» »

Kmetija - 2009

Kmetija - 2009

««
13 / 13
»
»»

TekO ::

Se strinjam s tistimi, ki ste rekli da sta POP TV pošteno nategnla. Carja!
Sicer priznam, da je to edini del, ki sem ga v celoti gledal..mi je pa mlajši brat dostikrat pripovedoval ta večje štorije, ki so se zgodile. In meni se ne zdi čisto nič sramotno, zahrbtno..to je igra. Igrej kakor hočeš:) Če gledaš, da lahko pop tv z njimi, (in tudi v drugih resničnostnih šovih) počenja kar hoče (res da so to tudi podpisali), sam prireja pravila tudi s takimi forami, da so jim tudi zmanjšali glavno nagrado na 36.000EUR, sta jima danes dala vedeti, da se da tudi njih pošteno nategnt in "osramotit". In pomojem mnenju jima je dobr ratal pokazat kako glupe so v bistvu takšne oddaje:)

To da je imel ravno POP TV tuki prste vmes pa ne verjamem. Prvič, že ko si pogledal voditeljico ti je bilo zelo jasno kako je živčna in kako jo je sram ter da bi ju najraje.. khm, z vilami napadla?:D Drugič, bila je itak zadnja oddaja..torej, če se že kaj govori, se to govori sedaj, PO oddaji.. kar pa ne bo prispevalo k višji gledanosti ali višjim klicanjem, saj je tega že konec. In navsezadnje, res so izpadli kot cepci..taka antireklama bi mogla imeti res dober donos da bi bilo upravičeno:D
Ideas are bulletproof.

jcb ::

To je bila najslabša kmetija vseh časov.
Kot je že nekdo omenil, falil si oddajo. Verjetno si hotel gledati Ljudje in zemlja, ob nedeljah opoldne na SLO1.

O.


a si še en, ki je iz alterja

Double_J ::

Pahor o finalu na kmetiji slavnih

Dve šivanki...

Okapi ::

Zanimivo je tudi brati komentarje na forumu od Kmetije. Eni se dejansko čutijo opeharjene, ker sta se Artur in Goran zajebavala, namesto da bi se resno borila. In enim (kaj enim, mnogim) se zdi, da je Marjan časten človek. Dejansko zanimivo, kako imajo nekateri izkrivljen pogled na etiko.

O.

Double_J ::

Sramota za TV modernega časa! Še gospodar Marjan se bo v grobu obrnil, ko bo zemlja povedala kaj se je dogajalo!


Haha... pa res.;((
Dve šivanki...

tsh2 ::

takile resničnosni šovi velikokrat odlično pokažejo, kako je večina gledalcev v resnici primitivna. v naši družini pohvalijo arturja. so pa v prejšnjih resničnostnih šovih naprimer na veliko hvalili suzano, pa so šele zdaj ugotovili, da je ena zajebana baba. jaz sem to vedel pa že, ko sem gledal big brother.

tale kmetija je bila tako dobra ravno zaradi arturja. če ne bi bilo njega bi bilo vsaj pol manj zanimivo.

BlackHole ::

Dobro sta izpeljala finale. Ne bi se strinjal s tem, da sta zajebala Pop, ker dvomim, da so pričakovali boj na nož, poleg tega pa, zakaj bi jih zajebala. Gledanost zaradi tega sigurni ni padla. Kvečjemu je bila še večja, saj je vsakega zanimalo, kaj bosta uprizorila. Zajebala sta kvečjemu tiste, ki so pričakovali, da bo kateri zahinavil in hotel pobrati denar. Bravo fanta.
Dobra fora tudi tista Arturjeva, da je treba pač "zabite ven pometat". Haha, še Salome je ostal(a) brez kontra komentarja. Pa ko je Anja rekla, naj dvigne roko tisti, ki se je čutil ob tem prizadeto. Slišalo se je pa tako, da naj dvigne roko, tisti, ki meni da je zabit. :)
Za Anjo pa ne vem, ali je bila res živčna ali pa je kar solidno odigrala to vlogo. Prav je tud, da Marjanu niso podelili nagrade. Vse po mojih predvidevanjih. Škoda, da niso na koncu pokazali % iz glasovanja.
Smešni in dolgočasni so eni, ki še vedno ne dojamejo namena te oddaje in še vedno iščejo samo eno odliko v tekmovalcu in to je delo.
LP Marko

imagodei ::

1.) Vse je le šov. Glavno da se gleda.
2.) Glede na točko 1. je zmagovalka nedvomno POPTV. Pokasirali so 100x toliko, kolikor so "velikodušno" podelili.
3.) Obnašanje "svetnikov" je bilo preko cele Kmetije pod vsakim nivojem. Če pogledamo širše, so zmagovalci lenuhi in ekshibicionisti. Osebno me niti najmanj ne moti, kaj so ti bedački počeli, a žalostno, da se nekateri na tem forumu uspete poistovetiti z njimi.
4.) Ne glede na to je to še vedno samo šov. Važen je rating.
5.) Artur in Goran sta v tistih treh dvobojih uspela zajeti celotno bedo vseh 70 dni te oddaje. Kar je pravzaprav edina svetla točka v teh dveh mesecih in dejansko edini pravi zaključek bednega šova.
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

Moje mnenje je, da sta v oddajo prišla našmrkana finalista in zajebala (včeraj) obupno voditeljico in zraven še en kup privržencev ga. Likovič. Artur je bil zabaven in je po mojem nedogovorjeno prepustil zmago Goranu oz. je Goran zahinavil, ko je zadel met podkve. Bogi Marjan je pokazal svojo skromno inteligenco in zavrnil svoj del nagrade iz naslove svete šterice. Je pa dobil tolažilno nagrado, ki je celo prekašala glavno nagrado (razrezano na kose) in poleg tega še pokazal, da zna dobro peti, za razliko Goranu ;)

Na splošno sem bil razočaran nad finalno oddajo. Pa ne zaradi sporočila finalistov, ampak zaradi izredno slabega odziva in vodenja voditeljice šova. Finalna oddaja bi lahko izpadla tudi simpatično ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Okapi ::

Če pogledamo širše, so zmagovalci lenuhi in ekshibicionisti.
Jebiga, če bi hotel imeti udarniško oddajo, bi morali iz tedna v teden izločati tiste, ki so najmanj njive preorali/travnika pokosili/drv nasekali/moke namleli ..., skratka, tiste, ki so najmanj delali, ne pa tiste, ki so bili izbrani za dvoboj in v njem izgubili.

Artur je pravilno ugotovil, da skrivnost uspeha tiči v skupini, ki lahko vpliva na izbiro hlapcev in dvobojevalcev. Več kot štirih ni mogel izbrati, ker samo štirje pridejo v finale. Goran je potem pravilno ugotovil, da se mu pretegnit ni potrebno, ker je pač v skupini izbrancev, Maja je verjetno med svetnike prišla v paketu z Goranom, Marjan pa itak cel čas ni v resnici nič razumel.
ampak zaradi izredno slabega odziva in vodenja voditeljice šova.
Tomažinka je pač popolnoma nesposobna voditeljica. Nekaj se neumno nasmiha, spušča neumne komentarje in v resnici sploh ne ve, kaj bi, če ni vse vnaprej natančno zrežirano. Deluje lahko mogoče kot pretty face poleg nekega sposobnega voditelja, sama pa pogori na celi črti.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Vajenc ::

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

mojsterleo ::

se mojih pet centov o kmetiji in finalu~

za zmagovalca mi itak dol visi, saj so si denar itak delili, vendar sem pricakoval, da bo lovorike vseeno pobral artur. tko da je potem cist iz enga umazanega cinizma zmagal goran. tudi marijanova nagrada ljudstva ni bila nepricakovana, ceprav sem za trenutek pomislil, da bi jo lahko dobila tudi salome. glasbene tocke so bile "meh", razen morda marijanove, ki je bila kar prebavljiva, pa tudi himna kmetije ni slabo izpadla, prav lahko bi na kak predizbor za eurosong prisli s tem.daniel ima izkusnje.:D amm pa zelo grdo je bilo od poptvja, da so povsem pozabili na gospodarja, v vsakem finalu do sedaj je bil zanimiv clen oddaje, tudi so mu dali simbolicno darilo,tokrat pa so nanj povsem pozabili.

celokupno gledano je bila ta kmetija slaba, slabsa od prejsnjih dveh. ta fora s cekini ni dobra, saj so si lahko ustvarili zalogo in potem kupovali stvari na trznici, kar je spodbujalo njihovo lenobo. dobrin bi moralo biti manj, in bi morale biti bolj cenjene. alkohol bi morali prepovedati, cigarete pa omejiti, ker smo ze itak pol oddaje gledali samo to, kako en svaljka cigarete, drug jih pa kadi. tudi o zasedbi bi lahko marsikaksno pikro rekel, saj razen daniela in mogoce fredija nekih obce znanih zvezdnikov ni bilo. mislm najbolj mi je bilo komicno, da se niti sami niso med sabo poznali od prej.

sem kaj pozabil? verjetno ,ampak zivljenje gre naprej, ta tema pa naj zaradi mene pade v forumsko crno luknjo. se vidimo pri kmetiji 4.

imagodei ::

> "pa tudi himna kmetije ni slabo izpadla, prav lahko bi na kak predizbor za eurosong prisli s tem."

Če takele kvasijo posamezniki, ki sestavljajo "cvet slovenske inteligence" na S-T, potem res ni čudno, da je slovenska glasbena scena na tako nizkem nivoju in da na evrovizijo pošiljamo tak drek od dreka.

Ni slabo izpadla? Glasba je ena "hupa-cupa" varianta, v katero avtor ni vložil več kot 15 minut dela. Zlatko Dobrič oz. Korado in Brendi imajo bolj dodelano glasbeno podlago! Besedilo je totalno brezvezno, ena pripovedka o "delu" na kmetiji, ki nima a-ma popolnoma nobene vsebine, nobene posebne tematike. Rime so obupne, vsaka otroška pesmica ima boljše. Pravzaprav se besedilo "Kmečke himne" sme ponižno skriti proti vsaki pesmi Romane Kranjčan; da ne govorimo o kaki klasiki ala Maček Muri ali Župančičevih Mehurčkih.

Edino, kar to pesem jasno definira, je motiv - zaslužit še nekaj denarja z avtorskimi pravicami ter prenašanjem na mobilne telefone.

Tole je besedilo in res upam, da se jih čim manj deli mnenje z MojstromLeom (besedilo je copy-paste, za slovnične napake ne odgovarjam):
na kmetiji slavnih smo se zbrali
da bi celmu svetu nekaj pokazali

poslušajte stari srednji in tamladi

kako lepo je če se res imamo radi

v vrtu delati nam ni teško ko plunemo v dlani
vse naloge mi opravimo ko združimo moči2x


krava kozica prašiči goske kure
petelin dere se zato ne rabmo ure

če znamo use kar je potrebno postorimo
ko pade noč se domišljiji prepostimo

refren 2x

potem pa pride gospodar
in nam prinese zlat denar
da bi ga zapravilii
na oderuški
tržnici

refren 3x
- Hoc est qui sumus -

zee ::

Obupno besedilo.

nuff said.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mojsterleo ::

a se vam je slucajno sarkazemski detektor pokvaril?:))

tsh2 ::

besedilo za v vrtec, kot je rekel artur. meni je bilo res kar nerodno gledati ko so peli to pesem v finalni oddaji, posebej ko so tisti bedasti refren ponovili tisočkrat. škoda da niso naredili tiste pesmi pod arturjevim vodstvom. ker že ena njegova pesem, ki jo je ene parkrat zapel, je bila kar dobra.

>a se vam je slucajno sarkazemski detektor pokvaril?:))
ti si mislil kar resno

>celokupno gledano je bila ta kmetija slaba, slabsa od prejsnjih dveh.
jaz ne gledam slabih stvari. zakaj jih pa ti gledaš?

mojsterleo ::

jaz sem gledal kmetijo, in ne "slabo stvar" kot pravis ti. samo povem pa, da je bila ta kmetija slabsa od prejsnjih, konkretno manj dinamike in nepredvidljivosti (ni bilo t.i. izzivalcev, gozdni moz je vedno pozval glavo druzine); clani so se obcutno manj ukvarjali s kmeckimi opravili, saj so vecino dobrin vsak teden dobili kar s trznice. niso se hteli oblaciti v hlapcevska oblacila, kadar so bili hlapci~dekle. tudi kajenje in alkohol, res ne sodijo v tako oddajo. sploh pri kajenju so mocno pretiravali. pa se kaj bi lahko povedal.

glede pesmi o kmetiji pa, ce ti smesko na koncu stavka ne pove, da nisem mislil resno, potem ... ok who cares anyway.

Okapi ::

Ne vem, v katerem svetu živite, ampak tale himna kmetije je čisto spodoben pop komadič, glede na povprečje slovenskega popa. Boljši od tistega, kar sta v finalu izvajala Maja in Goran, recimo.

Kar se same Kmetije tiče, pa je bil seveda njen čar v tem, da niso nastopali neki anonimni neznanci, za katere ti dol visi, kaj počnejo. Tudi če niso bili 1. liga, ampak samo tretja, je to še vedno bolj kot gledati neko rekreativno ligo.

Bi se jo pa dala še precej izboljšati. Recimo denar bi lahko služili glede na opravljeno delo (recimo 10 gajbic izkopanega krompirja en zlatnik, cel pokošen travnik 10 cekinov ...), na tržnici pa bi lahko recimo kupovali z moko, ki bi jo namleli.

Pa če bi bil jaz gor, bi prvi dan začel sestavljati kotel za moonshining8-)

O.

mojsterleo ::

Kar se same Kmetije tiče, pa je bil seveda njen čar v tem, da niso nastopali neki anonimni neznanci, za katere ti dol visi, kaj počnejo. Tudi če niso bili 1. liga, ampak samo tretja, je to še vedno bolj kot gledati neko rekreativno ligo.
s tem se ne strinjam najbolj, ker je razlika, saj so tretjeligasi za kmetavzarjenje dobili vsak teden kar konkreten znesek honorarja, medtem ko ga rekreativci niso (no, nevem tocno, ampak tako veliko sigurno ne), zato je bila motivacija za nagrado se toliko vecja. tukaj pa so npr. oni 4 iz angelske ekipe ze za 10 tednov kr fajn napolnili zepe (neuradno vsak 5k€ ~ neto), zato jim ni bilo problema delit nagrade. tako da je bil to tudi neke vrste demotivacijski dejavnik, ceprav finale tudi lansko leto ni bil kaj boljsi kot letos, ce se spomnite je bila 3x pratika, sergej pa iz protesta sploh ni odgovarjal.

mojsterleo ::

btw himna kmetije je tudi na youtube ~

imagodei ::

Okapi> "Ne vem, v katerem svetu živite, ampak tale himna kmetije je čisto spodoben pop komadič, glede na povprečje slovenskega popa."

Nikakor ni spodoben pop komadič. Dan, ko bom to priznal, bo verjetno tudi dan, ko bom kupil CD od Atomik Harmonik ter podownloadal celotno diskografijo Korada in Brendija.

Glede na povprečje slovenskega popa? Tudi to ne drži. Komad je globoko pod povprečjem. "Vedno si sanjala njega" od Fredija Milerja je v primerjavi s to "himno" intelektualni in umetniški dosežek desetletja. Oprosti, ampak če te prepriča tako bedno besedilo in če se ti zdi glasbena podlaga spodobna, potem imaš pač obupen glasben okus.

"Slovenija gre naprej", kot podobna "tematska" pesem, je takole čez palec 10x bolj spevna, gre precej bolj v ušesa, glasbena podlaga pa je vsaj približno profi delo. Celo besedilo je neprimerljivo boljše, čeprav je v osnovi ravno tako populistično/plehko. Vsaj vsebino ima.

Jaz imam sicer tendenco primerjati se z boljšimi, ne pa s slabšimi ali povprečnimi. Tale komad je za v smeti.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Kaj od tega, kar sem napisal, pravzaprav ne razumeš? Nisem napisal, da mi je všeč. Tudi najboljši slovenski pop mi ni všeč. In ja, Vedno si sanjala njega je daleč nadpovprečno dober pop komadič, himna kmetiji pa pač nekje nad povprečjem. Besedila so večinoma itak vsa butasta in tole pač ni nobena izjema, melodija je pa nadpovprečno v uho padajoča. Nihče ne trdi, da je to neka umetnost. Tudi najboljša pop skladba to ni. So what?

O.

imagodei ::

Okapi> "Kaj od tega, kar sem napisal, pravzaprav ne razumeš?"

Ne razumem tega, da nekdo trdi, da je komad soliden ali celo nadpovprečno dober, če se s tem sam ne strinja. Poveš, da je komad boljši od tistega, ki sta ga izvajala Maja in Goran, torej kvalitativno ocenjuješ. Pri kavlitativnem ocenjevanju, še posebej če si amater oz. ljubitelj glasbe (ne pa profesionalni in priznani glasbenik/komponist/glasbeni kritik) pa je nujno prisotna močna subjektivna nota.

Se pravi: ne razumem, da pišeš, da je komad v redu, če se ti baje v bistvu ne zdi v redu. Gre za subjektivno ocenjevanje in če pišeš po forumu, da je komad soliden, menda navajaš svoje mnenje, ka-li?

Ali pa hočeš reči, da si se šel glasbenega kritika, da je šlo za objektivno umeščanje v slovensko glasbeno sceno in da tvoje subjektivno doživljanje ni imelo nič z oceno komada? Potemtakem te moram spet razočarati, ker tudi povsem objektivno gledano tale "komadič" ni noben poseben dosežek. Podpovprečen je. V umetnosti oz. "umetnosti" ne moreš vzeti vseh izdelkov, ki obstajajo na tržišču, izračunat aritmetične sredine in reči tole je povprečje, tale komad se uvršča nad povprečje, tale pa pod povprečje. "Povprečje" v umetniškem ustvarjanju je abstraktna reč. Kamot imaš stanje, kjer je 99% izdelkov pod povprečjem - pravzaprav je v realnosti celo zares tako. Kaj poslušajo, gledajo, berejo, občudujejo (ipd.) množice nikoli ni merilo za to, ali je nek izdelek dober, slab ali povprečen.


A je zdaj jasno, česa ne razumem? Nekako si v neskladju: trdiš, da je "komadič" soliden, ob enem pa ti ni všeč niti osebno, niti ga po kritični presoji ne uvrščaš med dobre komade, ker praviš "Tudi najboljši slovenski pop mi ni všeč."

Ne vem no... Tukaj na dolgo in na široko razlagam očitno: če ti komadič ni všeč, ga pač skritiziraš; potem pa ni važno, kam na slovenski sceni se uvršča. Če zraven še priznaš, da je večji del slovenskega popa navaden crap, je to kvečjemu en razlog več, da poveš, da je "Kmečka himna" totalno zavožen komad, ne pa izgovor, da "given the circumstances" je pa še kar OK.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Kaj poslušajo, gledajo, berejo, občudujejo (ipd.) množice nikoli ni merilo za to, ali je nek izdelek dober, slab ali povprečen.
V pop glasbi je to edino merilo. Glede na to sem ocenjeval in se pri tem niti najmanj nisem oziral na lasten okus. Če se bo kmetijska himna nadpovrečno pogosto vrtela na radijih ali imela veliko klikov na youtubu, bo moje mnenje potrjeno, ti pa si lahko misliš svoje.

O.

imagodei ::

Popularno != Kvalitetno

Pa lahko obračaš kakor češ. ;)
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Namen skladanja pop skladbic je, da so popularne, ne kvalitetne. Pa lahko obračaš kakor češ;)

O.

tsh2 ::


glede pesmi o kmetiji pa, ce ti smesko na koncu stavka ne pove, da nisem mislil resno, potem ... ok who cares anyway.

mogoče res nisi mislil resno, ampak ne verjamem, da je to kdo razumel.
marjanček je zgleda še največ odnesel od te kmetije. saj ima nek talent, njegova pesem je bila še najboljša, potem goranova, potem majina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

imagodei ::

Okapi> "Namen skladanja pop skladbic je, da so popularne, ne kvalitetne. Pa lahko obračaš kakor češ;)"

No, to seveda ne drži. Čeprav Popularno != Kvalitetno pa to ne pomeni Popularno XOR Kvalitetno.

Pa recimo, da imaš deloma prav in da večina pop skladb ne cilja posebej na kvaliteto - Žalostno dejstvo popa je, da je ena skladba enim všeč, drugim pa ne. Jaz sem se opredelil, da mi niti približno ni všeč. Ti pa si za to skladbo zapisal:
Ne vem, v katerem svetu živite, ampak tale himna kmetije je čisto spodoben pop komadič, glede na povprečje slovenskega popa. Boljši od tistega, kar sta v finalu izvajala Maja in Goran, recimo.


Če izhajam iz sebe, potem vem, da do zadev, ki me odbijajo, nisem prizanesljiv. Drznem si predvidevati, da je pri tebi podobno, ker pa komad zagovarjaš, ti očitno sede. Kaj bi zdaj slepomišili? Sem že rekel, pa bom še enkrat: če ti komadič ni všeč, ga pač skritiziraš; potem pa ni važno, kam na slovenski sceni se uvršča. Če zraven še priznaš, da je večji del slovenskega popa navaden crap, je to kvečjemu en razlog več, da poveš, da je "Kmečka himna" totalno zavožen komad, ne pa izgovor, da "given the circumstances" je pa še kar OK.
- Hoc est qui sumus -

SodVina ::

It was fun....

what now? 8-O

Ejsi_Disi ::

Meni je škoda Gorana, da se je vrgel v te pop vode. Ker Sausages so res, eden izmed boljših slovenskih rock n roll bandov. Še posebno v živo. Vtej finalni oddajo so se pa blamirali.
Rock n' roll ain't noise pollution!

imagodei ::

Ja, pa res, Sausages. Pa Kingston. Ti dvoji res razturajo.
- Hoc est qui sumus -

AndrejS ::

Pa sedaj še salamek nekaj poje... sem slišal po radiu reklamo... svašta

ripmork ::

Ja, pa res, Sausages. Pa Kingston. Ti dvoji res razturajo.


Nisem fen, ampak tole se sploh ne sliši švoh.
Kingstonov pa ne bom komentiral.8-)

333333 ::

Je kdo od vas gredal zadnjo klepetalnico kaj je bilo točno s tem "HACKED BITCHES"? V videjih tega ni jaz sem videl samo preko live feed pol so odstranili to ven :)
Spiritual

imagodei ::

> "Nisem fen, ampak tole se sploh ne sliši švoh."

Sej ne vem, kaj naj rečem... Obup, kakšen okus imate nekateri. Pa kaj, a je glavno, da se melodija "hupa-cupa", pa je kul?

Komad je plehek ko blondinke iz vicev... Ehm, kot La Toya. Spal bom cel dan? Kul. Hvala, da si povedal, zdaj se pa lahko premaknemo naprej - približno to je ta komad.
- Hoc est qui sumus -

galu ::

Je pa muzika bla prava ko so tisti clip o marjanovih izpadih vrteli... Black Sabbath - Paranoid>:D
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: galu ()
««
13 / 13
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merlin

Oddelek: Sedem umetnosti
92319 (2046) draciel
»

zakaj ljudje gledajo Kmetijo in podobno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
665115 (4142) BigWhale
»

Kmetija

Oddelek: Loža
111575 (951) BmN
»

Kmetija

Oddelek: Loža
273826 (2381) reeves
»

Kmetija

Oddelek: Loža
362084 (2083) Super Sonic

Več podobnih tem