Forum » Loža » Kategorija A
Kategorija A
Boško ::
Baje se je sedaj nekaj spremenilo na tem podrročju! Kako je sedaj s tem?? Beje je blo clo po televiziji, pa sem žal zamudu!!
Torej izpit mam leto in pol (omejitev do 350ccm), pa me zanima, kdaj se mi omejitev ukine, čez dva dni(ko dopolnem 21) al čez pol leta (dve leti)? Kaj je treba še enkrat delat izpit, al ti avtomatsko ukinejo omejitev?
Hvala v naprej!!
L.p.
Torej izpit mam leto in pol (omejitev do 350ccm), pa me zanima, kdaj se mi omejitev ukine, čez dva dni(ko dopolnem 21) al čez pol leta (dve leti)? Kaj je treba še enkrat delat izpit, al ti avtomatsko ukinejo omejitev?
Hvala v naprej!!
L.p.
burekar ::
Men se zdi, da se ti lahk zdej voziš s katerimkoli motorjem. Tak da lahk pozabiš na jajce od chopperjev do 350cc:))
Če hočeš bit pa 100% se pa zagroovi z motorjem do AMZS-ja, pa se jim smej ko ti bodo govoril da ti ni treba delat izpita.
To je kr noro, ker ni več tolk komplikacij.
Če hočeš bit pa 100% se pa zagroovi z motorjem do AMZS-ja, pa se jim smej ko ti bodo govoril da ti ni treba delat izpita.
To je kr noro, ker ni več tolk komplikacij.
tomaz255 ::
Izpit za neomejeno kategorijo lahko dobiš, ko mineta dve leti od opravljenega izpita A-350. Tak da boš moral še počakat pol leta. Čez pol leta pa greš pe enkrat na zdravniški pregled (slišal sem, da se da tudi brez pregleda - nisem siguren) , pol pa na upravno enoto, da ti izdajo novo vozniško dovoljenje.
Te podatke sem dobil v moto katalogu.
Te podatke sem dobil v moto katalogu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz255 ()
Torej morata miniti dve leti, pol ti pa avtomatično, brez novih testov in voženj ukinejo omejitev? Škoda, blo bi lepše, če bi ga lahk kr v četrtek že zamenjal!!!:P
L.p.
L.p.
burekar ::
tomaz255:
Tp no glih res. Tak je veljal doslej, zdej je pa nov zakon. Dejte dober prebrat besedilo predn odgovarjate. Po novem lahk greš pri 18ih delat izpit za motor z neomejeno prostornino motorja tega vozila. In ne 350, kot do zdaj. To je blo mal butast doslej...
Tp no glih res. Tak je veljal doslej, zdej je pa nov zakon. Dejte dober prebrat besedilo predn odgovarjate. Po novem lahk greš pri 18ih delat izpit za motor z neomejeno prostornino motorja tega vozila. In ne 350, kot do zdaj. To je blo mal butast doslej...
BC3 ::
po dveh letih dobiš neomejeno brez ponovnega delanja izpita če pa še nimaš izpita 2 leti moraš pa še neki narest (pri 21-ih)
mal poglej še na tem forumu (tuki)
mal poglej še na tem forumu (tuki)
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BC3 ()
Burekar zdaj lahko greš delat izpit za neomejeno kategorijo, ko si star 21 let. Pri osemnajstih letih pa lahko voziš motorje do 25kW ali 0,16 kW/kg.
Torej bom vseeno moral it še enkrat delat izpit, al se mi po dveh letih avtomatsko ukine omejitev? Zdej pa res ne vem več kako stvari stojijo!!
L.p.
L.p.
jRk0 ::
Ne vem al je ze, al se bo v kratkem:
pr 16ih gres delat izpit za a klaso, pa mas do 125ccm pa ne wem kolko kw (11 se mi zdi), pol pa pr 18 lahko mas do 350, pr 21 (mogoce celo 20) pa potem neomejeno. pa ne rabis nic se enkrat delat al pa pisat testov...
pr 16ih gres delat izpit za a klaso, pa mas do 125ccm pa ne wem kolko kw (11 se mi zdi), pol pa pr 18 lahko mas do 350, pr 21 (mogoce celo 20) pa potem neomejeno. pa ne rabis nic se enkrat delat al pa pisat testov...
You fuck up once, you loose two teeth.
Ne ne rabiš več delat izpita.
Naj vam še enkrat vse pojasnim:
-pri 16.letih lahko greš delat izpit A-125 in 11kW.
-pri 18. letih lahko delaš izpit do 25kW ali 0,16kg/kW.
-pri 21.letih lahko greš delat izpit za neomejeno kategorijo.
-ko oseba, ki je pri 16.letih naredila izpit A-125, dopolni staros 18 let in mineta dve leti od opravljenega izpita, lahko na lastno zahtevo dobi izpit za neomejeno kategorijo.
-oseba, ki je pri 18.letih naredila izpit A-350 lahko zahteva izpit za neomejeno kategorijo, ko mineta dve leti od opravljenega izpita.
Torej za tiste, ki že imajo izpit A-125 in A-350 velja, da več Ne rabijo delat izpita, temveč po dveh letih od opravljenega izpita lahko dobijo izpit BREZ omejitev.
Še kako vprašanje?
Naj vam še enkrat vse pojasnim:
-pri 16.letih lahko greš delat izpit A-125 in 11kW.
-pri 18. letih lahko delaš izpit do 25kW ali 0,16kg/kW.
-pri 21.letih lahko greš delat izpit za neomejeno kategorijo.
-ko oseba, ki je pri 16.letih naredila izpit A-125, dopolni staros 18 let in mineta dve leti od opravljenega izpita, lahko na lastno zahtevo dobi izpit za neomejeno kategorijo.
-oseba, ki je pri 18.letih naredila izpit A-350 lahko zahteva izpit za neomejeno kategorijo, ko mineta dve leti od opravljenega izpita.
Torej za tiste, ki že imajo izpit A-125 in A-350 velja, da več Ne rabijo delat izpita, temveč po dveh letih od opravljenega izpita lahko dobijo izpit BREZ omejitev.
Še kako vprašanje?
Hvala za vsa pojasnila!!! RESNO!!!! Sam bom moral žal počakati še do konc poletja, da mi ukinejo omejitev.:O Pa bom že nekak preživel!!!
Hvala se enkrat!
L.p.
Hvala se enkrat!
L.p.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpit kategorije AOddelek: Loža | 13841 (5957) | bajsibajsi |
» | Izpit za motorOddelek: Loža | 16347 (7276) | St235 |
» | Motoristi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13957 (11864) | guest #44 |
» | A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9654 (7194) | guest #44 |
» | Za avtomatika rabimo izpit? (moped mislim)Oddelek: Loža | 8529 (7814) | TekO |