» »

šum v zvočnikih

šum v zvočnikih

gtu ::

živjo!
zanima me zakaj ko priključim zvočnike na izhod prenosnika šumi, vendar to le če je prenosnik priključen na napajanje. če ga izklučim in dela na baterijo dela v redu.
ali je možno, da rač ni ozemljen? in ker so zvočniki in rač na istem "plusu" da zaradi tega šumi?

hvala za odgovore

Daliborg ::

Pozdravljen,

Na vprasanje si si odgovoril ze sam. ( moje mnenje ) Problem pa najverjetneje tici ker adapter nima ozemljitve oz. je speljana preko nule.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

in kako se rešim tega problema, razen da mam laptopa prek baterije? a je vredu če potegnem ozemljitev iz recimo usbjeve nule al morm prov iz ohišja (ki je plastično :D , hec)..

kako ozemljit zadevo?

Azrael ::

Preden narediš kaj nevarnega priklopi na prenosnik zunanji monitor. Če bo šum izginil, potem je lahko ozemljitev, ki je mogoče ni, kriva. Monitorji imajo ozemljitev in preko njega je ozemljen tudi PC, če ni že preko svojega napajalnika.

Vendaj jaz dvomim, da je kriva ozremljitev, prej bi stavil, da motnje povzroča polnilec prenosnika, če gre res za šum in ne nizkofrekvenčno brnenje.
Nekoč je bil Slo-tech.

kaj je to nizkofrekvenčno brnenje? men se ta ton spreminja če mal premikam miško pa tut sicer mal.

a ej to deseti pin na vga izhodu?
pinouts

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gtu ()

Azrael ::

1. Ne išči nesreče in priklopi zunanji monitor in boš slišal, če je sprememba.

>men se ta ton spreminja če mal premikam miško pa tut sicer mal.

Mnoge integrirane zvočne kartice imajo take probleme, kot jih opisuješ, sliši se vse od premikanja miške do delovanja diska.
Nekoč je bil Slo-tech.

ej še nekaj
ko sm priklopil monitor ni blo nič boljše.
ko sm pa probal iz unga "šravfa" od monitorja direkt kabl potegnit do vtičnice je blo pa kuj boljš!

miko 55 ::

Če se ton spreminja ko premikaš miško pomeni da imaš zelo slabo zvočno kartico! Sam sem kupil za teste zvočno kartico za 10€(če jo slučajno skurim mi jo ni žal) in pri nizkih glasnotih tako hrešči da je stvar neposlušna. Omisli si kakšno usb zvočno kartico ali pa si jo naredi sam.

USB DAC

LP
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

kakšno je kej tole?

so doo

miko 55 ::

Hm....ne vem ker nism še imel priložnosti slišati te usb zvočne kartice.

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

MrB99 ::

Živijo!
Brau sm glede šumou na zvočni kartici oz kokr kol. In to težavo mam tut jst sam da pr men ne gre za integrirano zvočno kartico.

Ubistvu gre za studijsko zadevco USB zvočna Lexicon Omega.
Problem nastane k mam zvočnike zravn laptopa za produkcijo in po nekem času če dam vn usb in nazaj not začne nabijat šume (dobesedno pokat). Če zamenjam usb se to pokanje kar potroji in je vedno slabše.

Mislu sm da je zvocna probu drug laptop pa je blo ql.. Umaknu sm ta laptop na katerem sm to delau za kakih 15min stran in ga dau nazaj pa je spet ql delalo naprej dokler nism usbja dau spet vn.

Nwm u cem bi bla napaka oz zakaj to dela.
Al se USBji namagnetijo od zvočnikou al pa je tuki kak drug problem.

hvala za use odgovore :)

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"ropotanje" v zvočnikih ob bolj obremenjeni grafiki

Oddelek: Zvok in slika
13831 (528) 737
»

Kako odpraviti elektro\magnetno interferenco v zvočnikih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141713 (1371) matobeli
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418686 (5907) settler
»

Kvalitetna zvočna kartica

222364 (2078) neres
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

635399 (4396) hyphh

Več podobnih tem