» »

WD My book problem

WD My book problem

danko ::

Imel sem smolo in mi je WD my book Premium padel z mize na tla. Po tem sem ga priključil na računalnik, da preverim delovanje, ustvaril novo mapo ter ga izključil.
Naslednjič sem ga spet priključil in od takrat mi ga računalnikveč ne prepozna. Če pogledam v raziskovalcu mi naredi particijo recimo h:. Nato želim brskati po h: particiji in mi napiše H: is not accessible.

Ko pogledam v eventviewer mi napiše:

Event Type: Error
Event Source: Ntfs
Event Category: Disk
Event ID: 55

Description:
The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume H:.

Zagnal sem tudi Western Digital Data LifeGuard Diagnostics (EXTENDED TEST), ki je trajal cca 8 ur in je napisalo, da je v redu.
Poizkusil sem že z chdsk /f in mije napisalo, da ne more pridet gor.
Poizkusil sem z enim orodjem za obnovo podatkov in sem prišel gor in sem videl podatke, ki so shranjeni.

Mislil sem, da bi sformatiral disk, ampak je problem, ker je gor skoraj 500gb podatkov in jih nimam kam dat. A mislite, da bi to pomagalo ?

Ima kdo kakšen drugačen predlog ?

solatko ::

Če so podatki dragoceni, nabavi še en disk - cca 120€, obnoviš in obnovljene pošleš na ta drugi disk. Ko je padu, je verjetno premaknilo eno od glav. Potem pa format in boš vidu kako se bo obnašal. Če se ne pozna na ohišju, da je bil na tleh, lahko pozneje uveljavljaš garancijo, če pa se vidi, pa samo preko kolegov na servisu.

danko ::

Bom poizkusil s formatom :)

Najprej pa podatke ven dobit.

Če pa ne bo delovalo bom še poizkusil z garancijo :)

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reševanje podatkov s trdega diska - kje, za kakšno ceno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5123754 (9854) darkolord
»

zagon win XP

5861 (819) energetik
»

Težave računalnika, ne najdem vzroka

171622 (1622) solatko
»

Fedora FAQ (strani: 1 2 )