» »

Creative SB Live! 5.1 Platinum problem

Creative SB Live! 5.1 Platinum problem

Tea Time ::

Želim kupiti omenjeno kartico, rabljeno. Sestavljena je s sprednjega in zadnjega dela, omenjen gospod, ki to prodaja, pa je rekel, da manjka nek povezovalni kabel...

A se kdo spozna na to? Je možno ta kabel kupiti kje drugje - zelo je pomembno, da vse deluje... A je več kablov?

Hvala za odgovore.
Have a break!

Gapi ::

Pri x-fi seriji je zravn flat kabl kot za hdd 40 žil. Vem da gre za podobno stvar pri tvoji zvočni karti Lahko da tak kabl od hdd-ja dela lahko tudi ne. Poglej pinout na kartici in na X-drivu mogoče da lahko tak kakbl dela. Kolk pa hoče met gospod zanjo?

Tea Time ::

25 € želi... Samo, če stvar ne bo delala... Kartice ne morem pogledati, da bi preveril. A se platinum razlikuje še v čem od standardne? Je boljša tudi v drugih stvareh, ne samo v tem prednjem delu?

Hvala.
Have a break!

Gapi ::

Zvočna kot zvočna karta ti mora delat v vsakem primeru al je prednji del zravn al ne. Ker gre za navadno live 5.1 z dodatkom. Pač če ni prednjega dela neboš mogu uporabit dodatnih vhodov kot so spdif in/out coax in/out midi in/out in še par. Jest sicer tuki opisujem kaj imam na x-fi platinum.

Gapi ::

Če te stvar ne interesira da jo kupš , Bi pa bila meni interesantana ker X-fi mi v linuxu ne dela. Tko da se lohk kej zmenmo če si iz lj.

Tea Time ::

Hi Gapi.

Glej, tako je - da ne bo kaj narobe. Zvočna 5.1 live se dobi za cca. 10-15 € (novih ni, seveda). Ta je meni interesantna samo zaradi prednjega dela z midi in audio vhodi... Če to dela - potem jo vzamem, če pa ne dela - si pa sam rekel, da "gre za navadno live 5.1 z dodatkom".

Tako da ne vem, če se to ravno splača. Vsekakor se bom danes odločil, ali jo kupim ali ne (najverjetneje dobim danes slike vseh delov, ki jih dobim zraven). Potem pa, če ne bo zame interesantna (če ne bo tega povezovalnega kabla), ti pošljem konkakt, pa se sam odloči, velja?

Aja, na forumih preveril, ali se lahko kje dobi podoben kabel za povezavo prednjega in zadnjega dela kartice in je odgovor, da ne... Da to ni isti kabel kot za diske in je posebej narejen za Creative, tako da, če ga ni - ga ni.
Have a break!

delfinus ::

Kabli pri platinum so pravzaprav trije, ki grejo iz tiste bay enote. Eden je kabel, ki je podoben disku in gre na SB, eden je napajalni kot za disketnik in tretji je nek nestandardni prikljucek, ki se ga namontira na zadnjo stran PCja in poveze z bay enoto. To je za neke Creative zvocnike in je prakticno nepomemben. Torej odvisno kateri od njih. Nalimaj sliko kaj je v kompletu pa ti povem kaj je in kaj ni. Imam SB Live platinum namrec.

lp, D.

Tea Time ::

Super. Hvala delfincek. Zaenkrat še nimam slike, ko dobim, pošljem, pa bi te prosil, če lahko preveriš...

LP do takrat.
Have a break!

Tea Time ::

Lep pozdrav.

Delfincek predvsem bi potreboval tvoj komentar. Tele kable dobim zraven: link 1, link 2, link 3.

Mislim, da manjka povezava za game port - a imam prav... A bo prednji del delal?


Hvala in lp.
Have a break!

delfinus ::

Ja vse eksistencno je tukaj poleg. Tist kabel, ki je podoben disku in se tisti crn na tretji sliki. Tu manjka samo tist DIN konektor za Creative zvocnike, ki pa ni pomemben in ga sigurno ne rabis, saj ne bos mel teh zvocnikov gor. je ta bay enota z daljincem? Ce je potem verjetno spada se to poleg. Vem, pa da so prve serije bile tudi brez daljinca. Verjetno pa manjka tudi opticni kabel, ki pa ga lahko kupis v Big Bangu. Ampak mora biti tak, da ima na eni strani malo daljsi jezicek in ne tak kot je za priklop npr AC3 receiver DVD. Se ga pa dobi.

Kar se tice pa napajanja je v original kompletu se Y spliter, ce ga pa ni pa kar direkt iz napajalnika pelji en prikljucek, ki je namenjen za FDD.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

delfinus ::

Gapi tebi pa sem poslal ZS. lp, D.

Tea Time ::

Delfincek... A je ta Y spliter tale: link?
Have a break!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tea Time ()

delfinus ::

Tea Time tako je ja. lp, D.

Tea Time ::

delfincek, poslal sem ti zs, prosim če pogledaš.

LP
Have a break!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7712106 (7965) Janac
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018176 (10512) sash69
»

S/PDIF in AC3-passthrough n-tič

Oddelek: Zvok in slika
262301 (2137) 20sdfj093f
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016070 (10009) FlamE#7
»

digitalni vhod na SB live 5.1

Oddelek: Zvok in slika
131184 (992) VASkO

Več podobnih tem