» »

pomoč - router prekinja povezavo

pomoč - router prekinja povezavo

Pr0peler ::

Imam en problem, in sicer z routerjem, ker se mi pri uporabi torrent povezav oziroma emule (torej primeri, ko je z račuanlnikom vzpostavjenih več povezav) internetna povezava neprastano prekinja (potreben je reset routerja za ponovno vzpostavitev). Če je priklop na internet direkten, brez routerja je povezava tudi veliko hitrejša (strani se hitreje odpirajo) in predvsem se hitrost približa maksimalni (primer, imam 10Mb optično povezavo: z routerjem je upload cca.200kBps, in povezava kaj kmalu tudi pade, če je število povezav večje, če pa nato takoj izklopim router in preklopim direktno preko modema, se hitrost uplouda poveča na 1Mbps in deluje vse normalno, ne glede na število povezav). Sklepam, da je problem v routerju, ker je tudi že nekaj let star (LevelOne FBR 1405-TX), ali pa morda le v nastavitvah, kjer sem pa že probal skoraj vse prenastavit, a brez uspeha. Nekje sem zasledil, da je število povezav, ki jih router lahko prenese omejeno, torej sem probal število vseh povezav znižati na cca. 40 a ni bilo nič boljše, hitrosti so ostale enake, mogoče je le malo dlje trajalo, da je povezava padla. Če je problem v routerju, bi nameraval kupiti drugega, ne bi pa rad imel enakega problema tudi z novim. Rabil bi nasvet glede nakupa novega routerja, če je seveda problem v njem? Vsaka pomoč bi mi zelo prav prišla. Hvala.

#000000 ::

Prešvoh router, poglej mal teste tukaj

Pr0peler ::

Kateri bi pa naj bil nekako ustrezen, oziroma na katere karakteristike moram pazit, da bo normalno deloval na liniji 10/10, da ne bo prekinjanja? Hvala za pomoč.

shark_nm ::

Naj si sposodim temo... imam siolov iskratel(ta novejši z wireless) router.... Povezan sem direktno nanj, včasih me vrže dol iz neta in napiše po troubleshooting reportu: your computer is trying to use a DNS server that is incorrect or doesnt exist(DNS server is not responding).Imam win 7... Zanima me kje naj bi bila napaka ali na mojem kompu ali na routerju.smotano je ko zadeva ni tako pogosta, da bi lahko sporbal še na kakem drugem kompu(preko wireless če je povezava ali je ni), pač pa na vsake toliko in če crkne takrat ko igram kakšno strategijo mi vrže peno na gobec. Torej kakšen predlog?

hvala lepa

JoskoMacher ::

Pozdrav,

Pa glede na delo, ki ga opravljam bi ti mogoče lahko pomagal.
Za začetek bi rabil tvoj MAC modema.

Joško

shark_nm ::

ali jo lahko kje tukaj prek mreže vdim?


lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna povezava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
575493 (4464) BK5
»

Izpad interneta pri T-2 samo pri prejemanju podatkov iz Bittorrent omrežja, ne pa pri

Oddelek: Omrežja in internet
415394 (3870) Jst
»

Belkin router problem

Oddelek: Omrežja in internet
9701 (596) mikeyc
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
789175 (5404) Pyr0Beast
»

Disconnect vsako minuto do dveh za 5-10s

Oddelek: Omrežja in internet
452994 (2150) mgermo

Več podobnih tem