Forum » Pomoč in nasveti » Kam postaviti router?
Kam postaviti router?

ankow ::
Živijo!
Imam router v starem bloku kjer so zidovi in stropi bolj švoh. Po stanovanju lovi sicer vse perfektno vendar imam kolega ki mu spuščam signal diagonalno navzgor cirka 23 metrov. Zazna mu zvezo in ga poveže ter dela normalno. Meni 54kpbs njemu 10-20kpbs. Kam naj ga postavim in kako usmerim anteno da bom izboljšal signal. ali navzgor navpično ali proti njemu (diagonalno) in na kakšni višini naj ga imam na polici v višini televizije ali pod stropom? Možno jetudi da ga dam k oknu.
hvala
Imam router v starem bloku kjer so zidovi in stropi bolj švoh. Po stanovanju lovi sicer vse perfektno vendar imam kolega ki mu spuščam signal diagonalno navzgor cirka 23 metrov. Zazna mu zvezo in ga poveže ter dela normalno. Meni 54kpbs njemu 10-20kpbs. Kam naj ga postavim in kako usmerim anteno da bom izboljšal signal. ali navzgor navpično ali proti njemu (diagonalno) in na kakšni višini naj ga imam na polici v višini televizije ali pod stropom? Možno jetudi da ga dam k oknu.
hvala

TOP ::
Ja to boš moral sam pogruntati.Vzemi ruter in ga nekam postavi,potem pa testiraj kakšen je signal.Lahko ga daš na okno on pa postavi svojo antenco tud na okno,če sta ikna na isti strani,tle bi bil signal najbolši.Pa v ruterju nastavi,da samo on dostopa da tvojrga ruterja,preko mreže,drugač se bodo tud drugi gor priklapljali.

ankow ::
hvala za odgovor. sem kodiral povezavo, tako da se je kolega prek gesla prijavil.
okno ima na isti strani vendar je plan da bi mu lovil tudi na drugo stran...
okno ima na isti strani vendar je plan da bi mu lovil tudi na drugo stran...

TOP ::
Ja probaj sam boš mel slabši signal so zidi.Ali pa kupi še svič in naj deli šeno linjo na drugo stran,še vedno bolši signal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | router dosegOddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1632) | T0RN4D0 |
» | Kateri Wireless router?Oddelek: Kaj kupiti | 5009 (3760) | Voip |
» | Podaljšanje wireless signalaOddelek: Omrežja in internet | 1754 (1652) | IceIceBaby |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2506 (1744) | mazy |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12980 (9534) | pujsek_ |