» »

2x 24" LCD 1920x1200, ali bo ATI 9600pro dovolj?

2x 24" LCD 1920x1200, ali bo ATI 9600pro dovolj?

umetnic ::

Svoja dva legendarna 959NF bom zamenjal za dva HP - Monitorja 24'' LP2465.

Mlinček je trenutno 2600 AThlon, 2x512, Grafična pa je Atijeva 9600Pro.

Ker bo šel ves denar za monitorja, me zanima, če bosta normalno funkcionirala na tej konfiguraciji?


Iger skoraj ne igram. Office, net, PS in redkokdaj tudi kaksen COD ali Farcry ;D

:)
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

opeter ::

Nja bi, ja... čeprav bi jaz na tvojem mestu oba monitorja priklopil na DVI-D in kakšno grafično ranga GeForce 7600/8600 ali Radeon HD 2600...
v glavnem, ti boš uporabljal dva monitorja na 1920 x 1200 pik ločljivosti (skupaj to nanese na 3840 x 1200 pik delovne površine)

Avby ::

Vsekakor poročaj da vidimo kako se izide experiment.

2D grafika načeloma bi skoraj morala iti ( če grafična podira sploh to resolucijo v dual monitor načinu) ampak bog ne daj, če bi rad kaj zagnal grafično zahtevnega na obeh monitorjih na tej resoluciji. Potem rabiš grafično z ogromno rama če ne druga... Mislim da niti 7600/8600 pri tem nebi bili dovolj.

Torej za 2D če ti bo delalo sploh ne menjavaj, ker iger ali česa podobnega na teh resolucijah nikoli neboš gnal. Še top grafične sedanje (rang 500 E) nevem če bi zmogle sodobno igro zagnati na igralno privlačen način... Pač moje mnenje. :)

Avby ::

Zanimivo pa se mi zdi, zakaj rabiš toliko delovne površine sploh. Se pravi za te zadeve kaj si napisal je to nonsene. Pač zgleda maš fetiš na delovno površino.

:)

Matek ::

Eh, delovne povrsine ni nikoli dovolj. Ce je clovek navajen na dual monitor setup, naj si pac kupi zadeve, pri delu s photoshopom so taksne stvari zelo dobrodosle. Sicer pa, ce je do sedaj uporabljal (ugibam) 1600x1200, potem prehod na 1920x1200 ne bo tako zelo sokanten, samo malo vec sirine bo imel.

Ce ima kartica dva izhoda, bo najverjetneje lahko zmogla oba monitorja, problem je bolj, kot so drugi omenili, da bi se splacalo ta dva primerka prikljuciti na DVI izhod. Sicer je mozno, da tvoj radeon ima dva DVIja, ampak verjetnost je bolj majhna... Predvidevam, da imas AGP graficno, zato bos moral odsteti malce vec, ce hoces dobiti 2x DVI graficno, recimo kaj takega za dobrih 100 evrov. Resno priporocam, ce si se ze izkasljal za dve 24-ki, ce pa te ne moti, da bo ena na VGA izhodu, pa tudi prav.

Kar se iger tice - najbrz jih ne nameravas igrati na obeh monitorjih. To bi bilo precej naporno za graficno (dvomim, da bi s tem radeonom dobil kaj igralnega), pa tudi smiselno ni (v streljacinah bi imel crosshair ravno med obema ekranoma, kar ni najbolj optimalno). Na enem monitorju bi zadeva morda bila prebavljiva, odvisno od tega, na kaksni resoluciji nameravas igrati. Spet - 9600 bi bolj slabo glan far cry pri 1920x1200, tako da imas se en razlog za morebitno nabavo nove graficne :D .

EDIT: Zdajle sem se malce pozanima o tem HP-ju - sicer me lahko ignoriras, ce imas zanj kak dober deal, ampak glede na cene v tujini je cisto ekvivalenten Dellov 2407WFP-HC, ki bi bil IMHO boljsi nakup (HC verzija je prenovljena in ima sirsi barvni razpon, pa tudi nasploh je monitor dalec najpopularnejsi v svojem razredu),
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

umetnic ::

Fetish na delovno povrshino ja! :) Sem nekaj casa fural celo 4 CRTje :D check teh gallery za ideje
Sicer je pa Excel na Dailly Basis, tko da bo zelo uporabljano...

trenutno sta 959NF-ki na 1152*864 pri 100 hz. 1600x1200 je prevec tako za njun emso, kot tudi moje oci. Tako da preskok na 3840 x 1200 bo naravnost svetoven!!

Kaksna razlika pa bo med tem, da bo eden na VGA in drugi na DVI?:\

---------

P.S.
Dellov 2407WFP-HC pa sem odmislil zaradi overdrive ghostinga, celo proizvajalec je dvignil roke nad njim in ponuja denar nazaj. Tako se, izbiral med LGjem 24" L245WP in HPjem in se odlocil za HPja...sicer ugodne ponudbe se nimam, a ziher se bo kaj naslo...
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Matek ::

Med DVI in VGA bo relativno opazna razlika v kvaliteti slike. VGA je pac analogen prikljucek in neizogibno pride do izgub. No, saj ti lahko zadevo nabavis, pa ce ti potem ne bo vsec, naknadno kupis novo grafo, tako da tu ne vidim prevelike tezave.

Glede Della pa sem zdaj nekaj bral tudi sam in imas ocitno prav, ja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Antares88 ::

Tale "work space" me je tako fasciniral! Res najlepši kar sem jih kdaj videl.

http://www.silentpcreview.com/forums/vi...


pa sry za offtopic.

Zgodovina sprememb…

suntrace1 ::

Če ti je že toliko do delovne površine, si nabavi 30'', saj imajo ti skoraj 80% večjo delovno površino od 24''. Po mojem mnenju sta 2 monitorja povsem nepotrebna pri takem velikanu.

Steinkauz ::

Prideš cenej čez z 2x 24" :D

umetnic ::

3840 x 1200 (2x24") = 4608000pix
2560 x 1600 30" = 4096000pix
30" je sicer višji a ima skupno gledano manj pixlov ker je precej ožji kot dva 24" ;D

Cena 30" pa je tocno enkrat visja od dveh 24"




Nekako se mi dozdeva, da bosta dva 24" bolj uporabna, saj lahko tako načeloma več oken postavim enega ob drugega...

Me zanima ce bi lahko teh 30" sploh kje videl v zivo?
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Mikrohard ::

Enga 30" HP-ja imajo razstavljenega v BigBang Giga nasproti Koloseja v LJ. Ampak ne vem, če je kamorkoli priklopljen.

umetnic ::

Hvala, Mikrohard!
skočim ta teden...ma ga bojo priklopli...čene bom orenk sceno naredu ;D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Raw ::

Sicer odvisno od dela in samih monitorjev ampak dva sta praviloma boljš kot en, čeprav je le-ta večji. V tvojem primiru pa sploh ne bi razmišljal in si ubodu 2x24.
I am what I am and I do what I can

suntrace1 ::

Med 30'' in 2x24'' je torej samo še 12% razlike. Če se le da, se ohranja delovni prostor v enem kosu.

Že ko boš videl predvajati film na 30'' in 24'' boš ostal brez besed, kaj šele za delo. Meni osebno je bil 30'' celo prevelik za resno delo, filling sem imel, kot da sem v kinu kjer delam na računalnik. Ampak itak gre vsakmu svoje. LP

Mr.B ::

Glede na ceno kakšna ATI X1600 podpira to kar rabiš. Skupni stroški poleg monitorja bodo minimalni. Govorim o cenvnem razredu pod 100 €. Ne vem pa kako je z AGP verzijo ATI HD2400 oziroma HD2600.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Skoraj 100% sem, da 9600 pro ne podpira 2560x1600 resolucije, pa tudi dual link DVI ne vem če ima kakšen.

opeter ::

9600 ima en dual-link DVI-D in en VGA port.

TribesMan ::

9600 pro ne podpira DUAL link DVIja. Vsaj "standardna" verzija ne.

Glede izbire 2*24 ali 1*30... VEDNO izbereš en večji monitor kot dva majhna, bolj prav pride ;)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

umetnic ::

Sem šel gledat v BOF, pa je bil 30" ze prodan, a nic ne de...saj sem se dokoncno odlocil za 2x24"...bo prislo bolj prav za excel ;D Poiscem sedaj ugodnega ponudnika potem pa pripnem kaksno fotko ;D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

hokuto ::

pravis, da si se odlocal med lg in hp... kaj je prevagalo, da si se odlocil za slednjega?
doke!

Gorky ::

Jaz osebno se glede tistega delovnega prostora na enem monitorju ne bi povsem strinjal. Povsem je seveda odvisno od dela, ampak meni bistveno bolj prav prideta dva zaslona, kot pa če bi mel enega tako velikega. Pogosto moram na enem kaj brati / gledati, na drugem pa delati in zato sta dva ravno prav. Mislm da je bistveno lažje delati na dveh desktopih kot na enem, glede odpiranja, premikanja, itn. programov.

lp
Jutri pa je že nov dan.

umetnic ::

Hokuto, najprej sem izbiral med LG, HP in DELL. Dell sem odpisal zaradi Ghostinga, ki s epojavlja na vecini monitorjev. HPju pa sem pred LGjem dal prednost, zaradi 'boljsih' menijev. Nedvomno sta oba zelo dobra monitorja. Prebral sem ogromno testov in postov glede obeh, in se nekako odlocil za HP. Verjamem pa, d ane z enim ne drugim ne mores falit! ;D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

umetnic ::

Tako, pa sta na mizi. Dva 24" HPja. ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Ugotovitve:

1. Pixli vsi celi. Vsaj tako zgleda, moram se podrobno preverit. Sicer sem se zmenil pri prodajalcu, da mi preverijo že tam, a je blo tko lepo vse zapakirano, da ne verjamem, da so to tudi res storili...barabe...

2. Monitor, ki je priklopljen na VGA izhod sem priklopil na DVI1 vhod. Slika zelo cudna, premalo beline ipd...potem pa sem kabel iz monitorja iztaknil in ga vtaknil v DVI2 vhod. Sedaj je slika na videz enaka kot na monitorju, ki je priklopljen na DVI izhod. Se pravi nekaj ne štima na DVI1 vhodu, vsaj kar se tiče VGA signala.

3.USB HUB. Kretenizem, da ga isces. Monitor ima glavno On/Off stikalo zadaj in pa power stikalo spredaj. Že če izklopim samo stikalo spredaj, se ugasne tudi USB HUB (na katerega imam priklopljen zunanji disk...). Skratka debilno do konca.

Sicer pa se še kar malo lovim...ker tole je veeeeeeliiiiiiikoooooo delovne površine....posti na Slo-techu so tako razsirjeni, da kakega kar nehote preskocim, ker je tako 'ozek v visino' ;D


Aja pa presvetla sta oba, tako da imam Brightness skor na nuli ;D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

kixs ::

Cestitam ;)

Sicer pa ne imet programov (oken) maksimiziranih, pa bo vse OK.

Novi LCD-ji imajo vsi zelo visoko svetilnost, kar je za navadno delo precej motece. Za filme in igre pa je OK. Vendar ti monitorji prakticno niso za igre - prevelik Input Lag. Svetlost lahko tudi v driverjih od graficne nastavis - Gamma, ce bo kaj bolje, ker softverske nastavitve navadno niso ok.

lp

umetnic ::

Sem dal kontrast na 15, svetilnost pa na 7% ;D

no pa se slikca trenutne postavitve...

Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

IgorM ::

Me veseli da si se uspel odločit nisem hotel smetiti s "pomočjo" glede odločitve.
Imam samo eno vprašanje glede monitorja, tudi tebe moti presvetel zaslon tako kot mene, me pa moti tudi da ko spustim svetilnost in kontrast, tudi temperatura barve pade na hladno modro, si zadevo kaj dodatno kalibrilar ali uporabljaš tovarniške nastavitve?

umetnic ::

IgorM, zraven je nekaj softwareta za nastavljat svetilnost, kontrast, belino in RGB, potem pa se ena Color calibration Zadeva, kjer premikas en siv kvader levo in desno in poiskusas dobit cimbolj sivga, oziroma ga zlit s sivim ozadjem. malo sem na pamet gor pa dol premikal, ce sem zadel pa nimam pojma ;D Ce zelis lahko pridesh pogledat med vikendom...pa bova skupaj pomodrovala (041.730.821) :)

lep dan vsem!
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

antonija ::

Cist za firbec ali so prej sel pogledat tega HPja kam (kjer ga imajo dejansko priklopljenega) in preveril pixle etc., al si ga kupil po posti. Pa seveda kje si ga kupil? :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mr.B ::

V Metroju so Jabe, pod 300€
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

umetnic ::

Antonija: Po telefonu sem se zmenil, da mi jih pregledajo, sicer jih imam na sumu da sploh niso odprli paketa, a pixli so vsi v redu...sem pa kupil na firmo pri uvozniku.

Mr.B: Prelepo da bi bilo res...ce pa bi bilo bi jih tisti trenutek zmanjkalo ;DD
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29271505 (21347) Yenk
»

27inch monitor (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
719197222 (97180) Crni_Dejan
»

priklop treh monitorjev na ATI vga (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518008 (7140) frudi
»

Povečanje delavne površine, DVI-D versus D-sub

Oddelek: Kaj kupiti
162560 (2305) opeter
»

dual monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
232856 (2222) kunigunda

Več podobnih tem