» »

7. člen ustave in vlada JJ

7. člen ustave in vlada JJ

aljazh ::

Iz novice na RTVSLO:

Vlada razpravlja o osnutku sporazuma s Svetim sedežem, s katerim bi ustanovili ordinariat za duhovno oskrbo v policiji in vojski.

Sedež ordinariata, ki ga bo vodil škof ordinarij, sicer eden od članov Slovenske škofovske konference, bo v Ljubljani. Ordinariat bo glede pravnega položaja izenačen s škofijo, materialne in prostorske pogoje za njegovo delovanje pa bo zagotovila država. Če bo vlada predlog potrdila, bi lahko premier Janez Janša sporazum sklenil že na četrtkovem obisku v Vatikanu.

Med osebjem ordinariata so med drugim predvideni vojaški vikar, ki je navadno generalni vikar, policijski vikar ter vikar v zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij. Osebje ordinariata se bo na ordinarijev predlog zaposlilo na ustrezna delovna mesta v državnih organih.

Delovanje organa bo sicer urejeno s statutom in pravilnikom, ki ga bo izdal ordinariat. Pod pobudo za sklenitev sporazuma je podpisan obrambni minister in predsednik DeSUS-a Karl Erjavec.

VIR

Desničarji so se očitno začeli že dobesedno norčevati iz Ustave, natančneje, njenega 7. člena. ;(

P.S.: Marija iz epoxija s tem postane nekako razumljiva odločitev...

Ted ::

Če do tega pride ima vsak državljan pravico da sproži ustavni spor, pa naj ustavno sodišče odloča o ustavnosti zakona. Sicer pa je bil zakon umaknjen iz procedure kolikor vem. Vsekakor ima veliko evropskih držav enako ali podobno prakso pa nihče ne vpije o kršitvah ustave.
Mah...

jype ::

Ted> Vsekakor ima veliko evropskih držav enako ali podobno prakso pa nihče ne vpije o kršitvah ustave.

Mi pa bomo. Moramo.

Thomas ::

Ja, vi morte, ja.

Mate eno posebno prisilo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

UPDATE:

Vlada je z dnevnega reda umaknila obravnavo osnutka sporazuma s Svetim sedežem, ki bi vzpostavil ordinariat za duhovno oskrbo v policiji in vojski.

Kot so za MMC povedali v Uradu vlade za komuniciranje, je vlada predlog umaknila že pred začetkom redne seje.

VIR

Sicer hvalabogu (pun intended), a vendar grenak okus ostaja, da vlada sploh pomisli na kaj takega.

Karaya 52 ::

jype> Mi pa bomo. Moramo.

Sliši se kot poslanstvo.

Ja, saj je.

Balandeque ::

>Mi pa bomo. Moramo.

Itak. Poleg dombrancev, partizanov, enodružinskih hiš iz 70-ih in drugih pufov, avtocest, sanacij bank - ne bomo plačevali še bizarnih moških, ki se oblačijo v krila, zvončkljajo z zvonovi in popevajo skozi nos ...

Zdravo pamet ljudje!
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

koyotee ::

word
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Ted ::

Zanemarljiv strošek v primerjavi z dodatki penzijam borcev, ali pa se mi samo dozdeva? Še ena ideološka tema?:D
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

Saj je ideološka. Čutijo se poklicane (od Marksa?) da zganjajo kulturni boj.

Ted> Zanemarljiv strošek v primerjavi z dodatki penzijam borcev, ali pa se mi samo dozdeva? Še ena ideološka tema?

No, veterani si nekako zaslužijo nagrado. Se povsem strinjam s tem, da bi moralo biti preverjanje upravičenosti rigorozno in da mora biti določena meja, ki je ta nagrada ne sme preseči, ampak...

To pač ni isto.

Master D.> Saj je ideološka. Čutijo se poklicane (od Marksa?) da zganjajo kulturni boj.

Od koga se pa vi poklicani, da branite take absurdne reči? Od boga? Seveda je ideološka, ampak eni smatramo, da je bilo krščanske ideologije dovolj. Marksistične tudi, ampak marksistična itak nima nobene zveze s tem, da si krščanske ne želimo več.

Takšne teme se mi ne zdijo več vredne argumentov, ker prej prepričam zid kot pa človeka, ki so ga vzgajali v rdečem okolju. Je pa zanimivo opazovati "kozmopolitane" in "strpne" v njihovi "doslednosti".

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Kako lahko stranka, katera se ima za vir demokratičnosti v Sloveniji, tako nepremišljeno piše takšne absurdne predloge?? Imam občutek, kot da bi zavestno iskala luknje, kako RCK dostaviti čimveč proračunskega denarja.

>Ja, vi morte, ja.
>
>Mate eno posebno prisilo.

Ko država začne posiljevati svoje državljane, se "mi" zatečemo k ustavi in načelom pravne države, vi pa... odprete biblijo?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

urbecar ::

Hm. Kakšen bi bil šele odziv, če bi se v Meko pošiljala epoksi luna in zvezda. Mogoče malo več ljudi s poslanstvom?

Urber ::

Po moje nihče od nas ni bil vzgojen v rdečem okolju sploh pa ne v takem kot bi ga nakateri radi prikazali in če nekdo misli, da prej prepriča zid, kot tako imenovane vzgojene v rdečem okolju naj se dobro zamisli nad sabo in nad svojo vzgojo. Glede vzgoje pa menim, da ni bolj enoumne kot je krščnska pa o metodah tudi raje ne bi, ker to sodi v drugo temo. Pa tudi o strpnosti spoštovani Master D raje ne načenjaj teme, ker potem dobro preberi nekaj zgodovinskih dejstev in potem razmisli o krščanski strpnosti ! Je pa tudi res, da ko človek opazuje kaj se dogaja zadnje čase v državi mu le te strpnosti počasi zmanjkuje.

Brez zamere in lep večer vam želim !

Postavljanje stvari, ki so se dogajale pred stoletji in tisoščletji v sodoben čas in te stvari obravnati izključno po današnjih merilih mi je vedno bilo tuje. Tako kot ne zamerim človeku iz kamene dobe da je ubil žival s kamnom namesto z bronastim mečem. To so sicer res zgodovinska dejstva, ko pa jih premetavaš sem ter tja pa logično odpovejo.

urban99 ::

Master D., premeči sem ter tja še 'Crimine solicitationies' pa povej, kako je z logiko v tem primeru - pa ne pozabi preverit avtorja in se vprašat o sodobnosti, demokratičnosti in pravičnosti npr. ;)

Master D: Mi smo strpni in zaradi nas stojte na glavi ob nedeljah. Ampak tako, kot si jaz sam plačam svoje pivo, si vi sami plačujte svoja zlata teleta. Samo to in nič drugega.

Ko je Balandeque ravno od tam in omenja pivo...

The church is near, but the road is icy.
The bar is far, but I will walk carefully.
-- Russian proverb

Mi je jako všeč, čeprav ne pijem :)

Urber ::

Po dejstva o katerih govorim niti ni treba tisočletja in stoletja v zgodovino. Bo čisto dovolj, če se ozremo ne daleč nazaj oz. se na bolj subtilen način dogaja tudi danes !

LP

Ja,s em kar pravi. Rad ga cuknem, molim pa samo noge izpod kovtra.

Kaj pa tale: če je bog, ga je lahko sram. Če ga pa ni, bi pa moral bit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox OS (boot 2 gecko)

Oddelek: Izdelava spletišč
243273 (2959) ardanel

Thomas, kje si?

Oddelek: Loža
476262 (3649) Gandalfar
»

RKC : Država (strani: 1 2 3 )