» »

Kmetija - 2009

Kmetija - 2009

««
11 / 13
»»

tsh2 ::

evo predvidljivo. marjanček je slišal da je zunaj bolj popularen kot artur in da hočejo arturja poslati domov in mu je spet malo zrasel ego. arturja zdaj itak ne rabi več. ni zajeban tale marjanček ampak v glavi pa nima vse pošlihtano in sploh ne razume filozofiranja. precej zabit. dela na tej kmetiji res ni veliko, on se pa tu nekaj hoče pretegovat kot en debil. če bi bil on tako dober v dvobojih kot artur ne bi delal paktov. zdaj pa je sprejel ta pakt, ker mu koristi.

Okapi ::

Marjan je mogoče res delal največ, ampak se očitno ne zaveda, da napredovanje v tej igri ni odvisno od dela, ampak od taktiziranja pri izbiri hlapcev in dvobojevalcev. In če bi ne bil v četverčku, bi že zdavnaj letel ven.

Kar se nevoščljivosti tiče, pa izločeni člani niso nevoščljivi samo Arturju, ampak v bistvu vsem, ker si bodo nagrado razdelili. To je po principu o crknjeni sosedovi kravi. In imajo v svoji nevoščljivosti sedaj dva cilja, da Artur ne zmaga (babe pa si očitno ne želijo niti, da bi zmagala Maja) in da si ne razdelijo nagrade. Zato bodo cel teden prepričevali Marjana, da bo bedak, če bo v primeru zmage delil nagrado (zamolčijo pa mu, da bo pizda, če je ne bo ;) ) in gruntali, kako bi spravili v finale Marjana in Gorana (kar je vsaj na videz mission impossible, samo da tega očitno niso sposobni dojeti). In se bodo v teh svojih pritlehnih spletkah smešili pred celo Slovenijo.

O.

BlackHole ::

Kake budale so ti prišleki, kr vsi po vrsti, eden večji kot drugi, haha. Kakšne bebce delajo iz sebe. :)
LP Marko

Okapi ::

Prav res.

Evo, tisti Arturjev komentar o Goranu sem res napačno razumel. Sicer se mi Goran še vedno rahlo sumljiv zdi, kar se delitve denarja tiče, ampak kot hlapec se je dobro izkazal. Malo je bilo sicer za lase privlečeno, ko je razlagal, da ni delal zato, ker bi ostalim koristilo, če bi kaj naredili, ampak po svoje ima pa dejansko prav;)

Marjan predvidljivo pada pod vpliv, razmišlja, da ne bi delil nagrade, v glavnem, ne ve, kaj bi. Ampak ima problem, ker mu tudi ni jasno, kako bi lahko v finalu zmagal;)

Izločeni člani pa ostajajo v težki dilemi in se še naprej veselo smešijo dalje s svojimi spletkami. Četverico obtožujejo spletkarjenja in sami v isti sapi na veliko spletkarijo. Pa vsi so šli prej domov, ker so sami tako hoteli:)):)) Nekateri so očitno tako slepi, da sami sebi verjamejo.
O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

BlackHole ::

Salome je cvetka velika. Marjana pregovarja, naj ne deli denarja, ker ga nobeden od njih tudi ne bo, ker so kao pokvarjeni. A Marjan bo pa potem poštenjak, če ne ga ne bo delil?! Salome jih neprestano stresa, katastrofa kaj je ostalo od tega deda.
LP Marko

Okapi ::

kaj je ostalo od tega deda.
Ostala je baba:))

O.

tsh2 ::

danes je bila manj zanimiva oddaja, kot sem mislil da bo. zdaj nam preostaneta še dve zanimivi stvari: dvoboj med arturjem in marjanom in kaj bo z marjanom: ali bo imel še kakšne izpade ali se bo lepo držal svetnikov. glede na to, da zdaj ne bo več delal, bo najbrž bolj miren. ljudje kot je on imajo izpade ko morajo delati. delo se jim v resnici zelo upira ampak čutijo neko nujo, da delajo. slab odnos do dela. delati moraš tako, da se ti ne zagravža.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

Okapi ::

Mene zanima, zakaj Maje nihče od izločenih ne mara. A so ji vsi tako nevoščljivi, ker je simpatična, vedno lepo zrihtana, pridna in nikomur ne teži?

O.

tsh2 ::

ne zaupajo ji, ker je tiho in hladna in človek težko pogrunta, kaj ji hodi po glavi. marjan je pa ravno nasprotje od nje. on ima čustvene izpade in veliko govori, da dobi človek občutek, da ga do potankosti pozna in mu lahko zaupa. podobna zgodba je z nepopularnostjo arturja in popularnostjo salome.

tsh2 ::

no še enkrat se je pokazalo, da ko se nekdo izkaže za zajebanega enkrat mu ne smeš nikoli več zaupati. marjanček je priznal, da je šel nazaj k svetnikom samo zato, ker se je bal, da ga bodo vrgli ven. glede na to, da je artur nepopularen med priblžno 80% gledalcev to pomeni, da on ne bi delil nagrade, da ne bi izgubil svojega ugleda med ljudmi.

Vajenc ::

Mene zanima, zakaj Maje nihče od izločenih ne mara. A so ji vsi tako nevoščljivi, ker je simpatična, vedno lepo zrihtana, pridna in nikomur ne teži?
imo jim gre poleg naštetega v nos tudi to, da se je na začetku z Goranom "dolčkala", proti koncu pa obrnila ploščo in govorila le še o Makiju ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

SodVina ::

Napovednik za finale
...se bosta spopadla v vseh treh kategorijah...
genericna napaka ali namig?

meni bi se pa najbolj zabavno zdelo ravno to, da gresta artur in goran v finale, da taktiziranje sodnikov propade na celi crti... Se bolj smesno bi bilo, da goran zmaga in obdrzi denar.

BlackHole ::

Najbolj sladko bi blo, da bi Artur v polfinalu Marjana vrgo ven v žagi, da vidim one face taktizerske.
LP Marko

galu ::

Jaz mislim da bi najboljše blo da Majo P ven, Arturja in gorana v dvoboj, marjana pa v finale. Tako ima marjan malo večjo možnost da zmaga, kot pa če bi se že v polfinalu boril. Ker goran lahko arturja npr po čudežu premaga, pa ma dosti lažje delo...
Tako to gre.

SodVina ::

Pravzaprav je najvec moznosti za zmago marijana ta, da arturja premaga ze v polfinalu. Ker v polfinalu je panoga samo ena(pa se to lahko izbere), v finalu pa vse tri.
In ker salmone trenutno igra glavo druzine in ji vsi kimajo, bo tako pomojem tudi ostalo.
Bo zanimivo gledati face sodnikov, ko/ce artur premaga marijana.

lp,
SodVina

Okapi ::

Jaz mislim da bi najboljše blo da Majo P ven,
Imam na sumu, da se bo to zgodilo, če drugače ne, zaradi režije poptevejevcev, ker drugače skoraj sigurno pride v finale Maja, potem pa bo dvoboj v znanju precej manj napet kot dvoboj v vseh treh disciplinah.

Bo zanimivo gledati face sodnikov, ko/ce artur premaga marijana.
Še bolje bo, če bodo uspeli Marjana nategniti, da pred dvobojem znova postane samotni jezdec (in domov prihaja z dolgim nosom in praznim žepom).

Se mi zdi, da ga je ravno zato zadnjič Artur tam pri pomivanju posode provociral, da se preveč grebe za delo. S tem je bodisi preverjal njegovo zavezanost dogovoru, ali pa ga je celo hotel pripraviti do tega, da izstopi iz dogovora, ker potem ne bo več potrebno z njim deliti denarja.

Artur si je namreč sigurno preračunal, da sta ostali praktično samo dve možnosti - ali njega pošljejo takoj domov in zmaga Maja, ali pa njega ne pošljejo takoj domov in je velika verjetnost, da zmaga on. Tako da v resnici, kar se njega tiče, mora dogovoru o delitvi nagrade ostati zvesta samo Maja. Če Marjan izstopi, bo ostalo več denarja za ostale tri.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Domina ::

kaj jz tega gnoja arturja ne morem videt...joj

donfilipo ::

S kombinatoriko sem meni ne ljubi ukvarjati, je pa treba podati moralno oceno dogajanja.

Vidi se, da se Nenad dobro razume z iskreno publiko. Jasno tudi z mrs.Angelco temeljem slovenske morale.
Nekaj časa sem mislil da je možakar peder, potem sem videl, da je grozno zlobna opravljiva stara baba:)
No Angelca bi ga znala uporabiti obojestransko, pomembno je, da drži nivo ščuvanja, opravljivosti in je temelj slovenske morale v našminkanom i urejenom jeziku:)
Pričakujem, da bo angelca drugo leto na paradi ponosa z veliko tubo, salome pa bo ustanovila kakšno moralno iskreno humanistično stranko:)
Pa tudi brez ekstremov je analiza etičnega in moralnega nivoja slavnih na podnu. Kar se tega tiče ima doktor popolnoma prav. Pa če trpa šnops direkt v žilo:)

Eden se skuša delati norca iz slovenske dvojne morale in sleposti. Pa nič zato. Zna biti, da bo za kazen fino plačal še arturju izgubljeno stavo:)
Drugače pa čestitam POPTV...odličen show.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Fredi je dobro danes zaključil - pred celo Slovenijo tile sodniki kažejo, kakšni bedaki so.;)

Artur jih je pa tudi dobro zatrl. So mislili, da ne bo nič delal, pa je naredil vse, zdaj pa reveži ne vedo, kaj bi s tem;)

Iz gradiva, ki so ga posneli na Kmetiji, bi lahko dober režiser naredil vrhunski dokumentarec z naslovom Slovenska kmetija ali zakaj je bolje, da sosedu krava crkne;)

O.

ripmork ::

Fredi je dobro povedal danes.
Vsak je svoje felerje pokazal na tejle Kmetiji slavnih, a užaljenost izpadlih članov je že na meji bolestnega.
Zabavno bo gledat reakcije maščevalnih sodnikov, ko Marijanu ne bo zneslo, in ga bo Arturo odžagal (če je verjet govoricam).

tsh2 ::

hm mislite, da je artur predvidel tak razplet? da bodo namreč sodniki hoteli marjanu omogočiti zmago in bodo delali take kombinacije, da arturja kljub največji osovraženosti ne bodo poslali direktno domov. ker to je bila njegova edina ovira do zmage: kako pretentat užaljene izpadle tekmovalce, da ga ne pošljejo direktno domov. no jaz mislim da tako pameten pa vseeno ni. je pa že samo dejstvo zanimivo, da bi se to dalo predvideti, če bi dovolj dolgo razmišljal.

tsh2 ::

Še bolje bo, če bodo uspeli Marjana nategniti, da pred dvobojem znova postane samotni jezdec (in domov prihaja z dolgim nosom in praznim žepom).

saj denar še ni razdeljen, njegov video s priznanjem, da se je vrnil k svetnikom samo zato, da ga ne bi vrgli ven, so pa videli danes. no, glede na to, da salome nekako zgublja na popularnosti zadnje dni, ker se je le malo preveč osmešila ta zadnji teden, bi se znalo zgoditi, da se bo marjanček spet obrnil po vetru in za finalno oddajo spet šel nazaj k svetnikom. če ga bodo še hoteli. ampak kolikor poznam arturja nima usmiljenja do zajebanih ljudi, tako da se lahko marjanček kar poslovi od denarja.

Okapi ::

njegov video s priznanjem, da se je vrnil k svetnikom samo zato, da ga ne bi vrgli ven, so pa videli danes
Kje? A to ti nekaj več veš?

O.

tsh2 ::

Okapi ::

Samo tega drugi na Kmetiji menda niso videli, ne?

O.

tsh2 ::

ja, so pa zdaj videli.

BlackHole ::

No, tud mene zanima. Tale Marjan je res naivčina na kubik. Mene zanima, ali si bodo oni sploh delili denar z njimi, glede na to, da je on edini pred kamero priznal, da obstaja možnost, da ga on ne bo delil, v primeru da zmaga. Jaz mu ga ne bi dal.
LP Marko

Okapi ::

Bolj nenačelen preračunljivec kot naivčina. To bi bil, če bi slepo verjel nekomu, ne glede na vse. Sploh mi pa ni čisto jasno, kako lahko kdo javno prizna, da je pripravljen za denar ogoljufati prijatelje.

Trije zmagovalci bi mu morali poslati eno A3 fotko 88 cekinov, da si jo bo lahko na steno obesil in gledal cekine, ki bi jih lahko imel v žepu, če bi bil pošten. Ali pa bi organizirali eno konkretno žurko z naslovom Marjan časti, kjer bi zagonili te "njegove" cekine.

O.

imagodei ::

Sam Okapi, ti si pa dost not padu v tole Kmetijo...
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Saj še dva dni, pa bi mir:))

Od vedno me je zanimala psihologija in se mi zdi zelo zanimivo, ko se takole ljudje izpovedujejo pred kamero in komentirajo eden drugega. Če bi bil študent psihologije ali sociologije ali družbene antropologije, bi hotel iz te Kmetije diplomirat;)

O.

imagodei ::

No, sej te deloma celo razumem. Ampak ni vredno mojih živcev gledat sociopata Arturja, ko gomazi bos po gnoju. Rajši "študiram" Lie to me nadaljevanko. Priporočam.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

A, brez skrbi, gledam Lightmana od prve epizode dalje redno;)

O.

mojsterleo ::

no ja, danes se koncuje kmecki del showa, ostaja samo se dvoboj med marijanom in arturjem. upam da mu bo artur pokazal lekcijo iz samotnega jezdenja, ko bo moral zapustiti kmetijo. finale bo goran - artur, ki je beden finale, a tako pac je, sodniki so sami sebe osmesili s svojo zabitostjo. zmagovalec bo brzkone artur, razen ce ga ne bodo diskvalificirali ali kaj podobnega. bomo videli v ponedeljek.

USS Liberty ::

zakaj se bosta marjan in artur pomerila ravno v žagi?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Vajenc ::

zakaj se bosta marjan in artur pomerila ravno v žagi?
¸Zato ker je Marjan premagal Mikija v žagi in ker Marjan nima šans v pratiki.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

galu ::

Verjeto bo tudi poptv zrežiral da bo marjan zmagal na žagi, ker če zmaga artur se bojo slovenci pritoževali, oz. ne bo jim všeč pa še finale bojo bv.
Tako to gre.

BlackHole ::

Nič ne bo pop tv zrežiral. Artur bo odžagal naivkota dol s hlodov. Upam, da mu tud nagrade ne podelijo, bukslu.
LP Marko

USS Liberty ::

>>>>>Zato ker je Marjan premagal Mikija v žagi in ker Marjan nima šans v pratiki.

To vem, samo nisem na tekočem, po kakšnih pravilih so izbirali kakšen bo ta zadnji dvoboj. A so ravno žago za dvoboj lahko izbrali te, ki so se sedaj vrnili na kmetijo in so ocenjevali te zadnje štiri finaliste?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

se mi zdi da glava družine izbere dvoboj.

mojsterleo ::

izmed teh 4 izberejo tekmovalca, ki gre direkt v finale (goran), enega ki izpade (maja), ter prvega dvobojevalca. ta potem izbere preostalega tekmovalca za dvoboj, in on tudi izbere vrsto dvoboja potem. ker je bil artur izbran za zgornjo kajzo, je prvi dvobojevalec, in s tem marijan potem izbira dvoboj.

meni se zdi pri teh spopadih z zaganjem zanimivo to, da vecinoma ne zmagajo "mocnejsi", ampak predvsem starejsi tekmovalci. zgleda bo tudi tokrat tako, da bo artur proti vsem pricakovanjem nabil marijana.

tsh2 ::

proti vsem pricakovanjem? samo proti pričakovanjem ne preveč pametnih ljudi. pri žagi je še vedno najbolj pomembna moč, potem zagnanost (hitrost žaganja) in potem tehnika (gre hitreje če žagaš večjo površino).

Okapi ::

Meni sicer rahlo smrdi po režiji, ker si ne znam predstavljati, da bi bil kdo takšno teslo, da bi na tv razlagal, kako bo opeharil prijatelje.

Poleg tega Marjan očitno misli, da ima nekakšno višjo pravico pobrati vso nagrado, ker je to kao volja "ljudstva" ali sodnikov.

In za povrhu še pričakuje, da se mu bo Artur pustil, ker naj bi govoril, da mu je vseeno, kdo zmaga. In če ga bo Artur premagal (kar ga po mojem 100% bo), bo to za Marjana dokaz, da je Artur preračunljiv lažnivec. Očitno Dolenjček ni uspel zapopasti, da ti je mogoče res vseeno, kdo zmaga (še posebno, če se tako ali tako deli denar), kar pa ne pomeni, da se ne potrudiš v dvoboju. Ko s prijateljem igraš šah ali tenis, ti je tudi vseeno, kdo zmaga, pa se vseeno maksimalno potrudiš, da ga nabiješ;)

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

mojsterleo ::

ne fora marijana je v tem, da se je ves cajt nekako slepal naprej pod zascito ostalih angelov. sele v 9. tednu je zacel kazati svoj pravi obraz, ko je zacel s tem samotnim jezdenjem, vendar je hitro ugotovil, da je za kaj takega se prezgodaj, ker bi ga lahko poslali domov pred danielom. zato se jim je nazaj prihinavil, da so potem skupaj ven fuknili daniela v pratiki, kar je bilo res bedasto videti. tolk enih mozakarjev, pa vsi lepo repke med noge. cudno da je poptv sploh dovolil ta dvoboj, glede na to, da so bili na voljo moski tekmeci.

sedaj v 10.tednu pa je ugotovil, da so sodniki na njegovi strani, ter da pratika ne bo odlocala, ker bodo majo poslali domov. sam tukaj se je ustel, ker artur je za marijanov plan ocitno izvedel, zato se bo maksimalno potrudil, da ga premaga.

BlackHole ::

Če ni Marjan tukaj s svojimi izjavami namerno zavajal, potem je totalni idiot. Že včeraj pred "komisijo" je bil cel zmeden, ko je pripovedoval, zakaj je odstopil in se vrnil k četvorki. Salome in Suzana pa sta ko dve strupeni kači, streljali strup, ampak bolj ena po drugi, kot po zagovorniku.
LP Marko

tsh2 ::

marjan je žagal s koncem žage in se mu je krivila in zatikala ob tisto špago. artur pa z začetkom in je bila trdna. pa še kondicije mu je zmanjkalo.

Okapi ::

Po predvidevanjih ga je bolj ali manj gladko odžagal.

Artur je tudi lepo demonstriral starodavno modrost, da je vsaka bitka dobljena ali izgubljena že pred samim bojem. Vsaj če je Marjan res že po petih potegih žage ugotovil, da je izgubljen, kot je povedal. Marjan je vsak dan gledal njegove zgibe in je to sigurno psihološko vplivalo nanj.

Sodniki so tako svojo taktiko samo na pol dobro izbrali. Pravilno so izbrali pot, ki je Marjanu dala največ možnosti za zmago. Ampak na njihovo žalost je tudi v tem primeru imel samo recimo 10% možnosti za zmago.

Sprijaznit bi se torej morali z dejstvom, da Marjan ne more zmagati, temveč da bosta zmagala ali Artur ali Maja, in glede na to glasovati o tem, koga bi poslali domov. Me prav zanima, kako bi se to glasovanje izšlo. Ali pa če bi jim Marjan lepo povedal, da nima šans v žagi in da se jim sicer zahvaljuje za dobre želje, ampak da ne obstaja nobena kombinacija, po kateri bi lahko zmagal. Zanimivo bi bilo tudi vedeti, če je Goran kaj prispeval k prepričanju sodnikov in Marjana samega, da lahko Marjan odžaga Arturja in da je ta varianta, z njim v finalu in Majo doma, za Marjana najugodnejša.

Pa zanima me, ali bodo Marjanu vseeno dali četrtino cekinov, čeprav si jih niti slučajno ne zasluži. Jaz bi mu jih dal enih deset, kot tolažilno nagrado za trud iz časov pred samotnim jezdenjem:P

O.

tsh2 ::

morali bi dati marjana direkt v finale, arturja direkt domov in una dva v boj. potem pa nekako zvito prepričat majo, da naj preda dvoboj goranu in bi imeli marjana in gorana v finalu.

marjan zdaj ne bo hotel sodelovati pri delitvi nagrade, ker bi izpadel še večja budala. mu bodo pa najbrž ponujali njegov del. to bo še zadnja zanimiva stvar.

sem pa mislil, da ga bo artur bolj prepričljivo premagal. marjan ima le več izkušenj z žaganjem na tej kmetiji, saj je naredil kurnik in gosjak, artur pa ni hotel delati takih mizarskih stvari. izkušnje so pa v vsaki stvari velika prednost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

Okapi ::

marjan zdaj ne bo hotel sodelovati pri delitvi nagrade, ker bi izpadel še večja budala.
Vprašanje. On si verjetno domišlja, da je moralni zmagovalec in ker je tudi veliko delal, da mu tisti delež pravzaprav čisto pošteno pripada, tako da ga bo verjetno mirno vzel, če mu ga bodo hoteli dati. Se mi zdi, da on sploh ne razume dobro, da se ne moreš tako po vetru obračat, ne glede na delo in mnenje drugih. Mogoče bo tudi izvedel kakšno poceni populistično foro, in bo recimo rekel, da on svoj delež podarja v dobrodelne namene (da bi potem ostali izpadli prasci, če mu ga ne bi hoteli dati).

O.

galu ::

Finala jaz sploh ne bom gledal, ker bo bedno. Artur bo Gorana porazil na celi črti..
Tako to gre.

mojsterleo ::

hehe ja, artur pravi,da bo to lezeren dvoboj dveh "poduhovljenih" bitij, jaz pa pravim, da bo artur nabil gorana ko cucka, ker se mu zelo gre za to, da zmaga. v bistvu je artur dovolj mocan, da sploh ne bi potreboval tele angelske ekipe, ampak je potem prestudiral prejsnje kmetije, in ugotovil, da je samotno jezdenje prevec naporno z vidika dvobojev, poleg tega pa je se nevarnost, da te v 10.tednu sodniki fuknejo ven. pri igranju z eno ekipo so vse te groznje zreducirane, seveda.

ostaja se vprasanje, ce si bodo delili denar? imo ce zmaga artur, bo delil, ce bi slucajno zmagal goran, pa bo verjetno delil samo z arturjem kak konkretnejsi cekin. saj tako in tako jim bo ostalo zelo malo denarja v neto zneskih, ko od 36.600 odstejes davek in dohodnino (priblizno 21kEUR).
««
11 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merlin

Oddelek: Sedem umetnosti
92204 (1931) draciel
»

zakaj ljudje gledajo Kmetijo in podobno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
664861 (3888) BigWhale
»

Kmetija

Oddelek: Loža
111528 (904) BmN
»

Kmetija

Oddelek: Loža
273754 (2309) reeves
»

Kmetija

Oddelek: Loža
361985 (1984) Super Sonic

Več podobnih tem