Forum » Programiranje » [????] Prikaz teksta iz datoteka.txt v (na) HTML strani
[????] Prikaz teksta iz datoteka.txt v (na) HTML strani
Bojan_ ::
Prosim za nasvet !
Iz datoteke, ki se nahaja na mojem rač. npr.: "d:/MojaMapa/MojTekst.txt", bi prebral vrstico (tekst) "23.5,56.8,3.9,8.4", ga spremenil v Array in številke prikazal v (na) HTML (!!!) obliki (strani) na svojem računalniku. Če ne "zna" brati php in podobnih rutin .... Nebi bilo problema, če bi znal napisati v javascriptu kako odpre in prečita tekst v datoteki.
Iz datoteke, ki se nahaja na mojem rač. npr.: "d:/MojaMapa/MojTekst.txt", bi prebral vrstico (tekst) "23.5,56.8,3.9,8.4", ga spremenil v Array in številke prikazal v (na) HTML (!!!) obliki (strani) na svojem računalniku. Če ne "zna" brati php in podobnih rutin .... Nebi bilo problema, če bi znal napisati v javascriptu kako odpre in prečita tekst v datoteki.
overlord_tm ::
Samo tvoj racunalnik mora biti potem server, ves to?
Ker druge poti ne vidim, file mora biti na serverju, prebrat bis se ga pa dalo z JS pomoje
Ker druge poti ne vidim, file mora biti na serverju, prebrat bis se ga pa dalo z JS pomoje
Bojan_ ::
V bistvu bi rad naredi "GADGET" za prikas na displeju v Visti. Kolikor sem prebral, pa mora GADGET biti narejen v html obliki (kot html stran / oknož). Se pravi, rad bi neke podatke, ki se mi zapisujejo v tekstovno datoteko na trdi disk , prikazal v html obliki - na zaslonu iste mašine.
snow ::
Ajax - skopiraj si ono pod " Step 3 – "All together now!" - A Simple Example" in menjaj "test.html" s tvojo datoteko.
Pa kakšen alert boš moral spremenit in dat innerHTML ali kaj podobnega.
Pa kakšen alert boš moral spremenit in dat innerHTML ali kaj podobnega.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pošiljanje podatkov iz DIV tagaOddelek: Izdelava spletišč | 1605 (1522) | Kurzweil |
» | Outlook 2007 - dvojni razmikOddelek: Pomoč in nasveti | 996 (884) | wwwampy |
» | Kako ukrasti listo kontaktov v GMailuOddelek: Novice / Varnost | 6034 (4046) | Bistri007 |
» | Avtomatična obnova podatkovOddelek: Izdelava spletišč | 1353 (1167) | Tody |
» | SPAM in njegove ukaneOddelek: Omrežja in internet | 1042 (900) | madmitch |