Forum » Pomoč in nasveti » Je ali ni pravi procesor?
Je ali ni pravi procesor?
selena ::
Na specifikaciji racunalnika pise, da ima racunalnik vgrajen procesor AMD Athlon 2600, torej 2.6 GHz, v System Properties na racunalniku mi pa napise, da je procesor AMD 1.1 GHz. Kako je to mogoce? So vgradili napacen procesor ali je kaksna druga razlaga?
Naj povem se to, da je bila preden sem pogledala system properties, menjana osnovna plosca. Ima to lahko kaksne veze?
Naj povem se to, da je bila preden sem pogledala system properties, menjana osnovna plosca. Ima to lahko kaksne veze?
Zorro ::
Da preveriš kakšen procesor imaš si potegi program CPU-Z, da pa preveriš kaj vse imaš v "kišti" (tudi procesor) pa Everest Home Edition.
rdecaluc ::
Amd 2600 je samo oznaka. Dejansko frekvenco pa bi mogli pogledat pri nakupu , oz se pozanimat kje.
Est modus in rebus. ,typos
malisanka ::
jaz mam podobn problem..pred tednom sn si formatiro comp pa mi zaj piše, da mam athlon 1.1, mam pa athlon 2.5..lol..kr neke čudne so včasih..kr prej mi je prav pisalo..2.5
malisanka ::
hmm..ful čudno..sn potegno dol Everest Home Edition pa tam tui piše, da mam 1.1..pa vem, da mam 2.5..ko sn formatiro sn mogoče naredo napako, kr sn v biosu nastavo na optimal neke nastavitve..je mogoče to krivo, da je zaj sprememba?kak bi šlo to rešit?
Zorro ::
Tukaj imate tabelo Athlon XP procesorjev iz katere lahko tudi razberete kakšne so dejanske frekvence.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
[SkA] ::
1.1 Ghz za Athlon XP 2600 je skoraj pol premalo, navkljub temu da AMD v imenu procesorja ni navajal dejanske mhz - skratka prehuda razlika.
Morda je najbolje, če postaš sliko CPU-Zja - tam namreč vse piše, tudi kater procesor imaš (in ne samo frekvenco).
To da je bila menjana osnovna plošča in glede na dosedaj podane informacije lahko namiguje, da je (serviser?) pozabil BIOS pravilno nastaviti. Kar je sicer rahlo smešno.
Morda je najbolje, če postaš sliko CPU-Zja - tam namreč vse piše, tudi kater procesor imaš (in ne samo frekvenco).
To da je bila menjana osnovna plošča in glede na dosedaj podane informacije lahko namiguje, da je (serviser?) pozabil BIOS pravilno nastaviti. Kar je sicer rahlo smešno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
dzinks63 ::
To se ti je nekaj v biosu pobrkal, po vsej verjetnosti se ti je prestavil FSB iz 266 na 133 (čeprav nevem kako bi se sam prestavil, nekdo je nekaj šaril po biosu) in imaš sedaj le polovično hitrost mašine.
Jakka ::
Amd 2600+ laufa nekje pri 1800MHz, 11 je množilnik, 166 je fsb, torej 11x166.
Ti pa imaš v biosu nastavljen fsb na 100MHz, zato ti kaže, da je procesor 1100MHz. Popravi nastavitve v biosu, pa bo.
Ti pa imaš v biosu nastavljen fsb na 100MHz, zato ti kaže, da je procesor 1100MHz. Popravi nastavitve v biosu, pa bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM vprašanjeOddelek: Strojna oprema | 2344 (1999) | Blinder |
» | PC se ne vklopi (vedno)Oddelek: Strojna oprema | 1263 (1056) | Westix |
» | AMD Athlon XP 3200+Oddelek: Strojna oprema | 1423 (1297) | PIK@LO |
» | Prenizka frekvenca delovanja procesorjaOddelek: Strojna oprema | 1240 (991) | sirotka |
» | PC Mark 2002 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 13269 (9682) | DjTonic |