» »

Kje najceneje dobiti dober ChipFAN za asus a8n-sli deluxe?

Kje najceneje dobiti dober ChipFAN za asus a8n-sli deluxe?

Racunalnik ::

Ker je to ze znan problem teh plat da uni mali ventilatorcek noce dobro hladiti,osebno se mi vrti na 6000rpm in ne na 8000rpm in mi vcasih steka pc.
Sem pa enkrat zasledu da se dobi nekega malega zalmancka k zleda isti kot uni za procesorje 7700,zanima me kje se ga da dobiti najceneje in ali obstaja se kaksen boljsi ventilator z ata cip.
hvala

Wox ::

Keri čip? Northbridge? Potem vzemi onega dol, pa daj gor Zalman ZM-NB47J. Nanj pa usmeri nek ventilator, po možnosti z regulacijo vrtljajev.
Commodore 64

|KoRn| ::

Se strinjam daj Zalmana gor... pa če imaš dober airflow čez kišto, ne potrebuješ dodatnega venta da bi nanj pihal.
Freak on a leash!

Racunalnik ::

Jest bi raje tistega zalmana k je tak ko 7700 pahljaca z ventom,samo da je mansi in da mu polovico reber fali ker ni placa,ima pa se vedno ventilator.
Ker zdej se mi iz 8000 obrati vrti na 6000 pa je ful vroc tako da tezko vrjamem da bo un hladilnik vredu k je brez venta.

Wox ::

Kaj pa je vroče? Čip ali hladilnik? Morda bi lahko vzel hladilnik dol, lepo spucal dno hladilnika in površino čipa, pa dal malo termalne paste, pa vse skup nazaj. Morda bo kaj boljše. Sicer pa v čem je sploh problem? Se računalnik obeša, resetira..., ker "šteka" ti lahko tudi zaradi česa drugega. Kdaj pa šteka? Pri igrah ali tudi sicer? Ker jaz sem dal na mojo Abit IC7-MAX3 tega Zalmana, pa gor usmeru en 80mm ventilator pri nizkih vrtljajih, pa zadeva zelo dobro funkcionira pri precej navitem FSBju.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

Racunalnik ::

Za sesuvanje je kriv ventilator,danes sem ga dol vzel prepihal nasprical in spet vrti na 8000 obratov,ampak to nebo dolgo cajta ker je os centrirana na plastiki in se vidi da je ze velik plasticnih opilkov,tako da bo to za ene dva dni.
Ce pa vent namesto 8000 obratov vrti na 6000obratov je pa ze takoj full vroc hladilnik in vse se obesa oziroma noce startat in mi pise da nemore pc startat diska oziroma booteble device kar ni res ker sedaj pisem iz tega pcja na kateri baje nemore startat.

Bom sel sedaj na zalmana pogledat pa vam bom pokazal ker vent mislim.

Pa v pomoc mi pridejo samo tisti ki imajo to plato ker se i zdi da se ta cip full bolj greje kot drugje,pa se hladilnik je eno sranje zato nevem kako je pri drugih firmah in nocem delat primerjav.

Racunalnik ::

Sem pogledal na zalmana pa nimajo nobenega hladilnika z ventilatorjem,malo se mi cudno zdi ker ta hladilnik ma iste dimenzija samo visji je za enkrat kot orginal,stem da ima orginal se vent.To se mi zdi nekako isto.
Tako da sedaj res nevem kaj naj naredim,a je sigurno da nobena firma ne prodaja hladilnike z ventilatorjem za northbridge chip?

Mirč ::

lp
jaz sem mel tud probleme z tem coolerom se dere ko pes pa hladi za en k....,nabavil zalmana, ki je v prejšnih postih in dela dobro in tiho.
lp

Racunalnik ::

Kako tiho ce pa je ta zalman brez ventilatorja?

Pa se ti je kaj ze pregrevalo stekalo al si ga samo zaradi glasnosti zamenjal?
Men se je tudi drl,ampak vedno manj ker je zacel ribat in komaj kaj hladiti,zdej sem ga podmazal tako da za 2 dni bo mer.

|KoRn| ::

Jaz imam na A8N-SLI Deluxe pasivnega zalmana, ta nizkega 32-ko, tistega "zlatega" in ne onega 47, ki je višji (moder). Pa čisto vredu hladi in je neslišen, ker nima ventilatorja!

Drugače pa že obstaja tema o tem problemu (glasen NB hladilnik na A8N-SLI Deluxe) najdeš jo pa tukaj: LINK
Freak on a leash!

|KoRn| ::

P.S. ta zlaman te bo stal okoli 1.000 SIT (gor ali dol kakšen stotak), dobiš pa ga v skoraj vsaki računalniški trgovini pri nas
Freak on a leash!

rhabdo ::

Ja, meni se tudi ta ventilator čudno obnaša... Kako pa je z garancijo, če original odstranim in dam gor Zalmana? A je zadost da originalnega pospravim in v primeru kake druge napake dam nazaj asusovega gor? Al mi to morda lahko naredijo tam kjer sem kupil ploščo al kako?

Hvala za odgovore!

Mirč ::

meni so v JAE to naredli tam sem tud kupil osn.pl. oz.cel rač.stalo je 1000SIT

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mirč ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava ventilatorja za procesor

Oddelek: Kaj kupiti
231940 (1678) AndrewSmith
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9913903 (7882) Buldožer
»

Northbridge zalmanov hladilnik,uporabljen na graficni kartici?

Oddelek: Strojna oprema
8954 (822) Highlag

Temperatura Athlon xp2000p+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151162 (866) TESKAn
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402150 (1423) Coinbird

Več podobnih tem