Forum » Izdelava spletišč » Isti menu na vec straneh
Isti menu na vec straneh
pino ::
Ok ne se smejat moji nevednosti. Recimo imam htm datoteku z imenom menu. V tej datoteki imam narejene linke do drugih datotek. Sedaj bi rad ta menu.htm vkljucil v druge htm datoteke. To "znam" narediti in tudi linki delujejo, samo ko popravim v datoteki menu.htm kak link mi v drugih datotekah potem ta popravljeni link ne deluje. Kako se naredi da se popravljen link v eni htm datoteki osvezi v vseh htm datotekan.
Upam, da sem spacal skup, da razumete kaj mislim
Hvala za pomoc
Upam, da sem spacal skup, da razumete kaj mislim
Hvala za pomoc
LP Pino
Seadoo ::
Kako bi rad ti to "vkljucil"? Misliš da bi se en kos HTML datoteke pojavljal na vsaki strani?
To lahko dosežeš z okvirji (frame, frameset...), če teh ne maraš z inline elementom (tako da kaže na stran menu.html), lahko pa tudi z PHP-jem (include).
To lahko dosežeš z okvirji (frame, frameset...), če teh ne maraš z inline elementom (tako da kaže na stran menu.html), lahko pa tudi z PHP-jem (include).
Ja tocno tako kot si napisal. Sicer nebi rad sibal frame, php se ne znam za inline bo pa treba se prebrat kako in kaj. Ok si mi vsaj nakazal kje naj se lotim zadeve
LP Pino
upirna ::
include je tolk simple, da bl ne more bit.
Tam, kjer bi rad imel menu. vpiši
include("menu.html");
Simple, a?
Tam, kjer bi rad imel menu. vpiši
include("menu.html");
Simple, a?
upirna ::
Ker si popolen začetnik v php, predvidevam, da si na svojem računalniku nisi namestil apche in php. Imam prav?
Imam, imam instalirano sam jaz osu....stvari bolje delujejo ce so zagnane
Tko da zdej pa dela
Tko da zdej pa dela
LP Pino
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava menija? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7169 (6176) | Jackass |
» | Na kak način odpraviti okvirjeOddelek: Izdelava spletišč | 1400 (1303) | Hypno |
» | Zunanja tekstovna datotekaOddelek: Izdelava spletišč | 1250 (1147) | Ziga Dolhar |
» | Padajoči meni!Oddelek: Izdelava spletišč | 1682 (1405) | Jackass |
» | Spletna stran - problemOddelek: Izdelava spletišč | 1394 (1175) | matic |