» »

problem z zvočno kartico

problem z zvočno kartico

sojko ::

Pozdravljeni
Kot je že iz naslova razvidno imam problem z integrirano zvočno kartico (realtek alc 660). Na to kartico imam priklopljene zvočnike logitech z640 5.1. Problem je v tem da vsakič ko ponovno zaženem računalnik mi zvok ne dela - hrešči in v zvočnikih nekaj poka, zvočnike moram odklopit iz zvočne kartice in potem nazaj priklopit in potem dela vse normalno. Zdej driverji so inštalirani najnovejši iz realtekove strani a ne pomaga. Moje zvočnike sem priklopil na drug računalnik ki ima ravno tako integrirano zvočno kartico (realtek alc 883) in zvok tudi ob ponovnem zagonu dela normalno. Poskusu sem zamenjat zvočno kartico, kupil sem creative soundblaster audigy se, pri tej kartici je pa bil drug problem, tam ko nastavljaš zvočnike so delali vsi zvočniki, ko sem pa hotu poslušat muziko ali pa gledat film so mi delali samo prednji trije in še to z vključenim gumbom ''matrix'', zadnja dva sta tiho? Osnovna plošča pa je Asus a8v-vm se
A je mel že kdo tak problem, kako naj to rešim, jaz ne vem več kaj naredit?
Hvala vam za odgovore.
LP Vojko

A ni mel še noben takega problema al pa mel vsaj kako idejo kako to rešit?
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sojko ()

settler ::

Če si že kupil Creative audigy, potem sploh ne razmišljaj iti nazaj na integrirano zvočno.
Po mojem ni problem z driverji pri integrirani zvočni ampak nekaj drugega.
Najbolje da urediš driverje in software za Creative. Drugače pa če poslušaš mp3
je stereo in nebo igralo na vseh. Nekje sem zasledil da se dobi pluginse za winamp.
Ali si predvajal divx ali DVD? Ker pri DVD-ju bi moralo delovati 5.1

Upam da boš rešil problem!

LP, Jan

Zdravo
Poizkusil sem predvajati dvd film in zvok 5.1 ne dela, zadnjih dveh zvočnikov ter centra ni slišati, center se sliši edino pod pogojem da je vklopljen gumb matrix. Ne razumem zakaj tako dela, ker v zavihku speaker settings delajo vsi zvočniki. Ne vem več kaj naredit. A je možno da bi bili krivi tudi zvočniki?
LP

settler ::

Zvočniki niso nikakor krivi, ker osni samo sprejema signal ki pride iz zvočne kartice.
Edina možnost ki se jo zdaj spomnim, so kodeki. Jaz bi zbrisal vse kodeke in nato posnel samo ffd show in AC3 filter.
Če ne bo delovalo takoj po inšalaciji. Odpri AC3 filter tam je veliko nastavitev.
Še link do vodiča za AC3 filter.

Torej problem je rešen, odinštaliral sem vse driverje za audigy in jih še enkrat naložil, pri nastavitvah za eax sem moral vklopit CMSS soround in še stereo soround, v ac3 filtru pa sem nastavil vse na default in sedaj dela ok. Hvala za pomoč settler!
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353471 (3001) connel
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016636 (10575) FlamE#7