» »

Kmetija

Kmetija

Avby ::

Sem razmišljal če bi odprl temo ali ne. Pa sem jo. Zakaj? Ker na 24ur bi moral za izrazit mnenje plačati!

Ponavadi resničnostnih šovov ne gledam in jih obsojam. Ampak začuda kmetijo sem gledal. Vsak dan, tudi če je bila pozno. Kar je skrajno neprimerno seveda, ampak sem čakal in gledal.

Oddajo za oddajo nisem imel nekih izrazitih favoritov ampak sem gledal pač zaradi kmetije same. Ampak ves ta čas seveda ko gledaš, pa vendarle dobiš občutek, kdo bi si naj zaslužil teh 50.000 evrov in za koga boš držal pesti. In seveda sem si nekako naravno izbral Klemna.

Sedaj pa to kaj sem doživel danes, je zame osebno največji nateg nasploh, kar sem ga doživel preko TV. Morda se to marsikomu zdi smešno, tudi meni se bi najvrjetneje če oddaje nebi gledal ampak to, kar se je zgodilo je preprosto krivično.

Rad bi samo rekel, da življenje po kmetiji še teče naprej. In osebam kot so Jurij, Adrijana, Mihael tudi Simon in pa Matija, to se bo vam zagotovo povrnilo in boste zaradi tega, ker ste tako ogabni ljudje v samem bistvu sebe zagotovo še komu hlapci. Mislite, da ste zmagali, ampak prav vi ste največji poraženci in zame to vedno boste.

Pa tudi POP -tv. Iskreno ste me razočarali z spremebo pravil 1 teden pred koncem in s tem, da ste dovolili to kar se je zgodilo. Od kod vam pravica, da ste spremenili pravila tik pred koncem in izločili favorita? Od kje vam pravica, da ste dali pravico do odločanja ljudem, ki so bili izločeni zaradi goljufanja? In če so se vrnili stari člani zakaj je majnkala 1 punca če že odštejemo gospoda, ki bi naj otipaval mlada dekleta?

Skratka to bi napisal na 24ur/kmetija ampak kot sem omenil tam bi moral plačati. Sem pa resnično zelo zelo nezadovoljen nad nastalo situacijo, kar me v bistvu preseneča, ker nasrotujem resničnostnim šovom ampak po drugi strani to mi sedaj ni pomebno, ker preprosto v tem primeru je storjena krivica v nebo vpijajoča.

8-)

Avby ::

Statistika

Še nesporen dokaz, kdo je bil favorit množic. Celo sumim POP tv, da je namenoma žrtvoval Klemna in spremenil pravila za to, da bo ob glasovanju za avto s to potezo Klemen dobil čim več klicev. Vsekakor upam, da bo tudi POP tv zaradi tega "zločina" utrpel kakšne posledice. In če bi bil premožen slovenec bi Klemnu izročil ček v vrednosti 50.000 Evrov in Avto. Le zato, da bi oškodoval POP tv za pričakajoče klice.

8-)

Matek ::

Lahko poves kaj vec o tem za tiste, ki nismo gledali oddaje?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

trnvpeti ::

ja nateg televizije
in nategi se gledajo a ne :)
ceprav me zanima, kolkrat lahko ena televizija nategne folk
je to enkrat? bo še kdaj?

dolenska ::

sj jst sm tut zmeraj gledal to oddajo katera je itak čist skomercioalizirana. ja vem mi smo pač firbci in na teh služijo.
No popravici povedano nič ne služijo na meni, ker nisem kupil nobenega izdelka iz tistih reklam, niti nisem kupil nekih kartic za ogled tega šova.

msms ::

Še vedno ne vem kaj se je zgodilo!

Thomas ::

Kolikor jaz razumem, je Avby gledal nekaj kar močno sovraži gledat, potem so ga pa tako razburili, da je odprl tole temo.

Kaj se je pa na kmetiji dogajalo, bo pa Avby še mau povedal. Baje, da še kmetujejo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Kolikor jaz razumem, je Avby gledal nekaj kar močno sovraži gledat, potem so ga pa tako razburili, da je odprl tole temo.
Še več, on take oddaje v bistvu že kot koncept obsoja (sic). Ampak je vseeno zvesto buljil vsak dan, pa se zgodba pol ni iztekla, kot si je on zaželel. Sedaj ima pa travme.
Mislm, wtf...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

misso ::

Povem da ničveč nekmetujejo, drugače še tudi zmagovalca ni, kolikor vem da bodo finale še niso posneli, in tako da se še neve katera bo zmagala>:D

Thomas ::

A ker je zima ne kmetujejo več?

p.s.

Sej bi kdaj pogledal, samo nam je POP TV padu ven iz kabla, na nek misteriozen način, že par mesecev nazaj. Poleg njega še ene 5 kanalov, vendar so ti sami prišli nazaj.

Sicer je možno, da je tudi POP kje, ampak se ga nobenmu ne da poiskat.

But then again - če dobr kmetujejo, se bom pa še potrudu.

-----

No, ampak ker imam že ravno namočen peresnik v črnilo na to temo ... A ma že kdo kje kakšen TV program, kjer kaže 24/7 svojo domačijo in vse prebivalce? Sej zdej do kanala ni več tko težko pridet, ane?

Po moje bodo kmalu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

misso ::

Ne ker poznam nekoga, ki je bil v kmetiji :8)

Vikking ::

Glede na to da sem ljubitelj in fan "podobne" tuje oddaje na CBS, le da se tam borijo za 1mio $, lahko rečem da ne vidim popolnoma ničesar spornega kar se tiče konca in teh ovbratov. Oddaja je namensko narejena tako da se o njej čim več govori in da v popolni možno meri povzroča trenja znotraj tekmovalcev, zato ker dviga rating oddaje.

Kar se tiče izločanja na koncu, niso spreminjal nobenih pravil, le povedali niso kaj se bo zgodilo ko ostanjeo samo še 4 tekmovalci, kar da še večji draž in napetosti tej oddaje.

Edino kar me je zmotilo je vračanje izločenega tekmovalca oz. tekmovalca ki zapusti oddajo ne glede ali je razlog medicinske, psihološke ali kakršnekoli druge narave. Ko enkrat tekmovalec zapusti je konec. V primeru kmetije sta to Miha in Špela. Ko se enkrat zapusti mesto dogoajanja nima tekmovalec nobene pravice da se vrne in nato tekmuje naprej.

Če hočete vidit kako igrajo "profiji" za 1 mio $, kako se tam laže, sklepa zavezništva ki traja recimo 5 minut in se sotekmovalcu zlaže v oči in pri tem ne pozabi prisegat na svojo mamo in otroke pred miljoni gledalcev pred Tv-ji potem boste razumeli, da kar se dogaja v kmetiji med soigralci so anglečki.


Da pa se zaradi tega sekirate in zasovražite druge tekmovalce pri tem pa pozabljate da je vse skupaj le dobro voden šov, pomeni samo to da je oddaja zelo zelo uspešna in kot taka ne bo "propadla" kot nekateri mislite.

Sc0ut ::

Nekako tako je potekala ta zgodba. Klemen je po razmišljanju nad povprečjem sotekmovalcev. Tudi Dejan je takšen. Zato je Dejan hitro kmetijo zapustil, ker je videl, da so bedaki. No, vsa raja se je nonstop kregala s Klemnom in ga napadala. On je zdržal ful dvobojev, boril se je proti ostalim... V glavnem, ni se kar jokal in govoril v kamero kak so vsi zahrbtni,... Pač, pametnejši je od ostalih in zato so se ovce uperile proti njemu. Zdaj mu je priljubljenost ful zrastla in bi komot zmagal. Pa so prišli stari sotekmovalci na kmetijo in so morali nekoga izločit. In le kdo je to bil, Klemen. Ko so utemeljevali svoje odločitve, je zgledalo kot da poslušam koalicijo pri glasovanju za zaupnico vladi. Tako da vam je lahko vse jasno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

MiranRxx ::

Tudi mi smo prepičani, da bi moral biti Klemen v finalu.
Ja vsepovsod sokuhinja in različni ljudje.
Se ne dogaja nekaj podobnega v firmah, kejr zmagajo tisti, ki ni nujno da so pridni delavci. Važno da se znaj pokazati v pravem trenutku.
Kleemn je vse, no ja skoraj vse ven zmetal na dvobojih in normalno da bodo tisti ki so izgubili proti njemu, tudi tako glasovali.
Škoda mi ga je. tako kot mi je vsakogar, ki ga v firmu "povozijo" bolj sposobni. Ja tudi v politiki je tako, zato pa zmagujejo ta "sposobni pošteni".
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

karafeka ::

Kakor sem jaz to spremljal (mogoče 5x na mesec), sem videl, da so bili vsi ostali (razen Klemna) eni vzvišeni mestni razvajenci, ki niso imeli pojma kako je delati na kmetiji. NA koncu ga pa obtožijo, da je slabo ravnal z živalmi, oni pa prej še niti krave niso videli (razen tiste vijolčne).

T0RN4D0 ::

Avby glede na tvoj prvi post mistlim da rabiš strokovno pomoč :)

SmeskoSnezak ::

Ko začneš gledat boljše resničnostne šove kot te amaterske slovenske, nočeš teh butastih in smotanih slovenskih sploh gledat. Če koga zanimajo te oddaje jih ma par na TV3 in nemških kanalih. (resničnosti šovi za pomoč ljudem, etc... to je zame resničnostni šov. neke izmišljene igre, kamor folk pošleš da se skregajo med sabo pa definitivno ne)

Just my 2 cents. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Avby ::

Ja. Sam tudi menim, da bi rabil profesionalce.

Namreč, če bi imel denar, bi najel profesionalce, ki bi v finani oddaji v živo sabotitali prenos POP tv. Sabotirati v smislu, da bi jih bilo potrebno izžvižgati in obmetati z gnilim paradižnikom. Če je nek performance namreč zanič si kaj drugega ne zasluži.

Nasilja ne in kaznivih dejanj.To nebi bilo primerno. Ampak pač to pizdarijo, ki so jo naredili, bi pomoje morali vsaj v živo tam pojesti.

Škoda je, da so ravno v enem in edinem resničnostnem šovu, ki sem ga gledal in ga vrjetno dolgo več ne bom gledal, šli narediti takšno krivico.

Kmetijo sem gledal pa zato, ker mi je kmečko življenje blizu in sem se kljub temu, da je večina osebkov v takšnih šovih gnila lahko poistovetil z določenimi stvarmi. In pa seveda na kmetiji sta še vedno pravica in krivica dobro definirani in se po kmečko take stvari hitro uredijo.

In če bi šlo za pravo kmetijo nebi pri tem ostalo, kaj so nardili.

Edit: vidim pa da bi radi določeni ljudje podrobnejšo razlago o čem govorim, kateri niste spremljali sami te oddaje. Zdi se mi pretežek oreh, da bi napisal sedaj in opisal to z besedami in da bi potem vi lahko to prebrali in dejansko rekli da je bila krivica storjena. Preprosto morali bi gledati oddajo in si sami ustvariti mnenje, kaj je prav in kaj ne in pomoje bi sedaj razmišljali podobno kot jaz. Da pač poteze, ki so se vlekle ob samem koncu oddaje so sporne in čeprav gre le ža šov so vredne vsega obsojanja. Tako poteze tistih, ki so prirejali pravila z nekim višjim ciljem (POP tv), kot oseb, katere so v šovu sodelovale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

lymph ::

Pa a ni Klemen tisti, ki je nemarno tepel kravo? Ker če jo je... potem res ne razumem, kako je ta človek lahko od kogarkoli "izbranček".
"Belief is immune to counter example."

Horsechoker ::

lymph: Nihče ni "popoln" ;)

Avby: Ravno zaradi tega jaz ne gledam takih bedarij. Mam dovolj svoj težav, ki mi žrejo živce, da bi se potem še s takimi stvarmi obremenjeval.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Super Sonic ::

Sam sicer kmetije nisem gledal redno, sem pa o njej bil vseeno dobro obveščen, ker so jo gledali _redno_ vsi naokoli.

Pri nas, verjetno, tile šovi še niso tako zelo razviti, zato so tudi tekmovalci bolj kot ne smešni. Jaz bi šove med seboj ločil. Eno je, ko igraš na strune gledalcev, drugo pa, ko si sam krojiš usodo. Vsekakor je ob primerni taktiki, vsaj zaenkrat še, dokaj lahko zmagati. Tako če malo pomislim, je prvi šov kjer so izbirali Barovca, dobil človek, ki ni znal držati kozarca v roki, drugega in tretjega sta dobila telesno privlačna moška, tega bo pa dobila ženska, ki ve o kmetiji toliko, kot ve Primož Gliha o kvantni fiziki.

Sem pa zasledil v tem šovu neke namene uporabe taktike, a so se ga komplet vsi usral in podlegli nekim čustvenim foram (človek kar ne more verjeti kakšni kompleksi tekmovalcev se kažejo čez takšne oddaje). Mogoče, samo mogoče, če bi Pop plunu več €, bi tudi tekmovalci bolj "borbal", toda sam dvomim. Če si lula, si lula in izgovori v stilu "tu nisem zaradi denarja" so vedno pri roki. Zanimivo mi je, da vsi poraženci takoj začnejo iskati nek "višji" pomen njihovega udejstvovanja na šovu (zelo podobno kot ljudje, ki jim v tem življenju nikakor ne gre oz. se ne najdejo, za večino svojih problemov krivijo globalno segrevanje in zahtevajo spremembo pravil v sistemu). :D


Sama kmetija se mi je zdela dokaj ponesrečena. Tudi Pop-u ni čisto jasno kako naj bi tile šovi šli, dejstvo je, da so tudi oni popolni amaterji in da jim primankuje kvalitetnega kadra za izpeljavo podobnih šovov (kar potihoma priznavajo tudi sami). Drugače pa Klemen je bil na dobri poti in verjetno si je odprl vrata v svet - porazu navkjub, medtem ko obratno velja za tekmovalca Michela. Ne samo, da je bil poražen na fizičnem in intelektualnem dvoboju, med šovom je večina izvedela, da je tip na sodišču, ker je bil v SV zaposlen s kupljeno diplomo, za piko na i pa je vsem pokazal še, da je soliden alkoholik.

Tako, še en šov bo kmalu mimo. Zasnova čudovita, izbira tekmovalcev in izvedba šova pa katastrofalna (nekje na nivoju prejšnih 3 šovov - bi lahko rekli, ane).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

zee ::

mah...končno bojo dali mir...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BigWhale ::

Jaz oddaje nisem gledal, sem pa slisal, da so se nekateri rahlo neprimerno vedli do zivali, ki so jih zaklali.

Mati ::

A ni Klemen tisti, ki naj bi tudo ovco ponoči onegavil....:D

Super Sonic ::

Kar se pa tiče tepeža živali:

njihova "prime" krava je bila poškodovana. Klemen naj bi žival udaril dvakrat. Enkrat, ko je le ta napadla drugo kravo in drugič, ko mu naj bi stopila na nogo. To je sam priznal in rekel, da obstaja možnost, da je krava poškodovana od njegovega udarca. Vendar pa - Michael ga je obtožil, da je kravo brcal kar tako za brez veze in namerno. Za to tezo se je postavil tudi tekmovalec Jurij, ostali niso videli nič.

Klemen ima skoraj dokočan faks, doma imajo kmetijo (tako je pravil) in ob prostem času rad pleza.

Michael ima narejeno trgovsko šolo, ponarejeno ekonomsko šolo, SV ga toži, ker je s ponarejeno šolo državi čeparil denar, v šovu se ga je tudi parkrat napil in uničil nekaj desk na kmetiji.
Jurij je iz besa, ker je bil izbran za dvobojevalca, namerno ubil kokoš. Med oddajo je dolgo trdil, da je tam le zaradi denarja, potem pa je srečal par noči pred dvobojem Svetnico Marijo, ki ga je spreobrnila. O denarju ni hotel ničesar več slišati, je pa oddal par življenskih nasvetov Smiljana Morija tekmovalki Špeli in po "moško" predal dvoboj. Noč pred dvobojem pa ni pozabil iz igre izločiti svojega nasprotnika s kršenjem osnovnih pravil.

Torej ta dva vesolca Sloveniji razlagata, da je študent, ki ima doma kmetijo, mučil žival.

Lahko da, lahko da ne, toda po videnem je bil tekmovalec Klemen eden redkih primernih za ta šov. Človek bi si želel več takšnih ljudi - nezakompleksanih, sposobnih, motiviranih in z močno voljo po življenju.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

nanoleet ::

Klemen je prikriti psihopat.

dzinks63 ::

:)) Zadeve nisem spremljal, samo tu letijo take izjave, kot da bi bile vzete iz najbolj futorističnih scenarijev. Enih par je čisto zrelih za izbris, saj presegajo vse meje dostojnega pisanja.

roCkY ::

Če tole ni za v javnost, bi POP moral 80% prikazanga izrezat oz. sploh nebi smel predvajat kar so posneli.

Good Guy ::

ma dej vi niste resni...

pejte za en tedn na pravo kmetijo(tole na popu ni nič v primerjavi z pravo kmetijo) pol pa bote pametni kle..

dokler pa boste mestne srajčke tuki neki pametoval je pa brez veze brat..

kar se tiče pa klemena in vseh ostalih.. so pa vsi igral tok da glava peče...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

rozica ::

Kako ste hecni, ko se jezite. Kmetija in podobni šovi so za to, da se poveča gledanost. Bl vas jezijo, bl gledate. Recept za mirne živce je čist enostaven: če ti gredo take reči na živce - ne glej. Če te zanima - glej. Mislim, da se človek ob taki izoliranosti in v pogojih, ki so drugačni tudi sam drugače obnaša. Jaz kmetijo tudi pogledam včasih in si mislim svoje ;). Meni je v zabavo.
Če hočeš videti mavrico, se moraš veseliti dežja.

perci ::

Se strinjam z Rožico. Meni Kmetije ne gredo na živce. Če bi me kdo silil, da jih gledam, bi me to motilo. Ampak dokler je ne gledam, me ne moti. Pravzaprav pa je morda čisto OK, vendar me pač ne zanima. Imam tok drugih distrakcij v življenju, da Kmetije še opazim ne.

Goldee ::

Mal offtopic - js rečem, da se bo tale blond (Biljana?) zih slikala za Playboy. A si kdo upa stavt?

Prav nekako me na Almo spominja. :-)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

OChack ::

največji hec vsega je , da je blo kmetije že 2 mesca nazaj konc, in to ni v živo nek posnetek, tko da nevem kako ne veste kdo je zmagov :)
Int€l inside, IDIOT Outside

Thomas ::

Povej jim OChack! Povej jim, da se naujo matral!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Prav nekako me na Almo spominja. :-)
No, ja fizično ne toliko zelo, je v primerjavi z Almo Biljana še vedno malo bolj "pr' seb' " S čimer seveda ni nič narobe (bolje ljulja nego žulja press) :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

BigWhale ::

No ja, jaz sem svojega prasica in svojo kuro ze zaklal, pa ne samo enega. Pa vem kako se dela na kmetiji, konec koncev sem precej casa zivel na kmetiji.

Ne vem pa kaj se je dogajalo na Kmetiji. Sem gledal samo enkrat, takrat se niso imeli zivali in so bili ze takrat trapasti. :)

Super Sonic ::

Kmetije še ni konec in danes bo veliki finale, za vse Lojzete - finale bo v ŽIVO!

Sam ga bom kar izpustil - trenutno izbiram med Die Hard 4.0, Transformers, Zodiac in Ocean's 13 (Miklavž je bil kar radodaren z DVD-ji :D).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Osvajanje žensk v 21. stoletju na vasi - Kmetje v zaostanku?

Oddelek: Loža
222266 (1761) next3steps
»

Gostilna išče šefa - vse je nameščeno

Oddelek: Loža
4811658 (8545) MIHAc27
»

Kmetija - 2009 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
63537711 (18482) galu
»

RTV zahteva umik "Kmetije slavnih" v poznejši termin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696141 (4061) k4vz0024
»

Kmetija

Oddelek: Loža
273749 (2304) reeves

Več podobnih tem