» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
43 / 55
»»

dary ::

Jaz sem nasnel Ubuntu eee na Asus eee pc 701. Imam zunanji trdi disk WD passport 250GB in je v formatu NTFS, ki ga pa ubuntu ne podpira. In bi prosil za nasvet kako spremeniti NTFS v format, ki ga podpira Ubuntu.

Kron ::

@ dary

Poženeš boot cd GParted in formatiraš eksterni disk na ext2 ali ext3.

@ kitewing

Insider???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kron ()

MrStein ::

Ubuntu bi moral podpirati ntfs. Kaj točno ne dela ?

Če boš disk uporabljal izključno v Linux, je seveda preprosteje formatirati v ext3 fs.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

poweroff ::

Ubuntu seveda podpira NTFS. Treba je naložiti paket ntfs-3g ali nekaj takega.
sudo poweroff

Kaj ? Neke kriptične korake je treba delat ?
Kje je ostal "meni vse dela" ???

Sem 98% , da je ntfs-3g zraven po defoltu.

Evo, na www.ntfs-3g.org piše:
Many, like Fedora, Mandriva, openSUSE and Ubuntu with over 8 million users, use NTFS-3G out of the box.
Motiti se je človeško.

ko kliknem na disk mi napiše: Cannot mount volume

jukoz ::

Kiksu si, ker če ti to napiše maš ziher OSX.

jest10 ::

Mene pa zanima, kako hitro se vam kaj prazni baterija, če imate izklopljen prenosnik pri Acerju Aspire One?

TheHijacker ::

Ravnokar iz Hoferja s novim mini laptopom, ki ga imajo v akciji. Naložen je XP Home in da ne bi kompletno reinštalacijo delal a mogoče kdo ve kako spravt slovenski jezik nanj?

Ostalo deluje kot kaže bp.
http://www.google.si

noraguta ::

Mene pa zanima, kako hitro se vam kaj prazni baterija, če imate izklopljen prenosnik pri Acerju Aspire One?

izklopljen ali v sleepu?
v sleepu imam glede na to ,da se zadeva hitro naloži naštimano hibernacijo po 2h urah sleepa.(se mi zdi , da je to kar default nastavitaev).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

mar_tin ::

Ravnokar iz Hoferja s novim mini laptopom, ki ga imajo v akciji. Naložen je XP Home in da ne bi kompletno reinštalacijo delal a mogoče kdo ve kako spravt slovenski jezik nanj?

Ostalo deluje kot kaže bp.

V kerem hoferju pa? Js sem namreč pogledal u Kopru in ga nimajo.

Glej, v Xp na Asusu mi ne uspe prebrati ext3 particije. In ni rešitve za to.

V Ubuntuju pa je rešitev - program je treba namestiti - ja, s klikom.

Kriptično? Vsaj rešitev je.
sudo poweroff

javi mi tako napako:
 ubuntu eee

ubuntu eee

izklopljen ali v sleepu?
v sleepu imam glede na to ,da se zadeva hitro naloži naštimano hibernacijo po 2h urah sleepa.(se mi zdi , da je to kar default nastavitaev).

Zanima me za izklopljen prenosnik.

Eagle ::

Če rabi kdo bilokaterega mini prenosnika po neverjetnih cenah naj me kontaktira, Spodaj poglejte link da vidite za kaj se gre..

Oglas

Cene za ostale bolj znane mini prenosnike pa so?

Eagle ::

zaj lih jih dodajam pod oglase, za kateri model točno te zanima?

dary:
javi mi tako napako:

In če klikneš na besedo obdano s črtkanim pravokotnikom ???
De- tai- jls...
Motiti se je človeško.

mar_tin ::

zaj lih jih dodajam pod oglase, za kateri model točno te zanima?

Lenovo S10?

McNato ::

Lahko tudi Asus EEE 1000 Linux verzija z 40GB SSD?

cryptozaver ::

javi mi tako napako:
 ubuntu eee

ubuntu eee

Ne vem če je ntfs podpora na sistemu? Ponavadi brezplačne distribucije tega nimajo gor.

Tule http://www.ntfs-3g.org/ je vse kar rabiš, poskusi najprej sam mountat ntfs particijo (tudi piše kako)...

fritzz ::

Medion Akoya iz današnje akcije Hoferja ima 2200 mA baterijo. Torej zelo malo avtonomije.

Medion Akoya iz današnje akcije Hoferja ima 2200 mA baterijo. Torej zelo malo avtonomije.

Če ima porabo podobno kot Acer, bi to moralo zadostovati za okoli 2uri.

Daj klikni na details in napiši ZAKAJ ne more mountat.
sudo poweroff

cryptozaver:
Ponavadi brezplačne distribucije tega nimajo gor.

Seveda imajo.
Piše na onem linku, ki si ga dal.
Šit, maloprej sem celo citiral ta stavek.
Pobje, malo berite, preden pišete ;)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

disk sem formatiral v format ext3. Disk mi odpre brez tiste prejšnje napake, vendar se pojavi nova. Ko kliknem na disk in mi ga odpre ne morem nič kopirati gor/dol. Na disku se je pojavila mapa z imenom lost+found. Ko kliknem na mapo mi javi napako na spodnji sliki.
 napaka

napaka

PaX_MaN ::

http://tldp.org/LDP/Linux-Filesystem-Hi...

Verjetno nisi root, da bi lahko spreminjal mapo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Treba je nastaviti dovoljenje za dostop. V ukazni vrstici reči sudo chown imeuserja.imeuserja /media/disk

imeuserja = tvoje uporabniško ime, /media/disk pa je verjetno USB disk.
sudo poweroff

barracuda ::

Tudi jaz sem včeraj nabavil v Hoferju belega in sicer na Viču v Lj., ker jih je na Vrhniki zmanjkalo.
Glede na to, da prej nisem imel opravka z nobenim majhnim netbook računalnikom, mi je tale že zlezel v srce :)

Luškan notesnik za 399€. Baterija bo verjetno zdržala okrog 2 uri, ker ima "tašvoh" baterijo, ampak me ne moti, ker jo bom itak zamenjal z močnejšo, ko bo ta začela popuščati.

Skratka res zadovoljen z nakupom. :)

kmetek ::

normalno da jim je zmanjkalo če jih imajo 5 kosov.

Res je, vsak Hofer je imel manj kot deset notesnikov na voljo. Od tega je imel Vrhniški samo 2 bela.
:|

noraguta ::

ne vidm ene pene s10 , hoffer , acer vse zgleda kot pokopitu narejen, vzameš kar dobiš. eee ter wind sta mogoče mal "samosvoja".
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Dr_M ::

O moj bog. A eni sploh kej premislte predn kej pisete??

Tisto zadevo, ki jo prodajajo v hoferju je WIND... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jo je prodajal....

toplakd ::

Bil prej v Hoferju (Bad Radkersburg/Avstrija) in so še na zalogi :)

phixion ::

Živjo!

Imam EEE 701 z linuxom. Rad bi se povezal na internet, s tem da bi uporabil telefon za modem. EEE in telefon sem povezal z bluetoothom (Bluetooth USB Bluesoleil), probal pa sem z štirimi različnimi telefoni (SE, Motorola, Nokia, Samsung), pa vendar mi ni uspelo vzpostaviti povezave... kaj bi bilo, ima kdo kakšne izkušnje? Telefon in EEE se povežeta, ampak grps se mi noče povezat... Predvidevam da je treba še kaj nastavit pri eeeju (mobitel nastavitve so prave)... Ima kdo izkušnje s tem?

Pa kater USB bluetooth priporočate (mora biti linux kompaktibilen)..

lp

Bil prej v Hoferju (Bad Radkersburg/Avstrija) in so še na zalogi :)

Kolk je bila pa cena v Avstriji?

Popravil: Sori, sem pogledal na netu. Ista kot tukaj. :)

Zgodovina sprememb…

kitewing ::

Ali naj čakam na Asus 904 ali naj vzamem MSI U90X-037EU 8.9 http://www.nakupi.net/izdelek_Prenosni-... ?

debil ::

V čem je pa razlika med tema modeloma?

Zakaj bi MSija?

- enoletna garancija
- manj diska
- dražji

kot ACER ASPIRE ONE.

mitja_i ::

A je kdo nabavil 901 v Sloveniji? Teal - Laško , kup.si - Celje? Ali jih sploh imajo na zalogi?

Tomay ::

Danes sem bil v Hoferju v Leibnitzu in so še imeli 2 kom prenosnika. Jaz čakam, na 90x ali 1000, da se malo pocenijo.
Voodoo 4Ever

jRk0 ::

Zakaj bi MSija?

- enoletna garancija
- manj diska
- dražji

kot ACER ASPIRE ONE.

1 palec vec ekrana, da lazje beres :) pa se lepsi je;) plus diska ma 160gb tudi.
You fuck up once, you loose two teeth.

Pa 100€ drazji.

Torej, predvidevam, da je govoril o Windu U90.

In kaj je narobe z Medionom? Je 100€ cenejši od originalnega Winda in še 1 leto več garancije ima. Ko sem gledal Acerja in ga primerjal z Medionom, je Medion prevagal tehtnico.

Medion nima BT, 0.3mpix kamera, ima pa wlan 802.11n (mislm, da je boljsi 802.11 b/g). To je npr razlika med medionom in msi windom.

jRk0 ::

ja v slo, kjer so debili, pa prodajajo 80gb windaza 500€, medtem ko v avstriji stane 360, tako da prakticno ni nic drazji od acerja. in to ne u90, ampak u100
You fuck up once, you loose two teeth.

Medion nima bluetootha vgrajenega, je bil pa zraven priložen bluetooth mini usb adapter, to je tisti tanajmanjši usb lulček.
Me je pa malo zmotilo edino to pri tem, da je črne barve, glede na to, da je notesnik bele. ;((

blue33 ::

vsekakor je msi wind boljši od acer one. Cena pri hoferju je glede na ceno msi winda pri nas (cca 500eur) in dodatno programko opremo ugodna. Res pa si ne predstavljam uporabe corel draw na tako majhnem ekranu.

Ja res je boljŠi in sicer v tem, da je draŽji, drugače bi pa se lahko o tem pogovarjali dva dni.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: perci ()

Karen ::

Malce offtopic (tisti ki vas ne zanima ignorirajte): če mi je zaradi pomanjkanja mojega časa (in znanja) kdo ki se spozna na linux pripravljen prek študenta proti plačilu po dogovoru na Winda namestiti zadnjega Ubuntuja (drajverji, nekaj aplikacij (OOO, LN itn., compiz fusion z addoni, umts modem, printerji, network, pa image naredit ipd.) naj mi piše na privat. Enkrat jutri do konca dneva se bom skušal dogovoriti z nekom. Hitrejši znalci imajo prednost. Lokacija mašine Lj.
««
43 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820111 (12729) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

254927 (3979) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

929146 (7104) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

374143 (3006) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
3410109 (6382) grmek

Več podobnih tem