» »

Diode v ohišju

Diode v ohišju

Area_51 ::

>:D Mislim o diodah, ki bi jih lahko vgradil v ohišje. Recimo diode, kakršne so od HDD-ja. Zanima me, kako bi jih lahko vezal skupaj. Ker na plati mam samo za dve diodi priklopit. Ali naj vežem 3,4 diode skupaj ali je kakšen drug način. Rad bi jih razporedil po ohišju. Če je že kdo to naredu ali ima kak načrt naj prosim poslje.

LP
Area 51

lost1 ::

Zakaj bi dajal diode v racunalnik?Ker svetilnosti nebos pvoecal,vidlo se pa tudi nebo vse skupaj nic.Ce hoces da izgleda tvoje ohisje super (sploh ce imas plexi steklo) dej notri eno neonko,vijolcne ali pa modre ali pa zelene barve,in potem pa bo kista zgledala hudo.Jz bomd al sebi skoraj 100% vijolcno cca 20cm dolgo ali 30cm.Bom se videl,najprej morm nardit plexi stranico in pa nosilce,potem se zmontirati to in nanjo dodati se en ventilator pa se na vrh ohisja en ventilator,nato se bom zacel pa ukvarjati se z neonko,samo skrbi me zelo ce bom 300W napajalnik zdržal 5 ventilatorjev,GF4 MX460, 1.8 procesor,1cd , 1 rw,disk,SB Live,pa modem pa se neonko ce bo zdrzal.Upam da bo,cene bo treba kupt se 350W ;( to je pa spet velik dnarja,ampak sej bo pocas...

BTW: kdo ve kje dobit barve za barvanje cdromov in disketnikov?
lost1 : Tolar na tolar palača,poloznica na poloznica pa gre plača

msmiha ::

Ja lahko jih vežeš tudi direkt na molex konektorje.
lost 1: diode so lahko hud svetle, če daš notri super svetle LED diode.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

EX-B ::

Ne me smejat stari. Skoda dnarja za neonko. Jest mam tri modre UltraBright LEDice zvezane zaporedno na 12V (vsaka dobi 4V), osvetlijo celo kisto skor tolk kot neonka. Za boljsi filing in da sveti bolje kot neonka, imam pa se dodatne tri ledice, enake kot zgoraj opisane.

Aja vsaka ledica je nekaj cez 300 SIT (modra ultrabrightka, IC Elektronika), cokoladka pa 200 SIT (jest sem ledice kar prisraufal v cokoladko, ful noro zgleda, ni se treba trudit z jedkanjem in spajkanjem, pritrdis kamorkoli). To znese pri taki razsvetljavi, kot jo imam jaz (sveti 100% bolje kot neonka) priblizno 2000 SIT. Neonke so pa okol 5000 SIT. Razmisli malo...
Lp. EX-B

perci ::

dej ne ti smejat koga, od kod ti, da ne dobiš neonke za manj kot 5k?

EX-B ::

Ej, cene neonk jest vem od tukej iz tega foruma. Pisal so, da so cene neonk okoli 4 do 5k SIT. Pa mi povej ti tocno stacuno in njeno lokacijo, kjer so neonke (z VSO opremo za instalacijo pa to) za manj kot 2k SIT (moja razsvetljava je bla tolk, z VSO opremo potrebno za delovanje). No, da ne omenjam se to, da moja razsvetljava zasede priblizno en drekc prostora (mere za eno cokoladko z LEDicami: 3cm x 3 cm x 1.5 cm). Kolk so ze neonke velke?
Lp. EX-B

perci ::

Na forumu je bilo govora o 12v neonkah, ki so malo dražje in so že sestavljene, sam priklopiš na molex in je in jo dobiš za kake 3k (ne vem kje, ker se nisem za to zanimal-po mojem v konradu al pa bauhaus al pa kej podobnega) Drugač pa imam 220v 8W neonko (belo pobarvano na modro), ki sveti ko hudič (je pol sobe razsvetljene) in stane okoli 700 SIT. Potem rabiš pa še štarter in dušilko (oboje po kakih 600 sit) in podnožja, ki so praktično zastonj in kokr vidš, te ne pride tako drago. Vse to dobiš v trgovini, ki se nahaja za kolinsko v Lj. katere imena se ne spomnim, mislim da je ECS ali nekaj takega.

EX-B ::

No ja, 220V neonka je pa res mal ceneje. Ampak ti pri svoji nisi racunal se barve, pa tezje jo je priklopit pa vecja je. Sveti pa res po vsej verjetnosti vec kot LEDice, vendar kista ni velika za celo sobo, ni res?
Lp. EX-B

perci ::

sej je fora v tem, da jo je težje priklopt, da se mal modifikatorja špilaš :D, sicer je pa priklop simpl ko pasulj.

Barve pa nisem računal, ker mi jo je punca posodla >:D.

Kar se svetilnosti tiče, je pa kul to, da zaspiš v soju modre svetlobe po sobi, kar je meni osebno ful filing.

Nisem rekel, da ledice niso primerne za osvetlitev računala, ker so čist kul, jst sm sam rekel, da se neonke tut cenej dobi kot za 5k. Zdej nej se pa vsak sam odloč, kaj bo notr ruknu ;)

Area_51 ::

:)) Fantje važno je da sveti. Nihče ne rabi Light Showa v računalniku. Neonka je preprosta reč pa še poceni je .:))
Area 51

ASek ::

Tole z diodami pa tud mene zanima, ker mam takole ohišje, , pa bi rad v spredno stran neki notr vgradil, dabi se to mal svetl čez zelen PVC.
A se dajo dobit tud ultra bright bele LED, ker mislim da modre ne bojo sovpadale. :) No pa bo že mogl bit, če ne bo belih.
Kolk komadov pa jih morm notr naštimat, da bo vsaj v mraku mal vidn?
In vežem jih kar na 12V zaporedno???
Kako bi pa naredu da bi svetle enakomerno po celi površini ne samo v radiju 6 cm? Kaka ideja???

Lp

alesrosina ::

hja, z belimi bo bl problem .... sploh ne vem ce jih dobi.

Namrec bele diode so razvili sele pred ksnimi 5 leti in se to le v laboratorijih ... tko da ... ce obstajajo morjo bit proklet drage.
(to kar sem tle napisu ni nujno da 100% drzi, jst se samo spomnem, da sem enkrat nekje bral, da so razvil take diode - pojma nimam kdaj in ne kje.)

anyway, dej not zelene diode, al pa rdece, bi mgl bit se posebi carsko

amper ::

Fantje se dobi bela ledica in sicer v Conradu stane pa okoli 1200sit. Sam vam povem da je to brez veze, ker si lahko v IC-ju kupiš bele žarnice za v avtoradijo, ki so glih tolk velike ali pa še manjše kot ledice pa še na 12v so. Cena pa je okrog 100sit, ne vem čisto točno.

Area_51 ::

Uprašite AwAki-ja on ima bele diode, vsaj meni je tako rekel. Mislim pa, da so ultra bright.:))
Area 51

EX-B ::

Seveda se dobi bele ultrabrightke, samo so dokaj drage... Svetijo pa tolk belo svetlobo, da se ti ze skoraj zdi da je modra 8-O .

Perci: Sorry no, nisem te mislil lih napadit, samo tako je izpadlo... Drugace pa meni tudi LEDice prov lepo osvetlijo sobo, tko nevsiljivo, lih prov, ponoci seveda. Tko da je kr fajn zaspat obdan z modrim sijem :)
Lp. EX-B

Boeing ::

... in si predstavljati, da je angelski sij, kajneda ? ;)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

EX-B ::

Tudi lahko, ja :D To je pak stvar domisljije :D :D
Lp. EX-B

ASek ::

No sej bojo modre čist ok pod temno zelenim. mislim da še boljš kot zelene. A se pa dajo zelene tud dobit ultra bright?
No vzel bom najcenejše.
A ma kdo kak predlog, kako bi svetlobo najlepše razpršil po celem pokrovu?

EX-B ::

UltraBrightke dobis v vseh barvah, prav tako kot navadne LEDice. Samo mal drazje so od navadnih. Modre so najdrazje, pol so nekje zelene, rdece so pa najcenejse.

Za najlepsi efekt si zvrtaj tolk velke luknje v eno od stranic povrsine, ki bi jo rad osvetlil, da bodo sle notr LEDice, pa mal jih tko razvrsti, bos videl kak se lepo sveti potem cela povrsina. Aja, to dela samo na prozorni plastiki al pa pleksiju, da ne bo kdo zdej v zelezo sel luknje vrtat, pa pol tezil da nic ni osvetljeno :D
Lp. EX-B

TESKAn ::

V HTE - ju so zelene ultrabright LEDice po 130 sit/kos.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED verižica :)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
352516 (1935) OwcA
»

moja kišta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10854 (622) jRk0
»

LED diode namesto neonke???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302030 (1663) jRk0
»

LEDice namesto neonke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111439 (1241) EX-B
»

O zamenjavi LED-ic

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161347 (1188) Vexto

Več podobnih tem