» »

Modra LED?

Modra LED?

Flamer ::

Zanima me kje se da dobit in kakšne morajo bit modre LED diode za v CD-ROM pogon?
Moj sosed ima eno, sam pravi da je votaža v CD-ju premeajhna in da ne bi nič svetila:\\

Bagr ::

dioda potrebuje 1,7V da deluje in v tem obmčjue delujejo vse razen tistih diod ki katerim se barva spreminja glede na voltažo teh pa v CD-romih ni. res je da so didide nekoliko manjše "miniaturen" v usaki trgovini z elektro materila ki da kaj nase jo imajo tako da ti kar zamenjaj in uživaj v modrini :)

The beauty of open source is that somebody will eventually make it all work

EX-B ::

Modre LEDice nucajo vec voltaze (baje od 4-5V, jest jih mam na 3V in kar malo svetijo, da nucajo 4-5V sem pa prebral na eni strani v razlicnimi modi z LEDicami). Rdeca LED ima pragovno napetost 1.7V, zelena okoli 2V, ostalo pa gor.
Lp. EX-B

krucymucy ::

Na 5V voltih ne dela glih dolgo!

EX-B ::

Ne vem no, tko sem prebral. Sam jih mam sicer modre ultrabrightke na 3V, bom pa probal eno na 5V gont kaksen mesec, pa bom videl ce bo zdrzala. Ce bo, potem vemo kdo ima prav!
Lp. EX-B

fictionel ::

jst mam 2 mordi ledici vezani vzporedno na 9V baterijo (vmes je se 300 ohmski upor) pa zaenkt se delajo ( do zdj so svetle kaki 2 uri)

Taras_Bulba ::

Tud mene zanima če se modre ledice dajo dobit v neki splošni elektro štacuni pa kolk bi približno bla cena. Mam jih v stolpu zadaj za displajom, pa če bom na servis nesu, bom najbrž ful plaču pa še pol manj vijakov bom dobu nazaj (tko kot zadnjič).

EX-B ::

Zdele mam ze cel dan modro ultrabrightko na 5V in se vedno lepo deluje, bom porocal se naprej, ce bo slucajno crknila. Sveti pa dosti bolje od ostalih (ki jih imam na 3V).

Modre LEDice ne vem ce bos dobil ravno v vsaki splosni elektro stacuni (enkrat sem bil v Lotosu v Kranju in jih niso imeli). Imajo jih pa ziher vedno v IC elektroniki v Ljubljani... Navadne modre (40 mcd) so nekaj cez 230 SIT, navadne UltraBrightke (1000 mcd) so nekaj cez 300 SIT, tahude UltraBrightke (ne vem tocno koliko cd) pa so po nekaj cez 700 SIT.
Lp. EX-B

experimetant ::

Jst sm si spajku u mojga CD-ROM-a TEAC™-a cist navadno modro ledico pa full dobr svet :D, mislm pa da une UltraBright bi ble premocne za u CD-ja, k une majo mejhn kot snopa svetlobe pa pol kr uci bolijo k gledas ke >:D Dubu jih pa bos u ICelektroniki za 300 SIT 0:)

Taras_Bulba ::

EX-B: mogoče veš kako se imenujejo ledice, ki so na otip bolj gumijaste? (niso iz trde plastike). Da me ne bo še prodajalec čudn gledu

A.J. ::

EX-B: kje si ti dobil tahude UltraBrightke? Pri IC-ju? Sam na ceniki jih (saj jst) ne najdem.

ls ::

jst sm si lih dns dal plave ultrabright ledice (3mm) v tipkovnico. svetjo uredi, tko da pomoje ce das take u cdrom bi moglo tud kar delat

experimetant ::

Is, sam a si ti tut zvezu to t mocno ledico na voltazo u tipkovnci, pa ce ti kj utripa k premikas mis ce jo moas prkluceno na PS2

EX-B ::

experimetant: Seveda so UltraBrightke premocne za v CD-ROM. V pogone se daje navadne LEDice, al pa SMD LEDice (to so take zelo majhne, vsi jih imate v mobilcih). Navadne modre ledice so v ICju tocno 233.35 SIT po kosu.

Taras_Bulba: Pojma nimam...

A.J.: Ja, v IC elektronki sem jih dobil, nimajo jih na ceniku, imajo jih pa ziher. So pa drage, mater mene je kar vrglo, ko je rekel 700 SIT po komadu!
Lp. EX-B

ls ::

experimen***....:) sm jih prspajkal kar namest prejsnjih zelenih. svetijo lih tolk kokr je prej-green:\\ kr je nizka voltaza (okrog 2v). utripa ne nic

experimetant ::

Is aja tm si jih. Jst sm si pod smerne tipke dou, pa sicf ful ql svetjo, sam neki mi utripajo ce kj mis na PS2 premikam :(

experimetant ::

EX-B ej ke bi une t male ledice dubu?? A tud u IC-ju??

ls ::

experimetant si mi dal dobro idejo:) bom poskusu se jst

experimetant ::

Is sej je ful hudo, sm k tipkas se mau voltaza zmanjsa pa pol rata mal bl svtla :'( pa k bos mis premiku bo se hujs :'( ce jo mas na PS2

ls ::

ce se ne obnese pa se ne bom niti jajcal.. bom rajsi eno ledico u misko kr mi lih ostajajo :D

experimetant ::

Ce misls narest za tipkovnco, probi tko narest k tle al pa neki podobnga :D

EX-B ::

Ja, tud SMD LEDice dobis v IC elektronki, ne vem pa cene...

UltraBrightka na 5V dela zdej ze cetrti dan bp.
Lp. EX-B

experimetant ::

Jst mam ultrabrightko u tipkovnci na 5V pa ze ksne 3 mesce pa dela :D

EX-B ::

Ja, men se tud zdi, da bo kar delala UltraBrightka na 5V... Bom zdaj vse dal na 5V, samo moram odspajkat iz ploscic, pa nove ploscice nardit pa nazaj zaspajkat... Ah, bom ze, se je vredno potrudit, ker sveti potem dosti bolj.
Lp. EX-B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

optical mouse

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5840 (719) EX-B
»

Zmodaj vse kar vidiš

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
482113 (1207) krucymucy
»

Diode v ohišju

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191848 (1561) TESKAn
»

LED diode namesto neonke???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302020 (1653) jRk0
»

Modre LED-ice

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6845 (668) EX-B

Več podobnih tem