Forum » Pomoč in nasveti » NE dela ethernet controler!
NE dela ethernet controler!
perobiker ::
Kupil sem rabljen prenosnik in odčitno je mrežna kartica fuč.
Naložil sem WIN XP ter driver-je za mrežno pri tem pa ni javil nobenih konflktov pri inštalaciji driverjev za mrežno. Ko prikljičim ethernet kabel za internet, zazna LAN omrežje, na internet se pa nikakor ne morem povezat.
Na mrežni kartici gori rdeča LEDica, oranžna pa utripa. A ve kareti mogoče kaj pomeni tak gorenje LEDic.
Koliko se meni zdi mora ves čas goreti ZELENA oz. utripati če je z stojno opremo vse OK, tu mislim tud z kabelnom.
LP,
THX
Naložil sem WIN XP ter driver-je za mrežno pri tem pa ni javil nobenih konflktov pri inštalaciji driverjev za mrežno. Ko prikljičim ethernet kabel za internet, zazna LAN omrežje, na internet se pa nikakor ne morem povezat.
Na mrežni kartici gori rdeča LEDica, oranžna pa utripa. A ve kareti mogoče kaj pomeni tak gorenje LEDic.
Koliko se meni zdi mora ves čas goreti ZELENA oz. utripati če je z stojno opremo vse OK, tu mislim tud z kabelnom.
LP,
THX
_mOuSe_ ::
Če se vsaj nekaj dogaja, torej da zazna LAN, po moje da z mrežno kartico in kablom ni nič narobe. Druga mrežna kartica pomeni tudi drug MAC naslov, verjetno je to razlog. Več o tem LINK.
lp, mOuSe
lp, mOuSe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | internet je nehal delati na vistiOddelek: Pomoč in nasveti | 869 (740) | fosil |
» | Povezava na internetOddelek: Omrežja in internet | 1090 (886) | amater87 |
» | Nekaj vprašanj glede driverjovOddelek: Operacijski sistemi | 1933 (1813) | slatka_mala |
» | mrežna kartica-driverjiOddelek: Strojna oprema | 4216 (4022) | bluefish |
» | Coyote Linux router problemOddelek: Omrežja in internet | 1620 (1357) | janezl |