Forum » Programiranje » [PHP & MySQL] potrebujem nekaj pomoči v PHP-ju
[PHP & MySQL] potrebujem nekaj pomoči v PHP-ju
xpolhecx ::
Lep pozdrav!
Rad bi nekaj sprogramiral za moj spletni portal (Joomla), kjer imamo turnir v Fifi 2008, pa sem si za prvič naložil kar zahtevno nalogo, ker se komaj srečujem s PHP-jem. Želim napisat kodo, kjer bi uporabnik lahko na portalu označil svojo in nasprotnikovo ekipo in vnesel rezultat v okence. Potem pa bi se rezultat avtomatsko vnesel v lestvico in dodal na stran.
Seveda to za sabo potegne še dosti stvari: Rezultat lahko vpiše samo uporabnik, ki ima neko ekipo, da ne bi slučajno drugi uporabnik vnesel rezultata. In seveda, nasprotnik mora vnesti enak rezultat, če želita da se bo rezultat sploh upošteval.
Zamisel je enkratna, ampak za začetnika kar zahtevna. Prosil bi za kakšne nasvete, kako pobrati podatke iz podatkovne baze, kako bi recimo vodu lestvico, da se avtomatsko prištevajo zadetki, povečujejo točke itd...
Vsakega nasveta bi bil zelo vesel
Rad bi nekaj sprogramiral za moj spletni portal (Joomla), kjer imamo turnir v Fifi 2008, pa sem si za prvič naložil kar zahtevno nalogo, ker se komaj srečujem s PHP-jem. Želim napisat kodo, kjer bi uporabnik lahko na portalu označil svojo in nasprotnikovo ekipo in vnesel rezultat v okence. Potem pa bi se rezultat avtomatsko vnesel v lestvico in dodal na stran.
Seveda to za sabo potegne še dosti stvari: Rezultat lahko vpiše samo uporabnik, ki ima neko ekipo, da ne bi slučajno drugi uporabnik vnesel rezultata. In seveda, nasprotnik mora vnesti enak rezultat, če želita da se bo rezultat sploh upošteval.
Zamisel je enkratna, ampak za začetnika kar zahtevna. Prosil bi za kakšne nasvete, kako pobrati podatke iz podatkovne baze, kako bi recimo vodu lestvico, da se avtomatsko prištevajo zadetki, povečujejo točke itd...
Vsakega nasveta bi bil zelo vesel
nodrim ::
sprašuješ za uporabo PHP-ja ali izdelavo programa in že znaš PHP ter MySQL?
če ju še ne poznaš, najprej par takšnih stvari predelat http://www.php-mysql-tutorial.com/
potem pa sestavit načrt za svoj problem in ga sprogramirat ;)
če ju še ne poznaš, najprej par takšnih stvari predelat http://www.php-mysql-tutorial.com/
potem pa sestavit načrt za svoj problem in ga sprogramirat ;)
Rad bi spisal kodo, kjeb bi pobiral podatke iz baze in jih vstavljal v bazo. PHP-ja še ne poznam dobro, zato bi mogu nekje prej začet. Hvala za link, bom pogledal zadeve.
Zanima me, kako naj ustvarim stolpce v enem polju v bazi. Naprimer baza se imenuje moja_baza, polje se imenuje podatki, zdaj pa bi moglo to polje met neke stoplce oziroma vrednosti id, uporabnik, ekipa, itd...pa ne vem kako jih ustvarim
Zanima me, kako naj ustvarim stolpce v enem polju v bazi. Naprimer baza se imenuje moja_baza, polje se imenuje podatki, zdaj pa bi moglo to polje met neke stoplce oziroma vrednosti id, uporabnik, ekipa, itd...pa ne vem kako jih ustvarim
lej, brezveze je, da ti mi tukaj zdej pišemo tutoriale o MySQL-u in PHP-ju, ko jih je na netu vse polno ...
... za ustvarjanje same zbirke si namesti PHPmyAdmin ali kak stand-alone program, npr. MySQL Front ali kaj podobnega .. da se lih ne greš ukazne vrstice MySQL-ove ...
... za ustvarjanje same zbirke si namesti PHPmyAdmin ali kak stand-alone program, npr. MySQL Front ali kaj podobnega .. da se lih ne greš ukazne vrstice MySQL-ove ...
vse to že mam, sem že testiral zadeve, pa mi že uspeva dodajat v bazo, pa izpisovat. tak da...počasi se bom naučil.
no, sej potem izdelava same zbirke res ne bi smela bit problem ..
postaviš vsa potrebna polja ID, podatek1, podatek2 itd. itd., potem pa z njimi počneš kar pač rabiš ...
zgledalo je, da sprašuješ kako se uporablja PHP in MySQL .. če te pa zanima mnenje kako izvest tvojo lestvico, je pa druga stvar ..
postaviš vsa potrebna polja ID, podatek1, podatek2 itd. itd., potem pa z njimi počneš kar pač rabiš ...
zgledalo je, da sprašuješ kako se uporablja PHP in MySQL .. če te pa zanima mnenje kako izvest tvojo lestvico, je pa druga stvar ..
tako je. nekej me zanima. če je kdo delal z joomlo pa pisal sam PHP kodo. zdaj bi iz podatkovne baze za joomlo mogu potegnat uporabnika, ko je trenutno prijavljen, pa ne vem kako. na portalu mam tud chat, kjer ti piše tvoje ime preden napišeš sporočilo. pa sem gledal v datotekah za ta chat, kako dobijo userja, pa mi ni jasno. del kode zgleda nekako takole:
EDIT: sem že ugotovil, da je tale koda prava:
EDIT: sem že ugotovil, da je tale koda prava:
global $my;
if ($my->id) { // logged in user?
echo "Hello $my->username your number is $my->id.";
} else {
echo "Nope, not a logged in user!";
}
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xpolhecx ()
bm0267 ::
Prijavljeni userje lahko vidiš v eni tabeli...sicer več ne vem v kateri ampak spomnim se da ti ime takoj pade v oke.....tako da preglej tabele v bazi in potem bereš tisto tabelo.....
BoSko
t3hn0 ::
ce ne drugega, poglej tabelo od userjev, pa preglej ce ma notr ksn last access time al pa last login, pol pa sam izpises zadnjih par, pa seveda das limit od zadnjih par minut ;)
tam pri userjih se ti pa po vsej verjetnostih zapise samo id od userja, pol se pa prebere bazo z userji, kjer najde username od tega idja in ga izpise.
tam pri userjih se ti pa po vsej verjetnostih zapise samo id od userja, pol se pa prebere bazo z userji, kjer najde username od tega idja in ga izpise.
^.^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 252804 (27469) | miko22 |
» | xml dnevni uvoz v bazoOddelek: Programiranje | 1778 (1531) | keworkian |
» | [php] Knjiga gostovOddelek: Izdelava spletišč | 3157 (2360) | darix |
» | [PHP] Iskanje/brisanje iz baze (telefonskega imenika)Oddelek: Programiranje | 1777 (1559) | Good Guy |
» | Php In My sqlOddelek: Programiranje | 1839 (1588) | pivmik |