Forum » Hlajenje in modifikacije » Menjava northbridge ventilatorja/hladilnika
Menjava northbridge ventilatorja/hladilnika
Pichkot ::
Imam Gigabyte K8NS-Pro maticno na kateri mi je Northbridge ventilator zacel ropotati in imam obcutek da ne bo vec dolgo zdrzal.
Zanima me kaj je najbolj primerna resitev tega problema. Se da dobiti samo ventilator, da ne menjam celega hladilnika ali naj preidem na pasivno hlajenje? Gledal sem ze Zalmanove hladilnike za northbidge, vendar nisem prepican ce bi pasali na mojo maticno ker je northbridge zelo blizu graficni kartici.
Ze v naprej hvala za odgovore
Zanima me kaj je najbolj primerna resitev tega problema. Se da dobiti samo ventilator, da ne menjam celega hladilnika ali naj preidem na pasivno hlajenje? Gledal sem ze Zalmanove hladilnike za northbidge, vendar nisem prepican ce bi pasali na mojo maticno ker je northbridge zelo blizu graficni kartici.
Ze v naprej hvala za odgovore
Pyr0Beast ::
Kupi naslednje stvari, ce ze nimas;
Kaksno nitro razrecilo za ciscenje, termalno pasto, olje za mazat.
Odsravfas maticno iz kompa (proca pa ramov ni treba stran dajat), odsravfas vent/mrezico/'pokrovcek' (ali cel hladilnik v enih primerih).
Odstranis nalepko pod ventom in vent ter hladilnik pred tem dobro ocistis. Kanes kapljico olja na os vetilatorcka, prelepis da ole ne izhlapi, sestavis nazaj. Namazes ciperaj s termalno pasto, pocnes hladilnik gor, prisravfas, kar je prisravfat treba in sestavis nazaj.
Kaksno nitro razrecilo za ciscenje, termalno pasto, olje za mazat.
Odsravfas maticno iz kompa (proca pa ramov ni treba stran dajat), odsravfas vent/mrezico/'pokrovcek' (ali cel hladilnik v enih primerih).
Odstranis nalepko pod ventom in vent ter hladilnik pred tem dobro ocistis. Kanes kapljico olja na os vetilatorcka, prelepis da ole ne izhlapi, sestavis nazaj. Namazes ciperaj s termalno pasto, pocnes hladilnik gor, prisravfas, kar je prisravfat treba in sestavis nazaj.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
dejanslo ::
Jaz pa imam MSI K8N Neo4 Platinum plato, na kateri sem že pred časom zamenjal northbridge ventilator z Zalmanovim pasivnim ZM-NB47J.
Že takrat sem moral improvizirati, da sem ga lahko postavil zraven moje trenutne grafične. Sedaj pa bom vtaknil not še večjo grafično, zaradi česar je menjava tega hladilnika neizogibna. Pri prijatelju, ki ima Asusovo P5Q, sem videl, da ima zelo nizek pasivni hladilnik, ki verjetno ne bi oviral grafične. Zanima me, kje bi lahko našel kakšnega podobnega, saj sem povsod našel le takšne visoke, kot je moj trenutni?
Že takrat sem moral improvizirati, da sem ga lahko postavil zraven moje trenutne grafične. Sedaj pa bom vtaknil not še večjo grafično, zaradi česar je menjava tega hladilnika neizogibna. Pri prijatelju, ki ima Asusovo P5Q, sem videl, da ima zelo nizek pasivni hladilnik, ki verjetno ne bi oviral grafične. Zanima me, kje bi lahko našel kakšnega podobnega, saj sem povsod našel le takšne visoke, kot je moj trenutni?
There`s More Than One Way To Do It
Klemenn ::
mene pa zanima, kako je s temi hladilniki?
a to so tut kaki standardi, da pašejo lukne?
sam imam dfi plato in je ventilator glasen in vidim recimo:
mladom-zalman
mlacom-zalman
enaa-aktivni akasa
v glavnem, kako bi preveril "kompatibilnost" oz. če jo je sploh treba?
a to so tut kaki standardi, da pašejo lukne?
sam imam dfi plato in je ventilator glasen in vidim recimo:
mladom-zalman
mlacom-zalman
enaa-aktivni akasa
v glavnem, kako bi preveril "kompatibilnost" oz. če jo je sploh treba?
Blinder ::
Link do plate meni ne pokaže točno kero plato maš.
Če ti pašejo tej hladilniki gor lahko približno preveriš tako, da izmeriš razdaljo med tistimi "vijakci".
Tisti akasa aktivni ne zgleda preveč dobro, majhna rebra pa ventilatorček gor. A ti plata sploh dela kere težave, če izklopiš ventilator?
Če ti pašejo tej hladilniki gor lahko približno preveriš tako, da izmeriš razdaljo med tistimi "vijakci".
Tisti akasa aktivni ne zgleda preveč dobro, majhna rebra pa ventilatorček gor. A ti plata sploh dela kere težave, če izklopiš ventilator?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Klemenn ::
bluefish ::
Na tej plati ne bi ravno izklapljal NB ventilatorja, ker se chipset kar greje, sploh ob navitju. Zalman varianti nista ustrezni, ker gre grafična kartica ravno čez hladilnik. Najboljša alternativa je: http://cool-pc.org/productdetail.php?pr... - seveda pa se moraš odločiti, če je vredno vložka.
glistovje ::
nehajte komplicirat, tisti akasa z ventilatorjem so čist vredu. Sem videl tudi Xilence varijanto, brez tisti motečih diod.
Tok neumen pa verjetn ni da bo dajal 23EUR za hladilnik čipovja ene stare plate, sj to je že polovica nove plate.
Tok neumen pa verjetn ni da bo dajal 23EUR za hladilnik čipovja ene stare plate, sj to je že polovica nove plate.
WamPIRe- ::
Thermalright HR-05
sam imam tole zadevo na DFI Ultra-D 939 (gor pa še en ventilatorček) in je zlo priročna saj lahko hladilnik zasukneš tako, da ne ovira grafične karte. Cool zadeva, vendar ni najcenejša.
UPS: blueFish me je prehitel ;)
sam imam tole zadevo na DFI Ultra-D 939 (gor pa še en ventilatorček) in je zlo priročna saj lahko hladilnik zasukneš tako, da ne ovira grafične karte. Cool zadeva, vendar ni najcenejša.
UPS: blueFish me je prehitel ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WamPIRe- ()
glistovje ::
Jah na začetku bo tih, če pa redno ne bo spihoval praha pa bo. Glih učeraj sem postavil enega Xilence na MSI core cell plato, in je bil neslišen. Temperature so bile pa normalne.
bluefish ::
Jah na začetku bo tih, če pa redno ne bo spihoval praha pa bo.Enako velja za obstoječega ion je potemtakem vseeno, če menja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Chipset cooler za DFI Infinity NF4Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1793 (1566) | Pyr0Beast |
» | rač. se ne zažene, northbridge blazno vročOddelek: Strojna oprema | 1764 (1403) | vander |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14280 (8259) | Buldožer |
» | Northbridge vent ropota, kaj zdaj?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2290 (1656) | XS!D3 |
» | Kje najceneje dobiti dober ChipFAN za asus a8n-sli deluxe?Oddelek: Kaj kupiti | 1135 (1013) | Mirč |