» »

Vklop PC preko tipkovnice ali dalinca

Vklop PC preko tipkovnice ali dalinca

Temo vidijo: vsi

mikiii ::

Imam v sobi PC, na njem inštalirano TV kartico Win FAST. PC lahko ugasnem kar preko dalinca, tudi v navodilih je prikazana samo možnost izklopa. NE PA MOŽNOST VKLOPA
Zanima me če obstajajo brezžične tipkovnice s katero bi bilo mogoče prižgati PC???
Če ima kdo kako drugo idejo, kar z njo na plan.

maXo ::

Koliko sem jaz zasledil, pri svojem računalniku v biosu, imaš možnost nastavitve vklopa računalnika npr.: z dvojnim klikom miške, z tipkovnico (neko kombinacijo tipk ali neko besedilo), in tudi preko PCI kar je verjetno to to, kar tebe zanima.
Prečekiraj malce svoje nastavitve v biosu, če imaš kakšen novejši sistem boš skoraj zagotovo našel .

LP, Sašo!

SEm pogledal->imam v BIOSU možnost preko
LANa ali kartce (ne vem katere),, tipkovnice ali miške ni omenjeno, toda če se to da tako enostavno pri novi opremi je SUPER. Če ima kdo še kako asociacijo naj prosem napiše.:)

luli ::

Za vklop se lahko uporabi tudi COM port. Na COM obesiš ir diodo in zadeva deluje! Edina težava je, da se da se ti bo PC prižgal ob pritisku na bilokatero tipko. Druga možnost je router, ki podpira openwrt, na katerega obesiš sprejemni modul (ir), ta pa v primeru "PRAVE" tipke pošlje magic packet za vklop preko mrežne kartice.

imaš mogoče kakšen podrobnejši načrt, link sliko...

maXo ::

pol si mogoče rajši naredi namesto gumba za vklop računalnika, ir diodo in posebaj daljinec z enim gumbom za vklop :D .

LP!

luli ::

Ma poglej si polno načrtov najdeš na winlirc! Drugače pa sem jih sam kupil nekaj kom.

ender ::

Večina novejših BIOSov omogoča vklop računalnika prek tipkovnice, čeprav je pri nekaterih to skrito pod gesli (računalnik se vklopi samo če na tipkovnici odtipkaš pravo kombinacijo tipk, vendar pa lahko nastaviš eno samo tipko). Na nekaj matičnih ploščah sem opazil tudi, da omogočajo vklop prek naprav, priključenih na določen USB port (pri tem zna biti problem, če tja priklopiš miško, ker ti bo vsak premik miške vklopil računalnik; ti pa to omogoča, da vklopiš računalnik preko daljinca in USB IR sprejemnika).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

StajercSSS ::

Kak si len.. :D
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925297 (8054) hojnikb
»

Prižiganje računalnika-dodaten kabel?

171792 (1421) cegu
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
569482 (7117) _pobesneli_
»

S čim hardwarom ali softwarom bi lahko prižgal računalnik kot televizijo z daljincem?

71091 (984) krneki0001
»

Hude težave z računalnikom 286. Prosim pomagajte

191782 (1377) Popaj1

Več podobnih tem