Forum » Pomoč in nasveti » LCD in 60hz v igrah -> :s
LCD in 60hz v igrah -> :s
M4TECH ::
Je kakšna rešitev za igranje iger pri 60hz da se nebi tak obupno lomile črte ? Vertical sync odpravi tole ampak potem spet miška šteka ali pa zaostaja. Pri novejših igrah pa vertical sync povzroči samo še hujše štekanje, lahko pa dam na 1280/1024 ampak potem pa spet slika ni prava zaradi strecha.
Uporabljam Dell 2407WFP-HC in optimalno resolucijo 1920/1200 @ 60hz.
Ostalo:
AMD X2 6ghz
8800GT OC2
2GB DDR2
Tnx za nasvete
Uporabljam Dell 2407WFP-HC in optimalno resolucijo 1920/1200 @ 60hz.
Ostalo:
AMD X2 6ghz
8800GT OC2
2GB DDR2
Tnx za nasvete
- spremenil: M4TECH ()
Vanich ::
Hja, jaz sem ravno zaradi tega dal nazaj na VGA priključek ( ne DVI) in potem se frekvenca lahko zviša na 75Hz.
Bi me pa ravno tako zanimalo kako se ta situacija reši na bolj eleganten način...
Bi me pa ravno tako zanimalo kako se ta situacija reši na bolj eleganten način...
m.i.h.a. ::
...mogoče zato, ker folk nima takšnih problemov in izkušenj s takšnimi težavami.
sam imam Dell 2007WFP monitor priklopljen preko DVI-ja na 8800GTS in nimam problemov, frekvenca osveževanja je sicer 60Hz, ampak to je normalno za LCD-je, ločljivost pa 1680×1050. V špilih imam vedno vklopljen VSYNC, ker je edini način, da odpravi screen tearing, igre gonim v večini primerov v native resoluciji, nekaj tudi z raztezanjem in črnimi robovi. Povsod mi deluje zadeva ok in brez kakšnega štekanja.
Tole sem dobil iz enega foruma:
pa še Wikipedia Input lag
...lahko poizkusiš še zamenjat driverje za grafo, ampak če gre res za input lag lahko narediš bolj malo....je pa zanimivo, da se to dogaja samo pri vklopljenem vsync
Edit: kaj pa priklop preko navadnega VGA kabla? se dogaja isto?
Edit2: pa še nekaj na to temo -> 2407WFP-HC : Input lag in games
Edit3: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1109423 in http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html
sam imam Dell 2007WFP monitor priklopljen preko DVI-ja na 8800GTS in nimam problemov, frekvenca osveževanja je sicer 60Hz, ampak to je normalno za LCD-je, ločljivost pa 1680×1050. V špilih imam vedno vklopljen VSYNC, ker je edini način, da odpravi screen tearing, igre gonim v večini primerov v native resoluciji, nekaj tudi z raztezanjem in črnimi robovi. Povsod mi deluje zadeva ok in brez kakšnega štekanja.
Tole sem dobil iz enega foruma:
PVA and S-PVA panels like the 24"+ Dell line suffer from input lag problems, which measures the delay between the time the video cards sends a signal to the monitor, and the time that signal actually appears on the screen. This delay can be as high as 30-50ms, which would certainly be noticable for a fast-paced action game.
If you google for PVA input lag, you'll find a wealth of information about this.
pa še Wikipedia Input lag
...lahko poizkusiš še zamenjat driverje za grafo, ampak če gre res za input lag lahko narediš bolj malo....je pa zanimivo, da se to dogaja samo pri vklopljenem vsync
Edit: kaj pa priklop preko navadnega VGA kabla? se dogaja isto?
Edit2: pa še nekaj na to temo -> 2407WFP-HC : Input lag in games
Edit3: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1109423 in http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()
Nebi rekel da je težava, finta je da so LCDji svetlobna leta za CRT monitorji in to je to :)
Sem probal isto stvar pognat na starem CRT monitorju in tam dela kot treba.
Sem probal isto stvar pognat na starem CRT monitorju in tam dela kot treba.
pa ne vsi LCD-ji....takšni s problemi so itak razred zase. Meni deluje moj kul in ga ne menjam za noben CRT oz sem imel prej soliden 19" crt in obžalujem le to, da nisem že prej prešaltal na LCD (konkretno na model 2007WFP)
če si se sprijaznil z lagom je tvoja stvar, ampak jez bi se že takoj na vratih obrnil in jim monitor vrnil ter zahteval novega oz ustrezno zamenjavo brez teh problemov.....če zadeva ne deluje po pričakovanjih je zame to nedopustno, žal.
če si se sprijaznil z lagom je tvoja stvar, ampak jez bi se že takoj na vratih obrnil in jim monitor vrnil ter zahteval novega oz ustrezno zamenjavo brez teh problemov.....če zadeva ne deluje po pričakovanjih je zame to nedopustno, žal.
Če bi bil monitor zanič bi ga menjal že davno, problem je 60hz ;) Če pa tebi 60hz odgovarja v igrah pa si kupi nove oči ali pa igraj na 120hz enkrat in se prepričaj o razliki.
R33D3M33R ::
Če vklopiš vsync ne pozabi še vklopiti triple buffering v nastavitvah grafične. Bo potem precej manjši padec zmogljivosti (če sploh bo)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
@M4TECH: ni mi všeč tvoj nivo pogovora
ob primitivnem komentarju kakršnega si dal v zadnjem postu mi je žal časa, ki sem ga porabil za to, da sem ti skušal pomagati oz vsaj podati možne razloge zakaj bi do tega prihajalo.
Očitno sam o zadevi dovolj veš in zato nihče (razen mene) ni tratil časa, da bi ti odgovoril.
ob primitivnem komentarju kakršnega si dal v zadnjem postu mi je žal časa, ki sem ga porabil za to, da sem ti skušal pomagati oz vsaj podati možne razloge zakaj bi do tega prihajalo.
Očitno sam o zadevi dovolj veš in zato nihče (razen mene) ni tratil časa, da bi ti odgovoril.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()
Matev ::
včasih smo igral na 20 hz osveževanja
kdaj je meja prišla na 60?
verjetno če bi bilo možno 300 bi tudi 120 bilo premalo za prave strokovnjake ki bi si želeleli natančno 300
kdaj je meja prišla na 60?
verjetno če bi bilo možno 300 bi tudi 120 bilo premalo za prave strokovnjake ki bi si želeleli natančno 300
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nujno - primerjava 2 lcd 22" monitorjev samsung (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 11638 (8122) | TuRBo_1 |
» | Igre in širokozaslonski 16:9 ekraniOddelek: Igre | 2774 (1897) | Jaffa |
» | Acer AL2216WOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 5079 (3701) | zcetrt |
» | LCD 22" 1680x1050Oddelek: Kaj kupiti | 2299 (1622) | Pesimist |
» | Kateri 24" lcd kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3254 (2525) | Tugo |