» »

Glasba = doping ?! wtf?

Glasba = doping ?! wtf?

DominusSLO ::

Včeraj sem bral teletekst na enem od italijanskih programov in zasledil novico, da je na maratonu v New Yorku prepovedana uporaba ipodov, mp3 playerjev itd., ker naj bi imela glasba podobne efekte, kot doping. Je kdo že slišal za kaj bolj retardiranega, če odmislimo mtoseve izjave?
http://www.repubblica.it/2007/11/sezioni/esteri/maratona-newyork/maratona-newyork/maratona-newyork.html
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

zcetrt ::

Je navijanje dovoljeno?

Offtopic: Zakaj zadnje čase zasledim taka naštevanja: Prepovedano poslušanje I-podov, Mp3 playerjev itd... Kdo pa teče? Američani, ljudje, itd. ?
4.

grex ::

V tem kontekstu je tek že sam po sebi doping (i.e. zadevanje). Očitno si tega nočejo priznati.

overlord_tm ::

OK, maybe se glupo slisi, samo jaz ce sem zelo sfukan, pa da si dam doloceno zvrst glasbe, mi pomaga :)

Če ma pa kako fizikalno podlago nevem, pomoje je bol na psihološki ravni. Isto sem bil začuden na siddharta maratonu, 5 ur skakanja pa sem bil bolj spočit kot sem se danes zjutraj zbudil. Verjetno misliš o muski pa nimaš cajta mislit an to da si zmatran :D

MadMicka ::

Sem gledal na uradni strani N.Y. maratona, pa nisem nič takega našel. Vprašanje, koliko je ta novica verodostojna.

Sicer bi si predstavljal tako prepoved le iz varnostnih razlogov, ker ima "muzko" na ušesih, se mu pač lahko pripeti nezgoda, vendar konec koncev lahko tečejo tudi gluhi.

Gandalfar ::

Jill Geer, spokeswoman for USA Track & Field, said the ban was "basically an insurance issue," because rates rise substantially if headphones are allowed. Each sanctioned race receives liability insurance from USA Track & Field, and it would be up to each race director to enforce the ban. If the ban was not enforced, the races would incur the liability in the event of an accident caused by someone using headphones, Geer said.

While race officials could not cite specific incidents caused by headphone users, they did say that the new rule would make races safer because it improves communication. Still, they fear that banning headphones may alienate some recreational runners.

..

"Our overwhelming concern is safety, but I think somebody is crazy to wear an iPod at this marathon for other reasons," she said. "You want every single sense tuned in to the experience of running the race of a lifetime."

A marathon without music? Runners with headphones balk at policy - Sports - International Herald Tribune

Uglavnem, sploh ne gre za doping ampak za problem tega da ljudje ne slisijo opozoril in navodil organizatorjev.

Golden eye ::

kaj pa če bi poslušal sam na eno uho? :P

Blum ::

slišal in preiskusil sem program i-doser, ki naj bi meu posneto neko frekvenco zvoka, ki ga določeno časa poslušaš, in med poslušanjem doživljaš kao iste učinke kot bi biu na določeni drogi (od trave do heroina, skratka veliko drog).

kar zanimiva stvar :8)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Športna aktivnost in staranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7511502 (8810) jype
»

Franja 2014

Oddelek: Na cesti
173812 (3342) shark1
»

Je tek zdrav? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8726867 (24313) ThinkPad
»

Nero toži MPEG-LA