» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
47 / 55
»»

debil ::

Nisem še dobil. Upam da bo do torka. Bom pa napisal mnenja ko bo pri meni v uporabi.
Ta čas pa komentarji Samsung NC10 na trustedreview.com in še en video

Puscavnik ::

jz sm uceri v barceloni malo klofal po teh mali notebookih (nism mogel verjet vse možne modele so imeli čez 10 različnih) in morm rect da me je tale Samsunng cist prevzel, res se mi je od vseh najbolj dopadel.
Edino kar me je mogoce malo zmotilo je da je touchpad res majhen, vednar je tipkovnic zato toliko bojsa. Tko da pomoje se tega Samsunga spača it iskat v italijo.
btw Acerja one imajo v barci že za 260€!

kmetek ::

Tko mimogrede Elkotex (uvoznik za Samsung prenosnike) ne bo priznal garancije, če ni kupljeno v SLO.

AceD ::

Sam tko za info: NC10, ki so naprodaj v Španiji in Nemčiji baje nimajo modrega zoba. Mene je kar presenetilo, ko sem izvedel, da stvar, ki je danes prisotna skoraj v vsakem mobitelu, manjka v prenosniku. Pa še to samo na dveh trgih. Kaj jim je bluetooth sprejemnikov začelo primanjkovati?

Tole čakanje se pa res vleče iz dneva v dan.

AceD baje? Vprašanje je kaj je res, ker na strani spletne trgovine piše da je in to bi bilo zavajanje potrošnikov spet. Sicer me to da ga ne bo upam da ne bo motilo.

Sodeč po sliki na tem forumu so v Španiji in Nemčiji res brez bluetootha. Pa na hoh.de tudi nisem opazil, da bi kje pisalo bluetooth, pod komunikation sta napisana samo lan in wlan. No, upam, da boš lahko shajal brez (oz. z USBejaškim modrim zobom).

Jaz sem tu opazil da piše naslednje:
 - Intel Atom N270 1.60GHz
- 1024MB RAM
- 160GB HDD
- kein optisches Laufwerk
- Intel GMA950 (IGP) shared memory
- 3x USB 2.0/LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth
- 3in1 Card Reader (SD/SDHC/MMC)
- Webcam (1.3 Megapixel)
- 10.2" WSVGA non-glare LED TFT (1024x600)
- Windows XP Home
- Li-Ionen-Akku (6 Zellen)
- 1.33kg
- 12 Monate Herstellergarantie

Res pa je da ne piše če klikneš pod spezifikationen. Tako da potem verjetno zavajajo.

kitewing ::

Res je malo smešno, da ne vgrajujejo v mini prenosike BT-ja, ker prav z BT-jem dobi pravo mobilnost. Za svojo 904-ko sem kupil micro BT od MSI-ja, ki res minimalno gleda iz usb porta.

cryptozaver ::

Še nekaj primerjav med eee 904 in 1000.

Cena 1000-ke vsekakor ne prepriča v nakup, glede na minimalne razlike...

BluPhenix ::

Vse odvisno od tega, po kakšni ceni jo dobiš 8-)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Evo prispela pošiljka. Kako se OS zamenja? Ali pa vsaj jezik na XPjih, če se da, ker mi nemški ne odgovarjajo? Kakršnakoli pomoč pri tem je dobrodošla.

Nekaj takega mogoče? :)

Nočem imeti linuxa. XPje bi imel, samo v ang ali slo. Kako bi se pa to dalo naštimat? Iz usb ključka bi naložil.

klik, še enkrat in še zadnjič.

poweroff ::

Ti ne bi imel linuxa, pač pa windowse?

Imaš pa res pravi nickname. :D
sudo poweroff

bakki ::

Ima kdo izkušnje s trgovino http://www.yellocent.com oz. kaj pravite na Wind-a http://www.yellowcent.com/MSI-WIND-U100...
Poštnine je še 13,90€...

Zanima me vaše mnenje o ceni itd. in ali kdo pozna to trgovino??

Lp, B!

kmetek ::

ti bo acord92 priznalo garancijo v slo potem?

debil. Vzameš nekje inštalacijski CD Windows XP Home OEM (mora biti oem). Priključiš zunanji CD preko USB. Inštaliraš WinXP Home, serijsko številko vpišeš s svoje licence. Deluje, preverjeno. Drugega načina za zamenjavo jezika pri Win XP Home ni.

Nimam zunanjega cd. Mam samo usb ključ. A se da samo language pack kako gor dat? Ali kaj?

AceD po postopku ki je opisan na eeeguides.com mi tist PeToUSB sploh ključa ne zazna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: debil ()

kitewing ::

Nimam zunanjega cd. Mam samo usb ključ. A se da samo language pack kako gor dat? Ali kaj?

AceD po postopku ki je opisan na eeeguides.com mi tist PeToUSB sploh ključa ne zazna.

Če greš točno po navodilih zazna ključek in gre inštalacija lepo skozi. Tudi meni ga ni dokler se nisem držal navodil...

LAnguage packa ne moreš dat na Home, sploh angleškega ne.

quartz ::

Točno tko, men je po tistih navodilih uspel lepo spravt nlitano verzijo XPjev na USB in EEE701 ...je pa res, da ce prevec odstranis iz originalnega XPja oz. nimas nekih datotek, pri dodajanju nlitane verzije na USB ne zazna XPja... pise vse v navodilih oz. google!

Ce hoces pa samo language pack spremeniti poskusi z direktnim kopiranjem XP cdja na USB in ko te pri regional setings vprasa za XP cd (pri spremembi jezika) pokazes na kljucek ali i386 direktorij...

EDIT: ne vem kako je sicer s spremembo celotnga language patcha, ma pri spremembi dolocenih nastavitev ali tipkovnice to pali...

PS: malo opisi NC10 (performance, tipkovico, zgradbo, baterijo, WiFi ...) vs. EEE1000, ko bos fertik in pr casu;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: quartz ()

Mi je uspelo naložiti win xp pro kar iz teh nemških winsov preko ključka (sem si zapekel original sliko xp pro). Tako da imam zdaj dve verziji, ena je home (nemški), druga pa pro (ang) in se mi ne da zaenkrat več matrat s tem. Treba bo še iz Samsungovega DVDja dol pobrat programe da bodo lovile funkcije.

Vtisi:
- Izredno tih, hiter , presenetljivo hladen (res je da ga še nisem povsem obremenil) glede na to da je že dolgo prižgan
- Ne moti me majhen touchpad, se ga navadiš, če ne pa priklopiš miš
- Motijo me edino nemške tipke, ker jih niti mal ne razumem
- Teža se kar pozna ko ga primeš v roke, čeprav ne izgleda veliko: 1326g s 6 celično baterijo.

Če koga kaj zanima glede samsunga naj kar praša.

trnvpeti ::

debil:koliko drzi baterija na wifi

In fact, in tests with the six-cell battery pack, the NC10 lasted 7hrs and 34 minutes with the LED backlight at 50-percent, WiFi turned on and with continuous web browsing.

Sam ga še nimam toliko časa v uporabi da bi lahko potrdil.

no , sprobaj pa porocaj prosim

Mi lahko nekdo pojasni:
V nemških windowsih mi delajo čžšji in []@{} itd. (znaki ki so pod tipkam), v angleških pa ne delajo ti znaki. Kje se to nastavi da lovi AltGr?
Hvala.

MrStein ::

Control Panel / Regional Settings / Languages / Details ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Hvala. Dela če izberem slo tipkovnico.

quartz ::

Debil, poglej še koliko prenosa ti spiše Wi
Fi (Mb/s) pa ugrez in odzivnost tipkovnice?;)

Poglej zs.

ru7 ::

Je kdo pri nas, ko je mel v lasti 701 vgradil(modal) usb hub?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ru7 ()

bakki ::

Je kdo pri nas, ko je mel v lasti 701 vgradil(modal) usb hub?

Jaz :)

Pa še BT, USB ključek, touch screen in še kamera je delala...

Lp, B!

Dusan_83 ::

Kupil sem EEE 1000H.
Sem poleg dobil nizozemski Recovery DVD z Win XP Home SP3.

A morda kdo ve, kje bi dobil angleski Recovery DVD? A bi morda delovalo z Recovery DVDjem od kaksnega drugega EEE-ja?
A to drzi, da se ne da instalirati cez angleski ali slovenski MUI?

Ja, drži.

Jaz kljub nekoliko intenzivnemu iskanju nisem uspel najti angleškega recovery CDja. Inštaliraš prvo verzijo XP home OEM, ki jo najdeš. Aktiviraš s tvojo kodo. Driverji so vsi na asusovi strani, le za trackpad poglej na stran proizvajalca (sriverji na asusovi strani ne podpirajo multi touch funkcionalnosti)

MUI gre vedno le na angleški Windows.
Če je tisto angleški Windows z nizozemskim MUI, bi slovenski MUI tudi mogel it gor. To prepronaš po tem, da v Regijskih opcijam lahko jezik izbiraš.
Motiti se je človeško.

Najbolj mi je všeč odzivnost malčka. Te stvarce so še bolj odzivne od mojega desktop c2d. Res pa je da niso za zahtevna opravila.
Skratka zadovoljen s Samsungom NC10. Priporočam pa nakup iz anglije, boste imel vsaj angleški os.

koliko pa drzi baterija

hanibal ::

Prejšnji teden sem iz Anglije dobil eee 901.
Z mrtvo baterijo. Nikakor se ni pustila polnit :'(
Pol sva si s superetraderjem izmenjala nekaj mejlov. Jaz sem težil s tarzansko angleščino, oni pa z glupimi vprašanji in silly typo errorji (The have you tried another European power adpter?).
No, včeraj sem dobil drugo, delujočo baterijo (skupaj s staro nedelujočo, ki so mi jo poslali nazaj???) in je vse O.K.
V bistvu bi jih rad kar mal pohvalil. Malček je prišel v petih dneh, baterija v štirih, na mejle odgovarjajo isti dan ...

Ampak uno nad čem sem res navdušen je debian. Za druge modele ne vem, a na tem VSE dela.
Priporočam vse tri: superetraderja, eee 901 in debiana. :)
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

debil:
Najbolj mi je všeč odzivnost malčka. Te stvarce so še bolj odzivne od mojega desktop c2d.

Že pred 10 leti so CPU-ji imeli odzivnost na nivoju mikrosekund.
Če traja, je kriv softver. A imaš na obeh istega ?
Motiti se je človeško.

Ja.

trnvpeti, cca 6 ur s 3 črticami svetilnosti.

blue33 ::

mogoče ve kdo, kje se da po ugodni ceni kupiti boljšo baterijo za Acer One

dronyx ::

Če danes pogledam nazaj, je bil Asus eee (mini izvedba) eden najbolj over priced izdelkov, saj je stal nedolgo tega 299,99 €, danes pa ga dobiš novega za manj kot 200 €. Torej mu je cena padla za več kot tretjino. Še en dokaz več, da se ne splača kupovati izdelka, ki je prvi na tržišču, ker bo prišla konkurenca in bodo cene padle.

Mr_Globus ::

hja koker gledaš... Tudi eee 1000 bo čez pol leta samo še kakih 270-300 eurov.

..je pa res da me še vedno žre zaradi premajhnega zaslona =P Samo en al dva palca več pa bi blo supper :P

in cez pol leta bomo vsi hoteli 11" ali pa 12.1"

dronyx ::

Meni je sicer povsem v redu za pisanje, pri brskanju po spletu pa včasih pogrešam 1024 širino. Ampak bi kljub temu za 100 € več bistveno raje imel večji model eee 1000.

il ::

@blue33
baterija za Acer Aspire one
9-cell 7800mAh 60GBP ali 9-cell 6600 mAh 50GBP

blue33 ::

ja ta 7800mAh bi mogla zdržat nekje 7 ur minimalno, to je prava žival proti moji 2200mAh, pa še moja se bori nekje 2 uri. Edino nevem kaj pomeni kratica ZG5:
- Extended Battery for ACER Aspire One White, ZG5, UM08A73 6600mAh
- Replacement Extended Battery (White,7800mAh) for Acer Aspire One

il ::

Predlagam, da se debata o Acer Aspire One nadaljuje v tej temi. Drugače pa 6600mAh drži od 6h do 8h.

jest10 ::

Predlagam, da se debata o Acer Aspire One nadaljuje v tej temi. Drugače pa 6600mAh drži od 6h do 8h.

Zakaj že? 1 tema za vse xyz male prenosnike je najboljša rešitev. In to že imamo tukajle.
««
47 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820106 (12724) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254927 (3979) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929144 (7102) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374143 (3006) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410109 (6382) grmek

Več podobnih tem