak se gre predvsem, da mi lažje preživimo, ob prebiranju tvojega pisanja

this advice works just great, even without USB.
;)

LadyWrath ::

a to je zate dobr nasvet al kaj:)?da se prjavš nekam kjer prčakuješ pač pogovor o tem kaj bi blo lah narobe tk k povsod drgje, pa dobiš nazaj kako odstavke pisat lol?neverjetno res, kaj vse ne vidš:Ddrgač se pa ne prtožujem, sm dobila par dobrih nasvetov, samo ne od iste osebe;)

lol u on the end i wont even comment onXD

OmegaBlue ::

Dajte svoje hormone malo na vajeti.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Izi ::

prčakuješ pač pogovor o tem kaj bi blo lah narobe tk k povsod drgje, pa dobiš nazaj kako odstavke pisat lol?neverjetno res, kaj vse ne vidš

Ne vem zakaj se potem trudiš tukaj na tem Slo-Techu, če ti pa bolje pomagajo "povsod drgje" ?
Kar pravi nick si si izbrala.
Pisal sem angleško, ker slovenščine ne obvladaš niti pod razno in v bodoče raje piši angleško, ker se da tako vsaj približno razbrati kaj bi rada.

Če te doma prenašajo in trpijo tvojo najstniško razvajenost ne pričakuj, da bo povsod tako.
Dobila si več kot preveč nasvetov glede na tvoje obnašanje.

LadyWrath ::

ja s tem se strinjam da tud sama več ne vem zakaj sm tuki, tk da=)najstnica pa nism več no, tko da s kri par let zamudu s tem komentarjem;)da da, bom zadržala horrmone tokrat omega;)take care, pa velik lepih nasvetov o odstavkih, pravilni slovenčini, angleščini..amm pa še o čem;)čaw

garv ::

Lubi jezus, na tem forumu prav iz vsakiga topica nardimo fajt. Iz vsega napisanega se mi zdi, da je problem v tipkovnici. Torej prosim da poveš ali imaš PS/2 ali USB tipkovnico. Potem bi želeli še informacijo o tipu matične plošče, da ugotovimo kakšen je default bios zanjo.

Aja, pa lahko tudi poveš če si problem že rešila, ker v zadnjih postih nisem zasledil nekih računalniški tem:\ :\

svenica ::

[odstranjen offtopic del]

Punca, skoraj gotovo je problem v tipkovnici, ki je USB (ploščat vtič). Če imaš
dotično tipkovnico, jo zamenjaj (ali si sposodi) za tako, ki ima PS2 vhod (okrogel vtič),
jo vklopi, press del in serbus bios!

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

LadyWrath,

se vedno nisi povedala ali si sprobala tudi PS/2 tipkovnico in kak je bil rezultat. Precej ocitno je problem v tipkovnici, ce slednja ne dela takoj po bootu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem v BIOS

Oddelek: Strojna oprema
333401 (2780) Han
»

Tipkovnice ne zazna ob boot-anju

Oddelek: Pomoč in nasveti
111029 (912) SloBiscuit
»

Težave po resetu

Oddelek: Pomoč in nasveti
6779 (717) Duhec
»

No Keyboard detected pri vklopu

Oddelek: Pomoč in nasveti
72476 (2476) k4vz0024
»

Peižiganje raunalnika preko tipkovnice?

Oddelek: Strojna oprema
91295 (1037) c00L3r

Več podobnih tem