» »

Nikoli ne bom razumel...zakaj se dreti bosna,srbija itd...

Nikoli ne bom razumel...zakaj se dreti bosna,srbija itd...

1
2
»

Steinkauz ::

Jst se tolažim, da taka primitiva nikol ne bo dosegla kej(razen mogoče z kriminalom)...
Naj se on fura z 15 let starim bemflov pa nabija musko, k bom mel jst novga pa cel avto zvočno izoliran. :P Nej ma on bosno, jst bom mel pa mal boljši lajf...

opeter ::

Genetika nima veze, bistvo je, da starši prenesejo svojo metaliteto na otroka, pa naj bodo to pravi ali pa krušni starši.


Se stirnjam. Če pomislimo samo, kako so v starih časih Turki pokradli otroke in jim oprali (že od malih) možgane ter jih vzgajali po njihovi kulturi, veri ipd. v prave janičarje, ki so (ne vedoč) napadali in ubijali svoje pripadnike narodnosti na domačih tleh. Alia pa spomnimo se samo Hitrlerjugend ipd. "domovinskih programov". Saj tudi v komunističnih državah ni bilo nič drugače.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter ::

Naj se on fura z 15 let starim bemflov pa nabija musko, k bom mel jst novga pa cel avto zvočno izoliran. :P Nej ma on bosno, jst bom mel pa mal boljši lajf...


Da boš ti imel boljši/novejši avto od njega še ne pomeni boljše življenje. No ja, če si materialist, potem morda.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Steinkauz ::

Mnja ne pravim, da bom zaradi boljšega avta boljši lajf, sam kaj bo on k bo treba kej začet delat. Pomoje kak fizički radnik, kar pa za moje pojme ni glih idealni šiht.
Če gledaš pa kakovost življenja preko sreče, pa tole velja:

Jst sm rajš pameten pa mal min happy :)
Če bom mel fajn plačan šiht, si bom lahk kupu eno fajn bajto, ne bom iz mesca v mesec komi preživu v najetem stanovanju. Taki pa bodo, sam važno, da bodo mel bosno/srbijo za vedno :)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Thomas ::

Ni tko simple.

V geologiji se že lahko mirno dol vsedeš na eno skalo in začneš razmišljat, katero kopno bo najprej potonilo, kje so bo vzignilo novo kopno, kam bo tale kontinent šel, kje bo izbruhnil naslednji vulkan.

Človeška družba pa je in še bolj zapletena, in še bistveno bolj si emocionalno vpleten.

Jutrišnji moverji in shakerji bodo morda prav tistile. Današnji nebodijihtreba, nasilneži ...

Morda pa tudi ne. Rečeno ni nikjer, kjer se bo razklala tektonika naše družbe, kje bo naslednji cunami.

Praktično vse je mogoče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Izi ::

Hja, na žalost moram pritrditi opetru, da dobra služba in denar ne prineseta sreče v življenju.
Vsa stvar je še precej hujša, dobro plačana služba skoraj nujno prinaša nesrečno življenje.
Dobro plačana služba prinaša precej odgovornosti in veliko skrbi, kar marsikdo ne zmore in se zlomi. Poleg tega dobro plačano službo izgubiš že ob manjših napakah.
Taka služba se tudi nikoli ne konča, telefon ti zvoni celo popoldne in včasih tudi ponoči in vsi bi radi nekaj od tebe.
Največ samomorov je ravno med tistimi z dobro plačano službo.
Denar pa sam po sebi tudi prinaša samo skrbi, če ga venomer ne obračaš in skrbiš za njega hitro izpuhti :D
Skrb pa je največji sovražnik sreče.

Po drugi strani, navadnemu fizičnemu delavcu ni treba v službi nič skrbeti, oddela tisto kar mu rečejo, če gre kaj narobe bo itak kriv šef.
Ko oddela tistih 8 ur, lahko na službo pozabi do naslednjega dne. Cel popoldan lahko preleži doma pred televizorjem ali v gostilni za šankom.
Edini problem v življenju mu je pomanjkanje denarja, ampak se mu pa zato ni treba ukvarjati z depoziti, delnicami, obrestmi, davki in podobnimi zadevami.

Noben od obeh primerov ne prinaša sreče v življenju. Je pa drugi primer precej lažji in verjetno si bolj srečen, če ravno ne končaš kot klošar ali pijanec.
V prvem primeru se venomer sprašuješ kakšen smisel ima vse skupaj.
Po smrti tako ali tako nihče nič ne odnese z seboj >:D

Pametni ljudje, poskušajo krmariti nekako na sredini med obema opisanima možnostima. Ta srednja pot je verjetno najtežja, ampak edina prinaša neko zadovoljstvo v življenju.

Steinkauz ::

Lej lahk bi tut jst tko k tale primitiva hodu na kr eno šolo, se skoz zajebaval, verjetno bi res več "curic" dubu(več časa pač :D), se delal oh in sploh zajebanga in bi bil car do 20 leta. Pol bi pa počas mogu it delat, medtem, ko zdejle uživam študentsko življenje. Pol bi mel pa kul plačan šiht(ne mism glih miljone) pa tak, da res nimaš totalno preveč skrbi.
Money doesn't always bring happiness but at least you can be miserable in comfort!

Gledam folk k ma sam osnovno in v času socializma, se je še dal nardit bajto/kupit stanovanje, zdej dajo pa pol plače sam za stanovanje, ostalih 45% gre za ostale stroške, 5% jim pa ostane(pa še to zapijejo). Če pa v sloveniji taki postanjo "moverji" in "shajkerji", se pa preselim :D

Kot sm že reku sm rajš mal bolj nesrečen, pa pameten(vsaj bolj k ta primitiva) :)
Tako kot povsod pa neka meja more bit...

T0RN4D0 ::

Heh žalostno je to, da boš ti naredu faks, pa pol še magisterij, si dobil nek normaln šiht, pol boš pa ugotovil da če hočeš met stanovanje (recimo neki dvosobnga v lublani), da boš mogu si vzet kredit za 30 let. In pol boš počas pozabu na bemfota in se vozu okol s cliotom al pa trolo, medtem ko se precej (oprostite izrazu) čefurjev fura pr 20 okol z bemfoti. Tudi novimi, nimajo vsi 20 let starih.

Od kje jim $, ne vem, ampak tule prov nč ne pretiravam....

Izi ::

T0RN4D0, ni problema, če ne misliš na prihodnost.
Nekateri živijo samo za ta trenutek in jih prihodnost ne zanima. Bo že kako :D
Vzameš avto na lizing in voziš, dokler ti ga ne vzamejo zaradi neplačevanja in potem se začne pot po sodiščih.
Ali pa vzameš velik kredit in ga naložiš najslabše možno, tako, da si kupiš drag avto. Tako si že v mladosti nakoplješ doživljenski kredit.

Trgovci ti bodo šli vedno na roko. Kar topili se bodo od prijaznosti ko ti bodo v roke tlačili ključe par mesecev starega BMW, ki so ga zaplenili nekomu, ki ni zmogel plačevanja.
Vedno pa pride čas plačevanja.

T0RN4D0 ::

Ja, pride in ne pride. Mislim da zadeve niso tko enostavne kot si jih predstavlaš :)

Loki ::

urg, vsi taki "capci" so samozavestni samo, dokler jih je 20 na kupu. reci starejsemu bratu ali komu, da naj mu malo zatezi, ko bo sam. :\ so pa taki tudi zaradi bab.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

MihaFirst ::

T-Majo: Strašansko natančen opis. Tudi sam obiskujem gimnazijo, ki je del šolskega centra polnega čefurjev, ki se šolajo za razne mehatronike in podobno in, četudi sem neskončno liberalen teh tipov enosatvno ne prenašam. Koma. :\

dolenska ::

ma vse več je teh bosancev tle okol in srbov, ker slovenci nočemo delat v cestnih podjetjih.... iz tega sledi da je v sloveniji čedalje več otrok in družin iz teh področij in potlej pride do teh težav...

'FireSTORM' ::

T-Majo: Strašansko natančen opis. Tudi sam obiskujem gimnazijo, ki je del šolskega centra polnega čefurjev, ki se šolajo za razne mehatronike in podobno in, četudi sem neskončno liberalen teh tipov enosatvno ne prenašam. Koma. :\

Nisem bosanec/srb/črnogorec/katerikoli južnjak, sem slovenec.
Po tem tvojem računu smo samo butasti se šolali za "mehatronike" vsi v uber pametni pa na gimnaziji? Torej hočeš povedat da smo mi enako "butasti" in "neumni" kot srbi/bosanci ki se po ulicah derejo "Srbija" ali kaj koli že?
Lahko ti povem, bil sem na 4ih maturantskih plesih, 2 z gimnazijci in 2 z "tehničari". En "tehničarski" je bil moj maturantski ples. In na teh "tehničarskih" plesih je bilo samo vzdušje daleč pred gimnazijskimi zateženimi vzdušji.
Zdaj če si ti in ostali gimnazijsci pokazali malo več znanja v OŠ in potem niso vedeli kaj bi sami z sabo da so šli v gimnazijo še ne pomeni da ste neki "advanced breed", pač smo nekateri ki smo vedeli že od otroštva kaj bi radi sami z sabo šli v tehnične šole, kjer smo se že takoj od začetka nekaj naučili o svoji stroki.
Ne pa potem "nadrkani" gimnazijci pridejo na FERI in jim ni jasno zakaj v C++ mora za vsakim stavkom bit podpiče;
In tudi potem mislijo da je vse v praksi tako kot je v njihovi preljubi prežvekani teoriji ki se v praksi ne obdrži ponavadi 5%.

Meni osebno bosanci/srbi/albanci ne grejo sploh ne na živce, so dosti lažja, bolj sproščena druščina kot "pametni" slovenci ki mislijo da držijo boga za jajca ker so hodili na gimnazijo in ne med "mehatronike".
In tudi nismo se drli po ulicah ali napadali drugih oh in spljoh bogih, mlajših človečkov.

Njihova muzika bosanska iz avtov mi gre na živce, tako kot gre nekaterim na živce moj Rock/Metal iz avta ali hiše. Pa kaj? Vsakemu svoje.
Those penguins.... They sure aint normal....

Klemenn ::

Pa kaj? Vsakemu svoje.


sej ne rečem...sm štos je v tem. nisi v tuji državi, si v SLOVENIJI...

kaj ni ponavadi tako, da se manjšina prilagaja množici in ne obratno?

'FireSTORM' ::

Ti si prespal zadnjih 5-10 let? :)
Slovenci smo v manjšini. :)
Saj ne pravim da je to lepo in prav da se dereš po ulici, ampak zaradi tega ni še treba označit celega naroda kot butastega, ker se najdejo prav fajn ljudje tudi te narodnosti.
Misliš da butastih slovencev ni drugod? Morda so še celo hujši.
Those penguins.... They sure aint normal....

MihaFirst ::

'FireSTORM', narobe si me razumel. Poznam dosti računalničarjev, ki so super.... Niti ne trdim, da smo na gimnaziji pametnejši ali pa karkoli, le karikiral sem situacijo in DEJSTVO je, da je na npr. gradbeni šoli 600% več nasilja, in da tam znatno pogosteje srečuješ wannabe "čefurje", ki so ponavadi itak Slovenci. Z izrazom "čefurji" namreč označujem tip osebe, ne pa izvora - torej nacionalnosti. Se ti opravičujem, če je zgledalo, kot da vse, ki se grejo poklicnih srednjih šol doživljam kot butaste in nasilne.

LP :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Novi sosedje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8610992 (8319) branimirII

Ljubljana - najlepše mesto Balkana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13927066 (24318) dzinks63

Učenci premlatili sošolca, ker je tujec! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13223147 (21078) Gandalfar

Izkušnje slovenk z južnjaki

Oddelek: Loža
366914 (5874) kuglvinkl

Več podobnih tem