» »

Spletna stran - problem

Spletna stran - problem

motorola ::

Stvar je taka ..

Imam uvodno stran z grafiko na kateri so 3 povezave in sicer:
- predstavitev
- kje smo
- kontakt

Uvodna Stran nima okvirjev

Nato pa imam izdelano stran z dvema okvirjema, v levem okvirju je menu z že zgoraj omenjenimi povezavami, v desnem okvirju pa se prikazuje vsebina.

Zdaj me pa zanima, kako naj naredim povezavo na uvodni strani recimo, da ko kliknem na kontakt se mi odpre stran z okvirji in v desnem okvirju je vsebina kontaktne strani, in podobno tudi za drugi dve povezavi na uvodni strani. Sedaj se mi vedno odpre stran z okvirji in v desnem okvirju je predstavitev.

lp, Irvine

rc-car ::

Ja nardit moras link do fajla, v katerem so definirani frajmi. Za vsako stran, ki jo hoces na desni odpret bos rabil poseben tak fajl.. Potem v vsakem takem fajlu v desni frame vstavis zeljeni fajl..

i guess..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

cahahopie ::

V bistvu moraš strani z okvirji shranjevat kot neko celoto. Sicer, ko sem še delal z okvirji sem delal z vmesnikom in to je bil Frotn Page.
Torej imaš strani menu.html, kontak.html, predstavitev.html in kje_smo.html.
Torej morš stran z okvirjema menu.html in kontak.html shranit še kot eno skupno celoto...recimo kontak_main.html ...karkoli...

Tega sicer ni potrebno delat.. če ne delaš na tak način kot hočeš ti. Sicer je to stvar okusa in znanja, toda okvirji so že dolgo OUT. Tudi če stran vsebuje samo html... (če vsebuje php je to nesmisel).. je to OUT. Tabele so prava rešitev. Malo več dela na prvi pogled... a iz tega sledi najboljši izdelek.

Tito ::

Se popolnoma strinjam!

Pa še prov grdo je k kr ena grda črta deli strani, pa pomožnosti se ti pojavta dva drsnika! FUJJJ GRDO!

matic ::

Men so pa frami se vedno full vsec in niso cist nic out. Morda se edino malo drugace uporabljajo kot vcasih.
Drugace pa tista crta vmes se da cist lepo skenslat... to pa ja ze vsak html zacetnik ve. Pa tut scrllerje se da skenslat + tako nastavit da jih ne potrebujes! ;)

Ziga Dolhar ::

Pri okvirjih ne gre le za to. No, dejansko so lahko ZELO uporabni na kakššnih "knjižnjicah", ampak za rabo na preprostih straneh pa se mi zdijo odvečni. Pa še problemi pri bookmarkanju strani... (itak to ful delamo, ne? :])

R0K ::

Ah, frejmi so že out.Tudi če izničiš črto in scroller so bedni ... ker vse in še milion stvari lahko narediš s tabelami, ki so hitrejše, lepše, bolj funkcionalne ...

webcreator ::

Vendar so pa frejmi hitrejši, ker ni treba loadat vse vsebine. Ali se motim? zdej za ADSLaše in cable-guy, da o Tjih ne govorim je vseeno, samo nekomu na dial-upu pa najbrž ne ...
To all the virgins: "Thanks for nothing!"

cahahopie ::

Frejmi so OUT..kar se je že predebatiralo in zaključilo, da so OUT. To pa tudi iz preprostega tvojega "hitrega" razloga. Fora je v tem, da se vsaka stran nalaga posamično in, da slej kot prej naletiš, da se ti en sajt oz. frejm ni naložo... kar je še precej zoprno če je to npr. kazalo. Pri uporabi frejmov je veliko težje delat bolj zapletene grafične efekte (npr... ko logo sega iz kazala v logo na vrhu... recimo www.f2s.com je en tak primer... itd..).

Ziga Dolhar ::

Veš, ni modem edino ozko grlo. Tudi sam browser potrebuje nekaj časa, da stran nariše. Pa če so v okvirjih zgolj navigacijske vrstice, sploh ni krize: je večinoma besedilo, za zo pa je nekako vseeno, če se še enkrat prenese. Slike? Imamo 'cache'.

Mene kot uporabnika napačno uporabljani okvirji zelo motijo. Svetla izjema so recimo nekatere Microsoftove strani - KB (le da te uporabljajo malce naprednejšo tehniko).

cahahopie ::

...hmm... ja tiste mrbit že namešajo kaj Jave zravn. (lep primer je phpBB2.0 in prikaz teksta pri odajanju posta... res kulsko...).

matic ::

to je cisto odvisno do uporabnika do uporabnika!
Mene osebno pa pac zivcira npr. na slotechu al pa se na kakem forumu ko je npr nek post res ze zeloooo dolg in morem potem scrollat vsakic do dna in spet do vrh do menija itd.
V takem primeru imam zelooo rad na vrhu meni ki je res zelooo ozek, da pobere cim manj prostora
Pac! Vcak ima svoj okus browsanja po webu! ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje spletne strani : FreakDizajn.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
565311 (3989) Tydek
»

Flash gumbi na HTML strani

Oddelek: Izdelava spletišč
211728 (1427) damjan11
»

Na kak način odpraviti okvirje

Oddelek: Izdelava spletišč
101328 (1231) Hypno
»

Nekaj vprašanj v zvezi s web designom

Oddelek: Izdelava spletišč
231448 (1022) Netrunner
»

Isti menu na vec straneh

Oddelek: Izdelava spletišč
6733 (682) pino

Več podobnih tem