» »

Daljinski avtomobil in motorček?

Daljinski avtomobil in motorček?

mirch ::

Pozdravljeni!



Iščem si neki novi hobi in sem se spomnu na modelarstvo, ki je precej zanimivo. Ampak še nimam blage veze o njem:\ oz. le manjše izkušnje

Pravzaprav me zanima kakšen motorček uporabit za daljinski avtomobil? Se lahko uporabi servomotorček? Če se ne motim so servo motorčki nekoliko bolj močni?

Pa če ime kdo kakšno vezje oz shemo vezja za krmiljenje? Da bi ga krmilil z daljincom ali pa kar z kompom:\


In...katere trgovine priporočate v Mariboru za takšne stvari, ki jih bom potreboval?:)



Hvala!!!!:)

sidd ::

Za pogon se uporabljajo motorčki za pogon, ne pa servoti.
Edino opozorilo: začetna investicija je kar velika (baterije, motorčki, krmilniki, oddajnik,...)
Kolega naroča robo direkt iz kitajske, je kar dosti ceneja z carino in vsem vred.
Se pa na žalost ne spomnim modelarskega foruma oz. njegovega naslova, kjer bi bilo smiselno postaviti tako vprašanje. Se pa sam tudi vrjetno vračam v te vode.

gugl :\

recimo primeren kraj glede na vprašanje!

Če pa se komu da še tu kako besedo rečt, pa bi tudi jaz bil vesel :)

lp
no idea for signature
signed
I

Azrael ::

Servomotor, razen če se predela, ni uporaben za pogon koles. Narejeni so z namenom obračanja krmil in je zato njihov hod največkrat 180°.

Glede pogonskih motorjev, od električnih obstajajo relativno enostavni in poceni istosmernimotorji s trajnimi magneti in krtačkami (mnogo različnih izvedb) in brezkrtačni trofazni motorji, ki so nekoliko dražji, vedar mnogo bolj robustni in predvsem lažji. Zraven vsakega takega motorja sodi tudi ustrezen regulator.

Poleg teh imaš še motorje z notranjim izgorevanjem (2 in 4 taktne), različnih kubator. Lahko dobiš tudi parni stroj, Wankel, turbino in ostalo eksotiko z zasoljeno ceno. Vse odvisno kakšen avto hočeš imeti.

Začetna investicija zna stati ogromno, sploh, če si preden se podaš v štacuno, ne razčistiš kaj sploh hočeš in realno ovrednotiš svoje znanje, zmožnosti in želje.

Nekaj začetnega znanja ne škodi, prvič ne boš tako zelo odvisen od trgovcev, ki radi prodajo še malo več in drugič, razen popolnoma začetniških kit kompletov, brez predznanja imaš hude težave. Praktično pri vsakem malo boljšem kit kompletu moraš stvari še vedno prilagoditi. Kadar model gradiš iz nič (imaš samo načrt), pa sploh. Nedokončan ali še bolj pogosto uničen model zaradi neznanja je zelo draga in zoprna šola.

Modelarstvo poleg denarja (njegovo količino si lahko bistveno zmanjsaš, če znaš kakšne stvari narediti sam in imaš dostop do primernih orodij), rabi tudi prostor. Vsega ne moreš zlepiti in pobarvati ali vrtati in žagati kar v kuhinji ali spalnici. Mnoga taka dela vzamejo svoj čas in/ali ne sodijo v tak prostor (žaganje in opilki npr). Če tega ne upoštevaš, bodo hitro taki in drugačni problemi.

Skratka preden začneš zares, dobro razmsli. Če te zanima še kaj, kar vprašaj.
Nekoč je bil Slo-tech.

WarpedGone ::

Priporočam ti, da na netu poiščeš modelarske forume in tam poiščeš ljudi iz maribora katere poprosiš za kak nasvet in po možnosti tudi osebno poznanstvo. Modelarstvo je hobi, ki močno poveže ljudi, ki ga delijo. Iz tega lahko zrastejo dolgoletna prijatelstva. Mnogo lažje ti bo, če boš imel živega svetovalca, ki ti bo gledal pod prste in s teboj delil svoje izkušnje.
Zbogom in hvala za vse ribe

mirch ::

Ostal pri kar pri električni motorčkih.


Nisem pa si mislil da je to res tako drago...bom še premislil enkrat ja:\ , pa mal pogledal po forumih:)

jype ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RC jadrnica - pomoč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
162024 (1492) Fuks
»

RC letala (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
558359 (4874) WaterBoy
»

Predelava rc avtomobilčka

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
232582 (1668) retard
»

Daljinsko vodeno letalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
709125 (7173) joker16_7
»

RC čoln

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
135089 (4495) mmmato

Več podobnih tem