Forum » Elektrotehnika in elektronika » LCD- skoraj nevidna, temna slika problem.
LCD- skoraj nevidna, temna slika problem.
#000000 ::
Imam nek star compaq TFT5005 monitor, sicer mi sliko pokaže, ampak je skoraj nevidna, razmišljam da je verjetno šla neka žarnica ki zadaj osvetljuje ekran. Upam da ne klatim neumnosti, ampak tko nekak imam idejo.
Zanima me če je lahko to vzrok in če se da to zamenjat, kje bi dobil materijal in vsaj približno kako zamenjat.
Sej bi ga vrgu v kanto, ampak je tko priročen, sploh če ga je treba kam nest
Zanima me če je lahko to vzrok in če se da to zamenjat, kje bi dobil materijal in vsaj približno kako zamenjat.
Sej bi ga vrgu v kanto, ampak je tko priročen, sploh če ga je treba kam nest
Azrael ::
Odpovedala žarnica ali mogoče inverter. Niso niti izključeni kakšni slabi stiki in bo težava odpravljena že s tem, ko boš zadevo raztavil in sestavil nazaj.
Gre v osnovi za varčno žarnico ali več njih , običajno z zelo nestandardnimi merami. Če je umrla žarnica, jo boš težko dobil kje drugje kot v drugem monitorju istega tipa. Bodi pa pazljiv, žarnicve so običajno zelo tanke in hudo krhke.
Poskusi izbrskati servisni manual za ta monitor, da boš pravilno razdrl monitor, saj z napačnim pristopom pri razdiranju zlahka uničiš tako matriko, kot osvetlitev.
Gre v osnovi za varčno žarnico ali več njih , običajno z zelo nestandardnimi merami. Če je umrla žarnica, jo boš težko dobil kje drugje kot v drugem monitorju istega tipa. Bodi pa pazljiv, žarnicve so običajno zelo tanke in hudo krhke.
Poskusi izbrskati servisni manual za ta monitor, da boš pravilno razdrl monitor, saj z napačnim pristopom pri razdiranju zlahka uničiš tako matriko, kot osvetlitev.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navadne žarnice - kje kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15787 (3534) | matobeli |
» | elektronska dušilkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13620 (7349) | ethelred |
» | Predelava LCD monitorjaOddelek: Loža | 2428 (1756) | Alen716 |
» | Samsung se bo preusmeril na OLED, LCD-ji zgodovinaOddelek: Novice / Ostale najave | 13932 (10452) | Jst |
» | pokvarjen LCDOddelek: Pomoč in nasveti | 3224 (2982) | jat2406 |