» »

Za avtomatika rabimo izpit? (moped mislim)

Za avtomatika rabimo izpit? (moped mislim)

;-) ::

Torej za takle:

http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/oglas.asp?ID=1440699# moped rabim izpit posebaj za moped ali ne? Jasno mi je da more bit registriran ja pa vse, sam glede izpita nisem prepričan. Gre se zato, ker bi si enga nabavo mal za hec pa za sem pa tja pa sem star 17,5 pa mi ni dnara vn za metat če grem počasi delat izpit za avto, pa ga potem več nebom rabo.

Hvala!

hamax ::

;-) ::

Huh ok hvala:D Bom počakal 2 meseca pol pa šel za avto delat počasi.

kekz ::

Izpit za avto ti potem velja tudi za mopeda.
Za motorno kolo pa seveda NE.

'FireSTORM' ::

kekz
wrong...
ko položiš B
dobiš A(do 50kmh)
razen če doplačaš par (nekdanjih) tisočakov
in imaš "taprav" A
do 125cc na začetku in tako naprej
Those penguins.... They sure aint normal....

Vikking ::

firestorm... ajej, ajej, bog vam pomagi če lahko.

V kategorijo H spadajo kolesa z motorjem in lahka štirikolesa.

Kolo z motorjem je motorno vozilo z dvema ali tremi kolesi, katerega delovna prostornina motorja z notranjim izgorevanjem ne presega 50 ccm in katerega hitrost na ravni cesti je konstrukcijsko omejena na največ 45 km/h.

Kaj pomeni vpis v vozniško dovoljenje A le do 50 km/h?

Vpis pomeni, da smejo imetniki vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije H voziti tudi motorna kolesa, izdelana do 27. julija 2002, katerih delovna prostornina motorja ne presega 50 ccm, in konstrukcijsko določena hitrost ne presega 50 km/h.

pri H kategoriji z leti ne dobiš A1 in A kategorije (125ccm-> 350ccm-> brez omejitev)

;-) ::

Nea se rebite kregat, ker me je samo zanimalo nekaj. Nekdo mi ponuja nič vožen taki avtomatik za skoraj nič €, pa sm mislo da se bom lahko vozo brez izpita-če bi bi ga kupil...Drugače pa ni problema, paš počakam še pol leta pa mam avto.

Ejsi_Disi ::

Vikking, pa si ti ziher. Če imam poštempljano A kategorijo, pomeni, da lahko vozim motorna kolesa. Če imam opombo, da le do 50 km/h, pomeni, dalahko vozim motorna kolesa, a le do 50. H je pa tako ali tako omejena z 49 ccm in pa 50 km/h.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Turtle ::

Lahko voziš una, ki imajo navišjo hitrost 50Kmh...

A. Smith ::

>>>Če imam opombo, da le do 50 km/h,

potem to pomeni, da mora miti max. hitrost, ki jo vozilo doseže na ravnini, konstrukcijsko omejena na 50km/h.

Ima lahko 1500ccm pa 190KM, ampak če doseže več kot 50km/h, nimaš na njem kaj iskati.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vikking ::

Imaš kategorijo H z poštemplanim A kjer piše samo do 50km/h. To ne pomeni da se lahko voziš max. 50km/h. Ampak vozilo KONSTRUKCIJSKO (motorji so homologirani, in v homologaciji je navedeno če ne dosega oz. presega...) ne sme dosegat večje hitrosti od 50km/h.

Oznaka pri A samo do 50km/h, pa si še enkrat prečitaj kaj pomeni in poskušaj razumeti, da med tistim A (samo do 50km/h) in H praktično ni razlik razen da so pod A samo do 50km/h še zajeta vozila izdelana pred letom 2002.

Razlika med A samo do 50km/h in A 125ccm je pa ogromn, poleg kubiture je pomembno da ko poseduješ ta izpit ne potrebuješ več delat izpita višje kategorije če želiš dočakati A neomejeno.

TekO ::

Mene zanima Vikking, ti mogoče veš, kako že gre tole z odpiranjem, čez 2 leti - 350ccm ,čez 4 leta neomejeno ali imaš še kakšno foro, katera je vezana na starost voznika? Npr. lan (17) sem naredu za 125, to pomen da bo šele pr 21 za neomejeno al kako že..
Sem vedu pa že pozabu:8)

Pa doma mam enga frčkota in nimam nobene kupoprodajne nobenega računa..ker pač v času mojega očeta, so se vozili z njimi kot mi danes s kolesi.. ali ga je brez tega sploh možno potem registrerat?

PS: EWEER mau sem ti temo ukradu, ti si itak že dobil odgovor :P
Ideas are bulletproof.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TekO ()

;-) ::

bi problema:D

Če ti nebo šlo drugje registrirat, so Slovenski Bistrici znani po tem da lahko registriraš vse, pravtako za vse narediš tehničnega:D :D :D ZA kavico jim daš pa je ok>:D

kekz ::

Čisto iz racionalnega vidika je brez veze komplicirati pri registraciji, če je zadeva takega letnika, da ni vredna več kot nekaj 10€.
Skoraj je za pričakovati, da bi se morali tega zavedati?

RookY ::

Pri H kategoriji ni omejitve 49ccm. To je že staro. Zdaj so na trgu tudi 4-T motorčki, ki pa so pri isti kubaturi švohnejši od 2-T, zato te omejitve ni več. Ostalo pa je seveda konstrukcijska omejitev 50Km/h.
Tudi nesmiselne omejitve 350ccm pri kategoriji A ni več, ampak so zdaj omejitve na KW oz razmerje KW/teža, odvisno od starosti in "izkušenj" osebe.
Juhu juhu spet bom bruhu

Ejsi_Disi ::

Hmm, a pa to glede A kategorije kje piše? Ker če pogledaš čisto po kmečko, bi se lahko s 1000 kubičnim motorjem peljal, s tem da bi moral paziti, da ne presežeš 50 km/h.
Rock n' roll ain't noise pollution!

roli ::

konstrukcijsko določena hitrost ne presega 50 km/h


Branje je znanje!
http://www.r00li.com

Vikking ::

Tek0: pri šesnajstih narediš za 125ccm,čez dve leti 18letih imaš 350 nato spet čez dve leti 20 pa brez omejitev, ker si šel delat pač pri 17 letih ga dobiš pri 21 letih.
Če bi recimo šel delat izpit za motor pri 22 letih, bi delal direktno za neomejeno, tudi če bi sam izrazil željo da recimo želiš delati izpit samo do 125ccm bi moral delati za neomojeno, kar pomeni voziti močnejši motor.

Obstoja sicer še ena opcija za vožnjo motorja, ki ga ne potrebuješ registrirat, čelade in izpita. Varjanta je ta da predelaš motorno kolo v kolo s pomožnim motorjem, predelavo pa lahko opravi samo pooblaščeni servis. Največjo hitrost vozila je potrebno pomeriti in na podlagi tega se potem ugotovi, v katero kategorijo vozilo spada. Pregled predelanega motornega kolesa opraviš recimo pri LPP-ju

Kar se tiče motorja brez papirjev:
Probaš pridobiti izjavo osebe ki ti je motor podarilo, v izjavi pa mora biti navedeno, kdaj jebil motor registriran in pri kateri upravni enoti. S to izjavo se nato zglasiš na upravni enoti, kjer je bil motor registriran in z veliko dobre volje in potrpljenja boš lahko pridobil dokazila o registraciji in fotokopije lastništva, ki vam bodo nato osnova za nadaljne postopke pri registraciji.

V kolikor pa motor ni bil nikoli registriran, pa je postopek precej bolj zapleten. V tem primeru pa probaš iskati podatke o lastništvu preko proizvajalca (številka motorja) in prodajalca, ki še morda hrani podatke o prodaji motorja.

Brez dokazil o lastništvu (račun o nakupu vozil, prometno potrdilo oziroma drug ustrezen dokument, s katerim se dokazuje lastništvo....) pa ti motorja ne bo uspelo registrirati.

Slišal sem da BAJE obstoja da podpišeš nek dokument da zadeva ni bila ukradena in potem naprej urejaš papirje sam nevem če ta zadeva špila.

Ejsi_Disi ::

Rolihandrej: V vozniški tega ne piše. Na izpitu za B kategorijo tega niso povedali, še manj na upravni enoti. Kako naj človek iz lufta ve, da se zadeva ne sme konstrukcijsko presegati?

Brati pa znam.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

@Vikking
Slišal sem da BAJE obstoja da podpišeš nek dokument da zadeva ni bila ukradena in potem naprej urejaš papirje sam nevem če ta zadeva špila.

Ta zadeva je špilala do maja leta 2002. Takrat, ko so uvedli registracije za kolesa z motorjem, je bilo možno registrirati le-te samo s tem dokumentom. Po maju 2002 pa moraš imeti papirje (račun itd...)

Vikking ::

Ejsi_Disi: neznanje oz. nepoznavanje določb v prometu ni izgovor za kršitev ali izogib kazni.

RookY ::

trapaste omejitve 350ccm ni več...

Za vse tiste, ki ste preleni, da bi sami našli informacije na netu:

-Tako boste vozniški izpit za kategorijo A brez omejitev opravljali samo enkrat. Če še niste dopolnili 21 let boste lahko opravili vozniški izpit za kategorijo A 125 do 11 kw (16 let) ali kategorijo A omejitev do 25 kw (18 let) in po preteku dveh let se vam bo priznala kategorija A brez omejitev. Tisti, ki pa dopolnite 21 let in imate vozniško dovoljenje ene od kategorij A, vendar manj kot dve leti, boste lahko opravili poseben praktični del usposabljanja za pridobitev kategorije A brez omejitev.

Vsi tisti vozniki, ki že imate vozniški izpit kategorije A-125 ali A-350, se vam bo po preteku dveh let od opravljanja vozniškega izpita priznala kategorija A brez omejitev.
Juhu juhu spet bom bruhu

TekO ::

Mah, fuck it pol.. ni bil nikol registreran..

Kolko je pa kazen če nimaš registriranega frčaka? :D
Ideas are bulletproof.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozniški izpit A kategorija...

Oddelek: Loža
166596 (1051) Peter1
»

Skuter 125ccm - blokade- izpit B?

Oddelek: Na cesti
54924 (965) amigo_no1
»

50 ccm

Oddelek: Loža
458801 (6454) Formula 1
»

A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519257 (6797) guest #44
»

Izpit za kategorijo A z opombo: A le do 50 Km/h

Oddelek: Loža
226369 (2627) SkIDiver

Več podobnih tem